Kamere

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
torej, pomagam pri nakupu kamere, cena je nekje do 1100 € max. zdaj pa me zanima, kaj vse moram gledati, da bo kamera na koncu res tista prava in da bomo vsi zadovoljni in veseli.
grin1.gif

to sem že izvedel, da kolikor je pač kamera z diskom ugodna in enostavna za uporabo, vendar ima slabost, da se ob kakšnih večjih tresljajih varnostno izklopi snemanje.

potem so tu še DVD kamere, katere snemajo na miniDVD-je.

kamera bi se predvsem uporabljala za snemanje prireditev (plesna tekmovanja), ampak, ker poznam razmere, verjamem, da se bi zanala porabiti tudi za kaj adrenalinskega ...
wink-1.gif

torej, malce me usmerite, kaj in kako, tu sem bolj suh.

videl Canonovo kamerco za 500 €, na mini DVD-je, pa JVC-jevo za 300€ prav tako, razlika pa v tem, da ima prva 10x zoom, slednja pa 32x-nega, če se prav spomnim - sem mislil, da je zoom dražji ...
tongue-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Poglej... moje priporocilo je, da poglej(te) za miniDV kamerami. Sploh ce se bo posnetek urejal kasneje na racunalniku, je to se najboljsa (enostavna) resitev.
DVD in disk kamere odpriporocam ze zaradi kompresije. Ne vem.. mogoce navadnemu uporabniku to ne pomeni kaj dosti, meni pa
redface-1.gif

Drugace sam nekako prisegam na Sony (visji modeli), ampak poglej pri Panasonicu 3CCD kamere. Posekajo Sony po celi crti
grin1.gif

Aja glede zooma... pomisli, kaj bo s sliko pri 32x zooma. Brez uporabe stojala (pa tudi z uporabo je bolj vprasanje) bo slika neuporabna. 10x zoom je dovolj!

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ja, za to, za 3CCD sem slišal, da je to full pomembna zadeva in da je Sony car na tem področju, bom pa prečekiral še Panasonicove zadevice. mini DV so na une male betke, a ne?

skratka - verjetno se bo bolj kot no nucal široki konec objektiva, ampak - če ma mal zooma, verjetno ni napačno - glede na to, da se bodo snemale tudi prireditve, bo verjetno zraven padel še stojalce.

kolk videa pa pride na eno kasetko drgač? ker recimo, gledamo tudi na to, da recimo tekmovalni dan traja tudi po 12 ur ... plus, da mora biti zadovoljiva kvaliteta za predvajanje po TV-ju, recimo. če bi eventuelno kakšna lokalna TV hotla kej predvajat kdaj, recimo ...

@Nobody - is pa vem, da mora bit, to sem takoj izstrelil - če se le da, s stabilizacijo.

a tle je tudi šum pa te zadeve? ker lahko, da bodo kdaj malce slabši pogoji za snemanje ...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Ti bom dal tamale betke
grin1.gif
Joke.. ja, to so tiste tamale kasetke. Nanje gre do 60 (80) min materiala. Imas tudi moznost snemanja LP, ampak to odpriporocam. Se zelo rado zgodi, da se pojavljajo dropi.

Hja.. ce je do 12 ur prireditve, to pomeni tudi 12 kaset. Je pa se vedno, po mojem skromnem mnenju, najboljsa zadeva za kasnejso montazo.

Sum je, seveda. Ampak malo drugace, kot pa pri fotoaparatu. Objektiv ima doloceno blendo, kar je pa nad to, se pa dvigne "gain" in s tem pride tudi sum. Zato je pa tudi najbolje gledati 3CCD, kjer je tega suma precej manj.

Ce ima kdo kamero s trdim diskom, kako je z montazo? Pa pustimo sedaj zunanje diske za profi kamere, katere snemajo v DV formatu.
Sam sem sicer precej skepticen kar se tice diskov in dvd-jev. DVD ti sploh odpriporocam. To je zadnja moznost, ki bi jo vzel...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Nimam sicer še kamere z diskom... samo ne vem zakaj ta ne bi znala snemat polne kvalitete? Sem gledal pred časom reklamo za neko full hd kamerco z diskom od sonyja, pa nvm kaj bi bila fora neke ultra resolucije, če ne bi bla dobra slika poj?

Mislim da je tole presnemavanje iz D8 katete čisto preveč zamudno, tako da mislim da bo naslednji cilj kamera z diskom... upam no
rolleyes-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
moj prijatelj je kupil jvc z trdim diskom (za nekih 350€) in je podn. videe shrani v neko .mod datoteko, ki je negre skoraj nikjer predvajat, sliko 16:9 skrči na 4:3 tako da je slike zmučkana. drug prijatelj pa ima sony z trdim diskom in je za njo dal cca. 800-900€ in je zakon kamera, sicer ni HDV ampak slika je zelo kakovostna, tako da kaki sony full hd bi bil zakon
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Torej ni krivo to, da je kamera z diskom, ampak nizki budget in verjetno slabe nastavitve kamere
grin1.gif

p.s.: dizzy omenja neko izklapljanje ob tresljajih, je kolega kaj omenil, koliko moraš trest zadevo da dejansko izglopi?

