Kardashejeva lestvica

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Me zanima, če kaj poznate to Kardashev scale, ki nekako definira tipe civilizacij na podlagi energijskega izkoriščevanja? To teorijo omenja tudi znanstvenik dr. Michio Kaku v svoji knjigi "Hyperspace". Znanstveniki trdijo, da je vesolje neskončna priložnost zmogljivosti, ki jih civilizacije izkoriščajo po svoji poti evolucije. Obstoja drugih civilizacij v vesolju sploh ne raziskujejo, ker enostavno vejo, da obstajajo. Omenjajo torej tri vrste civilizacij: tip 1, 2 in 3.

Civilizacija tip 1 črpa energijo iz celega planeta. Zmožna je izkoriščati celotne energijske potenciale, ki nam jih planet nudi, vključno z atmosfero. Tak tip je zmožen kontrolirati vreme, potrese, hurikane, vulkane ... in iz njih črpati ogromne količine energije. Zemljina popolna energetska zmožnost naj bi bila 1.74 × 10^17 W, tip 1 pa jo popolnoma izkorišča.

Civilizacija tip 2 črpa energijo iz zvezde (Sonca), ki naj bi bila 10 bilijonkratnik zemeljske energije. Ta tip že lahko ustanavlja federacije na planetih v istem osončju. Črpa popolno sončno energijo in izkorišča tudi kratkotrajne eksplozije. Energija naj bi bila
4 × 10^26 W. Lahko bi recimo zapolnili črno luknjo.

Civilizacija tip 3 črpa energijo iz zvezd celotne galakcije in tudi ustanavlja svoje kolonije po celotni galaksiji, zmožni so tudi medgalaktičnega potovanja. Črpajo ogromne količine energije, ki pa variirajo od galaksije do galaksije.

Mi naj bi bili trenutno na stopnji tipa 0, točneje 0.7. Ta tip pridobiva energijo iz mrtvih rastlin. Ob trenutnih razmerah, bi naša civilizacija uspela dosiči stopnjo 1 nekje v 100-200 letih, tip 2 v nekaj tisoč, tip 3 pa v sto tisoč do milijona let.

Finta naj bi bila v tem, da velika večina civilizacij sploh ne doseže tipa 1, ker se že prej same uničijo. Pri nas naj bi šlo za odvisnost od tretje sv. vojne. Torej ali bo ali ne. Na kasnejših stopnjah narodi v civilizaciji nimajo več pomena, ker so bolj kot ne enakovredni in govorijo isti jezik. Trenutna pot naj bi potekala v tem vzorcu!

http://en.wikipedia.org/wiki/Kardashev_scale
http://www.physicsforums.com/archive/index.php/t-5570.html

Nekaj mi je včeraj eden razlagal, zdaj pa sem še sam malo povzel. Poznate? Na prvo žogo je teorija idiotizem, je pa zanimiva za malo razmišljanja. Obstaja še več tega?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Nikoli ne reci nikoli. Prihodnost lahko napoveš kakorkoli, pa se ji ne moreš smejati niti reči, da je idiotizem. Enostavno, mkožno je skoraj vse. Ta skala pa je napisana do l2030 zakaj, morda zaradi singularnosti, ki se naj bi zgodila l2030 do 2045 od takrat naprej pa strmo navzgor?

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Jaz bi rekel da bomo mi kar tista civilizacija ki ne bo dosegla stopnje 1.

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Jaz bi rekel da bomo mi kar tista civilizacija ki ne bo dosegla stopnje 1.

Za moje pojme smo še mi tako primitivni kaj se evolucije tiče, 100 let nazaj niti žarnice nismo vredu poznali,
zdaj bi pa že nekaj po vesolju. Preveč se ženemo, medtem ko še starih stvari nismo dojeli do konca. Naš največji
sovražnik je človeški um, ki je nagonsko programiran na oblast in prevzemanje oblasti in igro mačke in miši oz. kdo
je močnejši in boljši. Sam špekuliram da se bo ponovila hirošima/nagasaki le v 10x večji obliki, da bomo sami sebe scvrli in
preživele bodo le žuželke in bakterije.

Sicer nevem kako bo zgledala tretja (ali pa za nekatere zgodovinske fanatike četrta) svetovna vojna, vem le
da se bo četrta (ali spet peta za zgodovinarje) izvajala z kamni in palicami.
smirk-1.gif

Tega sicer nebomo nikoli vedeli, ker bomo že veselo (tako pravi moja babica) zvezde glancali.

Bojim se samo, da se bo enemu husejinu mlajšemu al pa putin juniorju ali podobnemu zmešalo, bo pritisnil
rdeč knof, amerika (kdo pa drug) bo vrnila napad, in tako bo v dimu cela naša mala plava kugla. Žalostno a 95% vrjetno.
Vprašanje je edino čas.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sicer nevem kako bo zgledala tretja (ali pa za nekatere zgodovinske fanatike četrta) svetovna vojna, vem le
da se bo četrta (ali spet peta za zgodovinarje) izvajala z kamni in palicami.
smirk-1.gif

Citat:
Albert Einstein:
I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones.

original izjava
cool-1.gif

samo v vednost

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Bojim se samo, da se bo enemu husejinu mlajšemu al pa putin juniorju ali podobnemu zmešalo, bo pritisnil
rdeč knof, amerika (kdo pa drug) bo vrnila napad, in tako bo v dimu cela naša mala plava kugla. Žalostno a 95% vrjetno.
Vprašanje je edino čas.

In kaj misliš da taledva ne vesta, da bosta s tem dejanjem uničila sama sebe? Nihče ne upa več uporabljat jedrskega orožja, ker to pomeni avtomatični samomor.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Vprašanje je edino čas.

