Kaminska pec

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Razmisljamo o postavitvi kaminske peci. Dimnik v prostoru je, samo prikljucek bi moral narediti. Vendar je problem, ker dobivam razlicne informacije o tem, koliko je lahko pec oddaljena od pohistva in sten. Nekateri mi pravijo oddaljenost od pohistva vsaj 80 cm, drugi pa da je dovolj cca. 40 cm. A je lahko pec tik ob steni? Soba je manjsa, zato je ta podatek pomemben. Ogledoval sem si pec, katere slika je v priponki.
1552860-pec.jpg

Priponke

• 1552860-pec.jpg
    1552860-pec.jpg
    27,5 KB · Ogledi: 778

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Po mojih izkušnjah je največji problem da pohištvo ni nasproti kamina, ker najbolj greje ven skozi steklo. Še to ni nek hud problem. Pri sodelavcu je bil 10 let 11kv močan kamin kakšen meter in pol nasproti omare in ni bilo nikakršnih problemov. Se Pa parket pred kaminom suši in nastanejo špranje. Drugače pa previdno z močjo kamina, da nebo premočan potem ko zakuriš se skuhaš v sobi.

LP

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Bila bi na prehodu med dvema prostoroma (povezana brez vrat), skupaj slabih 18 m2.

krengorenc

Pripravnik
12. jul 2011
136
0
16
Če se ti da, pojdi v KR v Lokaterm, tam ti bodo vedeli povedati, kako močnega vzemi. Jaz imam njihovega, sem zelo zadovoljen. Postavljenega imam 2 cm od stene, da vsaj malo kroži zrak, samo pohištvo pa naj ne bo postavljeno pred njim,kot so ti že rekli. Predlagam tudi zaščito tal, za kar imajo tudi stekla! Jaz si ne znam več zamišljati , da ne bi imel kamina! Pa še poceni gretje je !

Nazadnje urejeno:

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Pri nas je laminat. Baje je treba pec postaviti na steklo. Ne vem pa, kako dimnikarji gledajo na te stvari. Najbolj svoh peci, ki sem jih gledal so 5 kW.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
imaš zelo majhen volumen za ogrevat...zna peč preveč greti...kar ni preveč dobro.
poleg tega tista peč tam zgoraj najbræ nima regulacije...nima možnosti dovoda zraka...
oglasi se v kakšni tapravi trgovini pa ti bodo svetovali ..lokaterm (kranj), flamme (škofja loka),..

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Jaz imam hrbtno stran 3 cm od zidu, dimnik je tako nekje 10 cm od zidu. Zadaj je barva nekoliko obledela, drugih težav ni. Na eni strani je kamin 25 cm od stene, brez kakršnih koli problemov. Spredaj je pač prostor, gugalnik pa si postavim nekje 1,5 metra stran.