Kamerca

B81

22. jul 2007
36.703
10.334
113
Zdravo
Nimam pojma o teh stvareh, pa me zanima, če je to za kaj posnet ali ne.
Fino bi bilo, če bi bilo malo bolje od N95...

prvič

drugič

Na kaj se to sploh shranjuje in moram imeti video kartico v compu ali ni treba?

Hvala, lep pozdrav
cheer.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.403
485
83
::1/128
Snema na miniDV kasete, v digitalni obliki in pol dol potegneš s pomočjo kabla na komp, ne rabš nobene TV kartice, ponavad gre prek FireWire al pa USB. Na spominsko ne snema, ker gre za nekompreseran video k zauzeme ful placa, edin nekatere novejše snemajo na disk kjer je mau več placa. Slika bi mogla bit pomoje uredu , drgač pa mal poglej, zdej odvisno za kok dnarja kupujš ampak jst če bi zdej kupvou bi probu najdt kšno WideScreen zadevo, če pride v tvoj cenovni rang.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ok, zadevice zgledajo luštno
smile-1.gif
. Kar se tiče comshopa je tako, da se lahko nategneš s ceno - prej malo poglej za istimi stvarmi glede cene, recimo mixi.tv je bil včasih poceni, pa tudi glede uveljavljanja garancije je bilo že mnogo problemov njimi.
Sicer imaš pa pri kamerah danes tri opcije za shranjevanje: DV8 sistem, ki gre na normalne kasetke, potem imaš miniDV ki gre na tamale kasetke, pa direktno na dvd tudi obstajajo, najnovejše pa snemajo direktno na disk. Cenovno gredo pa tudi tako nekako...
smile-1.gif

lp
Peter

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Zadeva je takšna ...

Ne vem zakaj ne kupovat pri Comtronu ? Recimo kamera Sony, ki je naprimer kupljena pri Comtronu ni nič slabša od tiste, ki je kupljena v Bof-u. To sem dal zgolj za primer.
Ponavadi se kupi zadeva tam kje je ceneje ... pa tudi če je kamera, ki jo imam nagledano na polici v Šparu. Kaj ima trgovina opraviti z kvaliteto ?

Sam imam Sony kamero DV8 že dve leti. Za takratne čase je ta kamera bila ena izmed boljših, ne pa najboljših. Ima fotoaparat, ki dela slike direktno na trak kasete in z pomočjo priloženega CDja zadeve spraviš na comp.
Slika je kristalno čista ... Sonyeve kamere imajo izredno kvalitetne leče, ki jih vsak pozna in to so Carl Zeuss . Resda enourna kaseta (lahko nastaviš tudi na long play) zasede kar nekaj prostora, ko jo potegneš v računalnik, koliko bi se zdaj na pamet zlagal, ampak kar dosti.
Iz kasete pač potegneš DVD Quality 720x??? 44.100KHz Stereo in zaradi tega tudi zadeva zasede malo več prostora. Ampak ko zadevo obdelaš z kakšnim video programom kot sta Pinnacle, Adobe Premiere ali Ulead Video Studio se vseskupaj skrči na 2.5GB kar komot v DVD kvaliteti posnameš na DVD plošček in si zadevo ogledaš v predvajalniku.
Vsekakor pa moraš za prenos uporabljat DV izhod v računalniku pa potrebuješ FireWire IEEE 1394 kartico na katero priklopiš kabel na DV izhod kamere. Slika je kot sem omenil v DVD kvaliteti. Nikoli ko boš imel kamero ne vleči filma noter preko USB kabla, saj med samim prenosom zelo dosti izgubiš na kvaliteti slike in zvoka..

Toliko zaenkrat ....

BOBI

Pripravnik
9. sep 2007
106
0
16
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ok.
Nič jasno. Na kaj sploh snema DVkamera? Še spom. kartice nima?

http://www.ceneje.si/panasonic-digitalna-videokamera-nv-gs27
Evo. Bo?

