Karitas

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.528
2.280
113
Najprej en disclaimer, preden me napadete razni tiči... ni to tem o nestrpnostni

Prejle popoldan stojim na parkingu pred Krščansko cerkvijo na Fužinah - Ljubljana.

In slučajno sem gledal ravno na vhod za Karitas.
Žalostno da se morajo ljudje posluževati takih rešitev za preživetje, ampak zmotil me je samo en detajl

V vrsti je bilo vsaj 3/4 zavitih žensk, se pravi verjetno niso krščanske vere.

Ampak očitno nimajo nobene težave vzeti pomoči od ½nevernikov½

Tukaj me samo zanima v čem je težava - zraven Pivovarne Union se postavlja marmorna palača za xyz milijonov €, da bi pa poskrbeli za svoje lačne jim pa nekako ne gre ali kako?

Un naduvan Porič al karkol že je , se duva po televiziji, njegove ovčice pa lačne sprejemajo hrano od ......

easy kakšen komentar?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Najprej en disclaimer, preden me napadete razni tiči... ni to tem o nestrpnostni

Prejle popoldan stojim na parkingu pred Krščansko cerkvijo na Fužinah - Ljubljana.

In slučajno sem gledal ravno na vhod za Karitas.
Žalostno da se morajo ljudje posluževati takih rešitev za preživetje, ampak zmotil me je samo en detajl

V vrsti je bilo vsaj 3/4 zavitih žensk, se pravi verjetno niso krščanske vere.

Ampak očitno nimajo nobene težave vzeti pomoči od ½nevernikov½

Tukaj me samo zanima v čem je težava - zraven Pivovarne Union se postavlja marmorna palača za xyz milijonov €, da bi pa poskrbeli za svoje lačne jim pa nekako ne gre ali kako?

Un naduvan Porič al karkol že je , se duva po televiziji, njegove ovčice pa lačne sprejemajo hrano od ......

easy kakšen komentar?

Vsaj izgovor (pa ce je se tako bizaren) je dober za racionalizacijo ksenofobije. Zapisal si toliko neumnosti da niti ne vem kje zaceti ali ce se sploh splaca zaceti.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Je pri nas na obronku Kranja enaka situacija. Večkrat sem že peljal otroška in odrasla oblačila tja, pa so kar prisotni ja...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Easyu bi lahko poslikal, pofilmal ali bilo kaj pa ti bo tajil.

Eazy je veckrat prispeval Karitasu in RKC. Pri Eazy je tudi zivela 5 pet clanska druzina (katolikov) med vojno. Popolnih neznancev btw. Eazyu se ljudje ,ki v revscini vidijo versko ali nacionalno pripadnost gabijo....

Imas se kaksno intelektualno na zalogi?
priden.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.528
2.280
113
Ksz

Ne grem se tukaj rasizma itd

Samo zdi se mi bolano da v Sloveniji kjer ni glih neomejeno muslimanov, ne more verska skupnost najprej poskrbeti za svoje ovčice, preden zidajo nepotrebne palače

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.528
5.072
113
Mislim, da nimaš prav. Karitas lahko v Sloveniji zbere več sredstev v dobrodelne namene kot podobna muslimanska organizacija (če obstaja pri nas) in prav je, da Karitas pomaga tistim, ki so pomoči potrebni ne glede na ostalo. Tudi v Sloveniji se še zmeraj vsake toliko sezida kaka cerkev (ali vsaj obnovi) in to stane ogromno. Imaš ljudi, ki dajo za en namen in ljudi, ki dajo za drug namen. Tega ni fer mešati in je prav, da se upošteva želja tistega, ki da. Očitno viri, ki so dali za džamijo, nočejo da se denar porabi za uboge muslimane. Ne trdim, da se nikoli ne zgodi kako mešetarjenje s tem denarjem glede na želje darovalcev, denimo pri Rdečem križu so bile kar velike anomalije. Verjetno bi nekaj našli tudi pri drugih humanitarnih organizacijah.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Ksz

Samo zdi se mi bolano da v Sloveniji kjer ni glih neomejeno muslimanov, ne more verska skupnost najprej poskrbeti za svoje ovčice, preden zidajo nepotrebne palače

Tukaj ne gre za rasizem ampak za ksenofobijo in zaplankanost. Glede na to da rines v to....

Zavitih zensk je malo in je pogovor o tem ze v startu rahlo debilen ampak ok. Zavite zenske niti NE PRIPADAJO Poricevi skupnosti (in palaci). Oni praviloma NASPROTUJEJO IS in IKC.... Ce smo ze pri IKC (se ena tema o kateri nimas blage veze). Ce bi drzava dala zemljisce& ostalo kakor je DRUGIM bi muslimanom ostal lep kupcek dinarckov. Ta kupcek bi bil se konkretno vecji ce bi drzava prispevala kakor prispeva drugim. Pa govorimo o "skupnih" dinarckih.

