kanta na zožanju pri lom-u

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
zdravo

zanima me katero hitrost meri kanta na zožanju AC pri Lomu (logatec)? 60km/h ali 80km/h? če morda kdo ve? ter koliko časa traja da prileti položnica iz kante;))

sad

Guru
24. avg 2007
21.184
9.816
113
To je diskutabilno verjetno: namreč kanta je postavljena par metrov za omejitev 60 km/h, vendar ne vem, če lahko z razdalje 2 metrov šiba to hitrost. Jaz tudi upam, da je na 80 km/h.
grin1.gif

Drugače je pa zanimivo kako folk tam leti mimo. Tudi 100 in več... Kasica bo polna
evil.gif
, če sploh je radar noter.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
sej to je tisto kar me bega. ali meri 60 ali80. ker če 80potem si do 90 ok če 60 si najebal uobče:) eni pa itak šponajo 100 ali več mimo.. sploh ponoči ko je cesta prazna... tisto je odličen primer služenja... če že kje bi bila kanta upravičena na drugi strani proti morju, kjer je večja nevarnost (zožanje, delitev pasov) samo tam nebi dosti zaslužili očitno...

sad

Guru
24. avg 2007
21.184
9.816
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:če že kje bi bila kanta upravičena na drugi strani proti morju, kjer je večja nevarnost (zožanje, delitev pasov) samo tam nebi dosti zaslužili očitno...
Ne vem, če bi se strinjal s tem. 200m naprej je le priključek Logatec in je razlika ali avto proti tebi leti 80 ali 60 km/h, ko moraš štartat z nule.
Oz. tako kot vsak pristen Slovenec 70 ali 90
tongue-1.gif
.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
aha a na drugi strani pa ni nevarnosti? je gradbišče itd...

je razlika in tudi pri 60 ti nič ne pomaga ko startaš z nule samo dlje moraš čakati. čeravno mislim da se potem tam nekje začne omejitev 80...

na drugi strani bi bilo bolj smotrno tukaj je polnjenje proračuna.

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Lahko da tisto niti ni prava radarska kanta (ampak fejk), ki je že prej stala na dolenjski avtocesti pred zožanjem.
No nevem, se govori
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.184
9.816
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
aha a na drugi strani pa ni nevarnosti? je gradbišče itd...

je razlika in tudi pri 60 ti nič ne pomaga ko startaš z nule samo dlje moraš čakati. čeravno mislim da se potem tam nekje začne omejitev 80...

na drugi strani bi bilo bolj smotrno tukaj je polnjenje proračuna.
Omejitev 80 se začne PO priključku za Logatec. Se ne strinjam s tabo: razlika pri vključevanju ali drvi nekdo proti tebi 60 ali 80 km je.

Tele kante so itak namenjene polnjenju proračuna. Tako da...

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Če ima tista kanta temno šipo, iz koder naj bi streljala, je sigurno FEJK. Če pa podnevi vidiš noter in vidiš objektiv, potem pa je prava zadeva.
V smeri proti Lj iz smeri Novega mesta, ko se pripelješ čez prvi tunel, je nato na koncu viadukta škatla, ampak nekaj časa so dajali noter radar in fotič, pa spet jemali ven, sedaj pa je nekaj noter, ampak nima nič za slikati. Tko da to je pa recimo temu profesionalno zavajanje in jim tudi uspeva.

sad

Guru
24. avg 2007
21.184
9.816
113
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Če ima tista kanta temno šipo, iz koder naj bi streljala, je sigurno FEJK. Če pa podnevi vidiš noter in vidiš objektiv, potem pa je prava zadeva.
Če je to res potem fajn. Lahko letite tudi 100 mimo
grin1.gif
. Kolikor sem videl ima dve črni stekli.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
me skrbi ker sem 80 naletel mimo...
Če si šel do 80 (pa da meri na 60), potem (ko kak procent odbijejo) in po polovički ravno 25 evrov.

MMG: nisem vedel, da obstaja fiksna kanta (in noter lepo vidno ustrezna oprema) v Škofji Loki v semaforiziranem križišču na glavni cesti proti LJ. Koliko je sploh teh fiksnih kant pri nam stran od avtocest?

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
To je diskutabilno verjetno: namreč kanta je postavljena par metrov za omejitev 60 km/h, vendar ne vem, če lahko z razdalje 2 metrov šiba to hitrost. Jaz tudi upam, da je na 80 km/h.
grin1.gif

Drugače je pa zanimivo kako folk tam leti mimo. Tudi 100 in več... Kasica bo polna
evil.gif
, če sploh je radar noter.
Na kolk je kanta nastavljena pomeni samo to, da pač do te vrednosti ne slika tiste, ki so recimo malenkostno prekoračili hitrost.
In če je radar nastavljen na 80, pač ne bo zaračunal tistim, ki so peljali 79km/h, bo pa zaračunal prekoračitev nad 20km/h, če si pripeljal denimo 81km/h. ker kanta stoji na delu, kjer je omejitev 60km/h.

