Kandida

B81

22. jul 2007
36.884
10.450
113
Zdravo

Rad bi testiral, ker me ne dajo na gastroskopijo, dobil neke majhne tabletke, ki pa stanja ne spremenijo po 14-ih dneh.

Če pokličem svojega zdravnika, ne bo nič, ker to itak ne gre, da bi človek sam predlagal preglede
smile-1.gif

Najprej sem imel bolečino zgoraj pri trebuhu, ki se je občutila tudi, ko sem z roko potipal trebuh od zgoraj...taka topa bolečina ki se čuti kak cm znotraj...zdaj pa mi je slabo po vsaki hrani, dokler ne vzamem rupuruta, potem pa linex-a.

(2 meseca nazaj sem začel jesti 2 krat več, v dobrem mesecu zredil za 5-6 kg, če je to kaj krivo).

Hvala

Lp

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Kakšne tablete?
Odvajanje blata?

To, da se rediš, ni ravno simptomatsko za bolezen prebavil... prej obratno.
Ti bi prej rabil kakšen test za Helicobacter Pylori, kot kar takoj na gastroskopijo.

Kandida? Resno?
13.gif

B81

22. jul 2007
36.884
10.450
113
Dal mi je Acipan, zjutraj na tešče in zvečer, stanje je malo boljše, zdaj jem malo več mlečnih izdelkov in manj hitre hrane, pečenih jedi itd., tako da ne vem, če je od tablet ali od drugačne prehrane, slabost pa je še vedno. Ko se je začelo, sem bil veliko časa malo pred bruhanjem, zdravnik rekel, da me da na gastroskopijo le, če imam eno od tega: bruhanje, temno blato ali pa hujšanje. Ker nisem imel nič od tega (dejansko nisem bruhal), me še ni dal na pregled.

Za Helicobakter sem kupil tisti home tester v lekarni, ki je pokazal negativno.

Test za Kandido mi je svetovala sorodnica, ki je zdr. tehnik in farm. tehnik in največkrat dejansko ugotovi stanje (morda zato, ker pozna ljudi in njihove navade).

Utrujenost, slab spomin, mrzle roke, sklepi, razdraženost... to je morda stres vse skupaj.
Sem pa naredil dva dni tale test s slino, kot sem videl na netu in je enako, kot v teh testih na youtubu, ne upam pa mojemu zdr. tega povedat, ker ne vem, kako točen tale test je in ali pokaže dejanski sum ali ne.

Hvala

Epodjetnik

Pripravnik
15. avg 2007
58
0
6
Tudi, če boš svojemu osebnemu zdravniku povedal za Kandido, se moreš zavedati, da jo uradna medicina ne priznava....

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Epodjetnik pravi:
Tudi, če boš svojemu osebnemu zdravniku povedal za Kandido, se moreš zavedati, da jo uradna medicina ne priznava....

katerega dela kandide pa uradna medicina ne priznava? ustnega obolenja pri imunokomprimitiranih bolnikih ali roda glive?

B81

22. jul 2007
36.884
10.450
113
Citat:
Uporabnik Epodjetnik pravi:

Tega pa nisem vedel.

B81

22. jul 2007
36.884
10.450
113
Kaj je z njim? Na youtubu imaš Cancida spit test...pozitiven, če je sploh kaj na tem.

B81

22. jul 2007
36.884
10.450
113
Ok, hvala za info.

In zakaj nastanejo problemi ali je to samo mit, ker če bom svojemu zdr. težil in me bo grdo gledal, vam bom vsem po 1 * dal....
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

"Kandida" je samo še ena moderna alter zabloda. Skratka, idiotizmov toliko, da se zdi, da kar ni konca. Sploh ker tovrstne teorije na migujejo na sistemsko okužbo, kar je še posebej neverjetno (predvsem pa povezano z visoko smrtnostjo).

Sploh test z pljunkom je za dol padit smešen. Zelo znanstveno.
hysterical-1.gif

Skratka, očitno je sum na nek gastritis, zato si dobil Acipan. Lepo ga jemlji še naprej, da se želodčna sluznica obnovi, potem pa začni malo pazit pri prehrani.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če zgleda uradno, kar malo preberi, kaj piše... potem pa v kontekstu še kakšno zablodo o sistemski kandidiazi.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Uradna medicina ne priznava alter zablode, da ima polovica populacije (oziroma kar vsi, ki se malo slabo počutijo) sistemsko okužbo s kandido. Najbrž so še zakisani ali kaj podobnega.

Candida Albicans pa je znana vrsta gliv in vsak zdravnik ti bo znal kaj pametnega povedati o tem... tudi to, da z njo ni "okuženih" samo polovico vseh ljudi, ampak kar VSI. Seveda je povsem nedolžen del normalne kožne flore pri človeku.

B81

22. jul 2007
36.884
10.450
113
No me veseli
smile-1.gif

Pa je mogoče, da se sluznica "poškoduje" zaradi drugačne prehrane? (vase sem metal vse, kar je zgledalo užitno)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Lahko tudi... čeprav je brez gastroskopije težko reči, da je točno to vzrok tvojim težavam. Vsekakor pa je to daleč najpogostejši in zato tudi tovrstna terapija.

Je pa absolutno smiselno tudi delat na "stresu", ki si ga prav tako omenil.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Uradna medicina ne priznava alter zablode, da ima polovica populacije (oziroma kar vsi, ki se malo slabo počutijo) sistemsko okužbo s kandido. Najbrž so še zakisani ali kaj podobnega.

Candida Albicans pa je znana vrsta gliv in vsak zdravnik ti bo znal kaj pametnega povedati o tem... tudi to, da z njo ni "okuženih" samo polovico vseh ljudi, ampak kar VSI. Seveda je povsem nedolžen del normalne kožne flore pri človeku.

Ja, če prov razumem imamo kandido vsi. Problem se pojavi, če jo je preveč?

Poznam kar nekaj primerov, da so šli ljudje k raznim homeopatom,ki so jim predložili takšne in drugačne diete, s katero so spravili kandido na "normalen nivo" . In zdej se res veliko bolje počutijo in imajo več energije kot prej. Tud če mal poguglaš imaš kar nekaj zadetkov na to temo
smile-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.986
10.735
113
kod Džej-Zija
Vidiš, tu je trik. Ti ljudje so žrli verjetno svašta ob raznih urah, zato so se slabo počutili. Tip jim da dieto, ki jim očitno stabilizira in normalizira prehrano, vse skupaj pa zavije v "kandidni" celofan, čeprav v resnici zadeva na kandido nima bistvenega vpliva. Se pa bolje počutijo ZARADI nove diete. Ampak kaj, ko vsi oznanjajo, da so kandido pozdravili. BTW, tudi jaz poznam enega takega. Pa seveda je imel klasično zakisanost organizma, karkoli naj bi to že bilo. Da je spremenil prehrano in se zato bolje počuti, seveda ni omembe vredno. Bistveno je, da je pozdravil kandido.
rolleyes-1.gif

B81

22. jul 2007
36.884
10.450
113
KSZ

4 dni nisem jemal Acipan-a in je bilo malo bolje, zdaj pa ga spet jemljem in spet mi je slabo po obrokih.