Sicer upa IKC ni "marmorna palaca" ,ker gre v bistvo za lupino. Vecina denarja je sla drzavi in za ureditev okolisa bivse deponije.
Denar ,ki ga je donator namenil za IKC muslimani ne morejo nameniti za drugi zadeve tudi ce bi "zeleli".

V tej drzavi je tisoce ogromnih katolikov in ateistov kljub drzavi in RKC... Problem je pa nekaj zavitih zensk. Pa se to imaginarnih... Bruh.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Ksz

ej dej... mal poglej drugo stran zakaj pa drzava slovenija pa ne more poskrbet za svoje ljudi? pa niso nobeni verniki al pa kej, pac pa le drzavljani. tko more pa cerkev skrbet za njih...

malo si si nerodno zamislil vse skupej.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.642
113
Marlbor
Ksz

Mogoče kdo ve, kako se imenuje kakšna muslimanska dobrodelna ustanova v Sloveniji?

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.528
2.280
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Ksz

ej dej... mal poglej drugo stran zakaj pa drzava slovenija pa ne more poskrbet za svoje ljudi? pa niso nobeni verniki al pa kej, pac pa le drzavljani. tko more pa cerkev skrbet za njih...

malo si si nerodno zamislil vse skupej.

Sej si nisem nič zamislil.

Samo malo smešno zgleda, RKC cerkev, pa zavite muslimanke zunaj v vrsti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.528
5.072
113
Glede na tako razmišljanje, Mati Terezija ne bi imela v Indiji s svojimi sestrami komu pomagati. Tam je katoličanov za ščepec v milijardi ljudi. In verjetno ti katoličani niso med najrevnejšimi v Indiji.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

V tej drzavi je tisoce ogromnih katolikov in ateistov kljub drzavi in RKC... Problem je pa nekaj zavitih zensk. Pa se to imaginarnih... Bruh.

TOREJ NAJ EDEN GRE POSLIKAT, PA LAHKO NAPREJ RAZPRAVLJAMO.

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Živim zraven župnišča in vsak mesec gledam ljudi, ki pridejo po robo od karitasa. Večina so to prebivalci bivše juge, ki se jim ne da delat. V bližnjem podjetju pogosto iščejo delavce, tako da delo je. Noben od teh še ni videl cerkve od znotraj. Ko gospod župnik pripelje robo, jo mora sam znositi v župnišče oz mu pomagajo prijazni verniki, ki pomagajo tudi pri razdeljevanju robe. Ko je potrebno kaj pomagat župniku, nobenega od teh, ki mesečno prejemajo od karitas hrano, ne vidim. Jih pa redno videvam, ko sedijo pred blokom in kadijo, ker drugega nimajo za počet. Župnišče ima na svojem zemljišču drevesa sliv, ki so letos dobro obrodile, ampak so večinoma popadle dol in zgine. Ampak njim se ni dal, da bi si jih nabral. Sigurno bi pa z veseljem vzeli, če bi jih kdo nabral.
Čeprav je 50 m stran urejeno parkirišče, ampak nam zaparkirajo izhod iz dvorišča, da niti z otroškim vožičkom ne morem na sprehod.
jezen.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Izyju sam PJW videote lepit pa mu bo trzal vse po spisku.
hysterical-1.gif

https://twitter.com/PrisonPlanet/status/922805221935452160

Paul Joseph Watson (born 24 May 1982),[1][2][3] also known as PJW, is an English YouTube personality, radio host, writer, editor, and conspiracy theorist.[4][5][6][7] He has been described as 'alt-right' by multiple sources,[7][8][9][10] though he does not associate himself with that label,[11] instead identifying himself with the "New Right". He publishes content that is critical of Islam, feminism, pop culture and left-wing politics.[12]

He is the editor-at-large of Infowars.com, an online publication that promotes conspiracy theories about American and international politics, and a contributor to Infowars' talk radio programme The Alex Jones Show, where he occasionally either hosts or co-hosts instead of or with radio host and conspiracy theorist Alex Jones.

hysterical-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
In February 2017, he offered via Twitter to pay any journalist who thinks Sweden is safe to visit the country and stay in the 'crime ridden migrant suburbs' of Malmö.[7][24] Many journalists took him up on the offer,[25][24] and Watson chose New York journalist and videographer Tim Pool, who was already planning a similar investigation.[26] Watson provided $2,000 USD to Pool for the trip.[26][24] Tim Pool also ran a fundraiser to fund an investigation into other 'no-go zones' in other areas of Sweden and Europe.[26]

hysterical-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
hysterical-1.gif

Proved my point.
zmaga.gif

Resno? Švedska? Raje bil tiho ti o stanju tam rjuhar.

Nič za videt vse ooookkkkk
hysterical-1.gif