In kaj misliš da taledva ne vesta, da bosta s tem dejanjem uničila sama sebe? Nihče ne upa več uporabljat jedrskega orožja, ker to pomeni avtomatični samomor.

Ne pozabi da je Hitler polek miljonov židov dal ubit tudi sebe in svojo ženo, in sem prepričan da če bi lahko, bi stari takrat fental cel svet.
Njegovi podrejeni so s cinankalijem če se ne motim pobijali tudi svoje otroke, očetje so aktivirali ročne bombe pri kosilih ko so bili vsi na kupu, vrjami da danes en tak husejin, ki je malo preveč pošmrkal praheca bo v zrak spustil celo US, kaka rusija se bo spravila nanj pa
smo tam, ko vsi gremo počasi,...

Model ki je odvrgel atomsko na hirošimo, ni vedel kaj meče dol,... Nekako tako se zna tut nam zgodit, da tisti ki bodo palili
nebodo vedeli kaj palijo,...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Vprašanje je edino čas.

Ne pozabi da je Hitler polek miljonov židov dal ubit tudi sebe in svojo ženo, in sem prepričan da če bi lahko, bi stari takrat fental cel svet.
Njegovi podrejeni so s cinankalijem če se ne motim pobijali tudi svoje otroke, očetje so aktivirali ročne bombe pri kosilih ko so bili vsi na kupu, vrjami da danes en tak husejin, ki je malo preveč pošmrkal praheca bo v zrak spustil celo US, kaka rusija se bo spravila nanj pa
smo tam, ko vsi gremo počasi,...

Model ki je odvrgel atomsko na hirošimo, ni vedel kaj meče dol,... Nekako tako se zna tut nam zgodit, da tisti ki bodo palili
nebodo vedeli kaj palijo,...

Zgodovino si zelo po svoje razlagaš a?

- če bi bilo to dandanes in bi imeli židje v lasti 50 jedrskih konic misliš, da bi jih pobil milijon? Kak bi potem uresničil svoj načrt arijske Nemčije, če bi bila ta zravnana z zemljo?
- ''dal'' je ubit sebe in ženo zato, ker je vedel, da se bližajo američani in ne zato, ker bi to komaj čakal (ali ker bi mu Alah obljubljal device).
- tudi ostali visoki funkcionarji so naredili enako ker so vedeli kakšna prihodnost jih sicer čaka.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pomoje (vsaj jaz) bi dal fentat vse. Človek takega ponosa kot je bil hitler, on če bi mel moč, bi
dal potamanit cel svet, al pa vsaj celo evropo, da tudi če je zgubil, njegov sovražnik nebo zmagal.

Vrajmi da če je dal ubit svojega psa, ženo, unkcijonarji svoje male otroke, da bi dali pobit cel svet,
al pa tako sn reko 3 atomske na vsako stran nemčije pa še kako v rusijo in francijo, da bo ja zasvinjan cel prostor.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
OFF Topic

V enem dokumentarcu so povedali da se je na koncu Hitlerju že mal frčkljalo in je sam sebe enačil z arijsko raso. S tem ko naj bi storil samomor naj bi se končala arijska vojna za prevlado na svetu. Ker če kao nismo sposobni zmagati si ne zaslužimo živeti. In s tem ko je storil samomor naj bi posredno priznal nesuperiornost rase ki ji je pripadal. To je seveda sam ena od teorij ampak dokaj zanimive četudi ni rečeno da je resnična.

ON Topic

Glede tele lestvice, pa ne vem kaj naj si mislim. Mogoče je malo preveč poenostavljeno postavljena. Nekako se mi ne zdi da bi bilo mogoče vso evolucijo povzeti v 3 alinejah, pa tudi meje med njimi so enormne. Med 1 in 2 so ogromne razlike.
In tudi približne ocene časovne oddaljenosti od danes do naslednje stopnje so mi malo mimo. Če pomislimo kako gre krivulja razvoja navzgor.

Tako da je sicer zanimiva teorija ampak malo preveč poslplošena in nekoliko nerealna.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
To kaj je priznal s samomorom si lahko vsak po svoje tolmači. Ena je bila mogoče sramota, da ni svojih ljudi več obvladal, še najbolj vrjetna
pa je jaz pravim ta, da se je raje fental sam, kot pa da bi ga zajeli. Ker zakaj so pol oni ubijali svoje otroke z ciankalijem in bombami pod
kuhinjsko mizo? Ker bi jim trda predla če bi jih zajeli rusi, hitlerja bi ja mumificirali in še danes bi ded bil viden v kakem muzeju kje zraven
redečega trga,... Težko se o tem pogovarjamo mi, ki nam je z njimi skupnega samo to da govorimo nemško,...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Hitler je bil pomoje prevelika piækica, da bi lahko ubil samega sebe. Nekaj je izdajati ukaze, nekaj je pa sam poseči po življenju (pa še po svojem).

Pa to ni tema sedaj!!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Sej se je ubil sam, funkcionarje je le prosil, da so pripeljali prej 400l bencina, skopali veliko luknjo,
ga vrgli noter in zažgali z vsemi 400 litri vred. Njega in ženo, Blondie pa mislim da je rešil muk že en dan prej, nisem pa prepričan.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Vprašanje je edino čas.

zakaj pa se mora zmešati ravno kakšnemu tujcu?

lahko se zmeša kakšnemu tvojemu sosedu (dosti ljudi ima kakšno orožje doma)
grims-1.gif

enkrat se bo zmešalo trustu pa vas bo vse pomru
10.gif