Kanalizacijska cev FI110 mm, gibka

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ker imam težave z jaškom, ki se mi suši in zato maši, bi rad kar direkt vštukal eno cev.

Torej iz hiše pride cev 110 v jašek, kjer je mulda in nato naprej še ena 110. Ti dve cevi bi sedaj rad povezal pa me zanima ali obstaja kaka gibka cev, da jaz to na nek enostaven način spojim ali se moram hecat s koleni?

lp

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Hm, ce imas prevelik razmak med eno cevjo in drugo mislim zamik levo-desno bos to tezko naredil z fleksibilko ki jih imas na linku ker se nebo tako zakrivila na tako kratki razdalji v jasku.Ne vem ce si razmisljal v tej smeri da bo treba odtoke tudi cistiti, kako je stem ker ne poznam dobro tvoje situacije in problema z jaskom da se ti ze sedaj nekaj masi,

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Mulda je za mašenje zelo pomemben element kanalizacije.
Pri meni se je to dogajalo, ko sem jo enkrat očistil z visokotlačnim čistilcem.
Vodovodar mi je kasneje razložil, da se na muldi naredi gladka, sluzasta plast, ki se je ne sme odstraniti, sicer se odplake tam zaustavljajo.
Potem sem nekajkrat v razmaku parih dni splaknil celo kanalizacijo in sedaj je že par let mir. Mulda opravlja svojo funkcijo, je pa prav tako narejena v 90 stopinjski zavoj, z vhodom in izhodom fi 110.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.635
3.089
113
v lokalni ostariji
nacek, dal si mu res odličen predlog... drenažno cev (ki je naluknjana, tako da bo še bolj odtekala voda)... joj prejoj

merdzo pa je mulda pravilno obdelana?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Raje s par lopatami malte obdelaj dno jaška tako, da bo voda neovirano tekla. Zapreti to s cevjo ni pametno, sploh pa ne rebrasto, kot jo eni predlagajo.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Ma, kaj je zvami, ne filozofirajte prevec, z spajanjem cevi.
v vsakem jasku mora biti narejena mulda , da lahko cistis kanalizacijo , ce se ti zadela.
zato vsako stuklanje odpade.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska

nacek ne hodi z takimi.
verjetno zivis v bloku , pa nimas pojma o kanalizaciji

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ker imam težave z jaškom, ki se mi suši in zato maši, bi rad kar direkt vštukal eno cev.

Torej iz hiše pride cev 110 v jašek, kjer je mulda in nato naprej še ena 110. Ti dve cevi bi sedaj rad povezal pa me zanima ali obstaja kaka gibka cev, da jaz to na nek enostaven način spojim ali se moram hecat s koleni?

saj smo ti ze napisali mulda mora biti

pozdrav.gif

lp

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
Jaz sem sklepal, da mora samo neko odpadno vodo speljat nekam. Z kanalizacijo pa to seveda ni.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Muldo sem že 3x štemal. Od čisto rahlo nakazane poti (90° koleno) do krepkega kanala.
Uporabljal sem fino malto, ki sem jo kupil že narejeno v Bauhausu. Malto sem zapucal z gobico. Mislim, da sem nazadnje tudi z brusnim papirjem pobrusil.

Baše se pomojem WC papir, ki ne razpade.

lp