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Tudi sodelavka ima eno od JVC kamer iz serije Everio z HDD. Vendar tudi po tem, ko sem preizkusil vse nastavitve slika ni bila nič boljša, nastavil sem snemanje v 4:3 formatu, tako da s tem ni bilo več problemov, vendar pa so posnetki katastrofalno slabi, tako slabih ne dalajo niti najcenejši fotoaparati, ko snemajo filmčke. Pa še en svoj format zapisa na disk imajo, vendar pa če podaljšek imena .MOD zamenjaš z MPG, dela na PCju brez dodatnih kodekov.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
to je res če zamenjaš z mpg, ampak video pa je nemogoče bilokak obdelat ker nevem .... med sliko kuj utripa neki rdeči kvadrat, ne gre shranit, ... vglavnem miljon težav

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
čim dlje stran od trdih diskov.
pred 14dnevi sem nekaj za foro snemal s kolegovo in kr nisem mogu vrjet kake malenkosti zmotjo disk in naredijo potem rdeč frejm.
pa da ne govorim, da sem porabu cel dan, da sem potem fajle prekonventiru, da jih je adobe premier prepoznal. fajli v full-HD so pa še bolj čudni in škoda, besed o tem, da rabiš kr goro TERAbajtov placa, da vse to shraniš v primerni obliki za nadaljno obdelavo.

mogoče se mi je sam preveč mudil in so zivci delal svoje, da na googlu nisem nč našu pametenga kak v premiera vrzt.
kaseta je še vedno zakon. so poceni in 99.99% je da bo vse posnetko tko kot more bit.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Kaj kupiti?
Pogoj je

Notranji disk !
Da je kupljena v SLO z računom
Da je čimmanjša
čimveč zooma.

Cenovni rang med 1.500 in 2000€ ,

Do sedaj kar sem nasel je edino od SONY-a , oznak žal nevem, ena verzija je res slim , cca 900€ ampak nima diska, druga je pa z diskom 120GB od Sony-a prav tako , oznaka je na koncu "12" , cena cca 1.300€ .

Je se kej boljšega? Po možnosti cim manjšega?

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
čim dlje stran od trdih diskov.
pred 14dnevi sem nekaj za foro snemal s kolegovo in kr nisem mogu vrjet kake malenkosti zmotjo disk in naredijo potem rdeč frejm.
pa da ne govorim, da sem porabu cel dan, da sem potem fajle prekonventiru, da jih je adobe premier prepoznal. fajli v full-HD so pa še bolj čudni in škoda, besed o tem, da rabiš kr goro TERAbajtov placa, da vse to shraniš v primerni obliki za nadaljno obdelavo.

mogoče se mi je sam preveč mudil in so zivci delal svoje, da na googlu nisem nč našu pametenga kak v premiera vrzt.
kaseta je še vedno zakon. so poceni in 99.99% je da bo vse posnetko tko kot more bit.

Hehe, Fusion je tole dobro napisal in tudi jaz se strinjam z njim. Če ti jo kolikor toliko do nadaljnje obdelave videa potem je miniDV tisto pravo. Če res ne snemaš vsak teden par ur, potem ne boš ne vem koliko evrčkov dal za kasetke. Ne vem, Full HD je zaenkrat še bolj modna muha kot resnično kaj uporabnega tukaj. Z dobro kamero boš seveda dobil dobro kvaliteto posnetka tudi, če ni HD.

Jaz sem pred parimi leti kupil miniDV kamero (takrat je bila najvišji in najdražji model od Sony-ja) in še danes služi tako kot se zagre. Kupiš nekaj dodatnih baterij in to je to. Potem se pa lotiš razno raznih nastavitev. Brez poznavanja tega, ti tudi HD kamera ne bo naredila ne vem kakšno kvalitetko, ki bi si jo želel
smile-1.gif

Pa na koncu koncev je prednost miniDV-jev tudi ta, da ko je kaseta polna vstaviš drugo. Oziroma dobiš jo praktično lahko kjerkoli. Kaj boš z diskom? Ko je polno je polno
smile-1.gif

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
Pred kake pol leta sem nabavil tole Sanyo , dodal zraven še 16 GB SDHC kartico in je na njej prostora za slabe 3 ure posnetkov v full hd resoluciji. Res je, da je vmes MPEG kompresija, ampak na samem posnetku kakšnih kock in nepravilnosti nisem opazil. Kar je pri meni prevagalo je bila velikost in najpomembnejše - razen optičnega zooma nobenih gibljivih delov.