In če si tam pripeljal 81km/h si pač divjak, peljal si prehitro že po prejšnji omejitvi, ne samo po novi v tistih parih metrih, pa te je treba olupit. Zakaj je pa radar takoj za tablo je pa itak jasno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.184
9.816
113
Prebral sem tole: blablablablabla blablabl blablablalba blablab blablablablabla blablabl blablablalba blablabblablablablabla blablabl blablablalba blablabblablablablabla blablabl blablablalba blablabblablablablabla blablabl blablablalba blablabblablablablabla blablabl blablablalba blablabblablablablabla blablabl blablablalba blablabblablablablabla blablabl blablablalba blablabblablablablabla blablabl blablablalba blablabblablablablabla blablabl blablablalba blablabblablablablabla blablabl blablablalba blablab

Vprašanje pa je, ali je kanta tam aktivna in na koliko je nastavljena? Torej nas zanima praksa in ne teorija.
tongue-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
sej to je tisto kar me bega. ali meri 60 ali80. ker če 80potem si do 90 ok če 60 si najebal uobče:) eni pa itak šponajo 100 ali več mimo.. sploh ponoči ko je cesta prazna... tisto je odličen primer služenja... če že kje bi bila kanta upravičena na drugi strani proti morju, kjer je večja nevarnost (zožanje, delitev pasov) samo tam nebi dosti zaslužili očitno...
Ker vidim da nekateri niso sposobni razumet kar pišem, bom še dodatno pojasnil.

Če je kanta nastavljena na 80, potem nisi do 90 OK, ampak samo do 80, (po tem ko ti upoštevajo pogrešek meritve). Vse kar je več od 80 in je veljavno izmerjeno ti bodo računali kot nad 20km/h prekoračitev.... al pa še več če si peljal nad 100.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
žkolko jaz vem se na izmerjeno hitrost odbije toleranca. Konkretno za to napravo nisem ziher, je pa pri podobnih toleranca 5kmh do 100kmh in 10 kmh nad 100 kmh. Torej če je omejitev 80 in te kanta zmeri 85 kmh, nisi v prekršku, ker se odšteje toleranca.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
žkolko jaz vem se na izmerjeno hitrost odbije toleranca. Konkretno za to napravo nisem ziher, je pa pri podobnih toleranca 5kmh do 100kmh in 10 kmh nad 100 kmh. Torej če je omejitev 80 in te kanta zmeri 85 kmh, nisi v prekršku, ker se odšteje toleranca.
Jest sm pisal o dejanski hitrosti,
Drugač se pa na izmerjeno hitrost ne odšteje toleranca ampak varnostna razlika (merilni pogrešek).
Kar pomeni, da če pelješ točnih 81km/h, ti lahko radar (ker ni natančen) izmeri hitrost 86km/h, in od te izmerjene hitrosti pač odštejejo tisto, kar je radar lahko napačno pomeril (5km/h do 100km/h in 10 km/h nad 100 km/h, pač tudi različno od merilnika), pa smo na 81 km/h. kar je prekoračitev, če je hitrost omejena na 80.
Toleranca je nekaj drugega, namreč če ti bo policaj nameril 81 (86-5) na omejitev 80 te bo verjetno spustil, ker bo tako majhno prekoračitev (1km/h) še toleriral in ti ne bo zaračunal.
Če pa boš peljal 81 (86-5) na omejitev 60, ti bo pa policaj zaračunal prekoračitev nad 20km/h. V zapisnik bo napisal da si peljal 81 (86-5) (le kaj bi napisal drugega) kar je 20+.

sad

Guru
24. avg 2007
21.184
9.816
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Če je kanta nastavljena na 80, potem nisi do 90 OK, ampak samo do 80, (po tem ko ti upoštevajo pogrešek meritve). Vse kar je več od 80 in je veljavno izmerjeno ti bodo računali kot nad 20km/h prekoračitev.... al pa še več če si peljal nad 100.
Ker vidim, da še vedno nisi poštekal.
Ni vprašanje kaj in če in kako bi bilo , temveč na koliko je nastavljena kanta in ali je sploh radar noter. Tukaj ni nobenega ČE-ja. No, razen v tvoji glavi.
nahrung002.gif

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Mimo tiste kante sem šel večkrat čez 80, pa nobene položnice še, tudi ponoči ne bliska.. je pa na tistem delu kulturno vozit počasi, ker tisti ki se vključujejo iz Logatca imajo precej nerodno situacijo. Je nepregledno in če ti še šleparji letijo 80 tam, ni ravno prijetno...
Drugače pa kanta pri Vrhniki za viaduktom Verd sploh ne vem če dela. Če letiš 150 mimo, nič. Videl enega romuna v A8-ki ki ni vedel za kamero peljat 180 mimo, pa tudi nič. In to ponoči.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Ker vidim, da še vedno nisi poštekal.
Ni vprašanje kaj in če in kako bi bilo , temveč na koliko je nastavljena kanta in ali je sploh radar noter. Tukaj ni nobenega ČE-ja. No, razen v tvoji glavi.
nahrung002.gif
Zakaj pa potem nisi sam odgovoril na ta vprašanja, sploh glede na to, da si se nekajkrat oglasil v tej temi?