Kamera ti snema na mini DV kasete, ki so 60min. in pa na kartice, ti lepo piše.
Kartice se v večini uporabljajo za fotke, lahko pa tudi snemaš na njih, odvisno koliko je kartica velika. Prenos iz kartice na PC je preko USB-a, prenos posnetega na kaseti pa preko firewire kabla. Pri prenosu eno urnega posnetka ti zasede placa na disku cca. 30giga, potem pa posnetek v primernem programu obdelaš in skomprimiraš. Zelo primeren program je Pinacle studio, kjer z kmpresijo mp4 stisneš 30giga na cca. 1,5 giga v isti kvaliteti.
Kdor se rad igra z posnetki in ima čas in dovolj prostora na disku, je nakup mini DV kamere priporočljiv!
Zakaj: zato ker so kamere poceni, kasete pa isto (cca. 4 €)

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik HITMAN pravi:
Zadeva je takšna ...

Ne vem zakaj ne kupovat pri Comtronu ? Recimo kamera Sony, ki je naprimer kupljena pri Comtronu ni nič slabša od tiste, ki je kupljena v Bof-u. To sem dal zgolj za primer.
Ponavadi se kupi zadeva tam kje je ceneje ... pa tudi če je kamera, ki jo imam nagledano na polici v Šparu. Kaj ima trgovina opraviti z kvaliteto ?

Se popolnoma strinjam s tabo. Ampak! Comtron recimo je na slabem glasu, tako da če računaš garancijo uveljavljat pri njih se ti življenje lahko zelo zakomplicira. Katere druge trgovine to hitreje porihtajo. Samo to je tisto, kar gre uporabnikom večinoma v nos. Ok, pa še cene so pri njih občasno kar navite. Zato se tudi splača drugam pogledat, ampak recimo če vidiš isti izdelek (ajde, kamero sony), pač logično da vzameš tam kjer je najceneje - pa ali je to comtron ali pa špar.
smirk-1.gif

B81

22. jul 2007
36.703
10.334
113
Hvala vsem za obrazložitev, sem kupil danes eno malo za 200 eur za kako norčijo posnet.
smile-1.gif

Lp

B81

22. jul 2007
36.703
10.334
113
Tole, ki je danes bila v intersparu v kao akciji.

Ne moreš pa preizkusit. Najprej domov, polniti kolikor piše v navodilih in če ni kaj v redu, 8 dni časa, da vrneš. Mi je z grdim tonom povedal prodajalec
grin1.gif

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Denis, lahko bi jo poslikal pa nam jo pokazal ...
cheer.gif
, da ne bomo iskali po reklamah ali pa vsaj napisal firmo in oznako, da si jo malo pogledamo.
Praviš v grdem tonu ? Veš kako je, to je le njegova služba, čeprav se popolnoma strinjam da takšnega odnosa ne more imeti do stranke, ker kao "stranka je kralj".
Tudi sami smo kdaj pa kdaj tečni v službi ...
redface-1.gif

Tako je:
8 dni imaš čas, da izdelek vrneš v trgovino BREZ obrazložitve zakaj ga vračaš.
Kako pa je z vrnjeno kupnino je pa od trgovine do trgovine odvisno. Nekateri ti vrnejo keš, drugi ti dajo dopropis, tako da ...
Ampak mislim, da so to takšne zadeve, ki delujejo in kamera, ki si jo kupil danes v Šparu ni nič slabša, če bi isto znamko kupil pri Bofu. Takšen primer sem že dal zgoraj.
Pač ima Špar pogodbo, da prodaja artikle od ene računalniške trgovine ... tako Interšpar recimo, ko prodaja računalnike jih imajo od Comtrona.

@Odisej:
a glede garancij pa tega si mislil da se naj izogiba Comtrona ?
No jaz nimam teh problemov, kolega mi dela na servisu in imam vse rešeno v 5ih minutah če je treba izdelek menjat, če pa je treba kaj popravit pa sem na prednostni listi). Je pa res, da že 9 let kupujem compe v Comtronu, pa se mi je v tem času samo na enem računalniku zgodilo, da sem moral disk menjat v garancijskem roku, tako da računalniki njihovi meni delajo BP, pa ni moj računalnik prižgan 2 uri na dan, kvečjemu ogasnjen je dve uri na dan !
Prej pa sem računalnike oz. prvi računalnik kupil pri Jerovšku (domžale).

Toliko kar se tega tiče ....
Obilo snemalnih ur Denis ...
smile-1.gif

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Zakaj je prednost če je kamera 16:9 ???
Morda zato da ti kaže črn rob na navadni TV ali zato da imaš raztegnjene face na navadni TV?
Ne res ne vidim prednosti.
Sam si namreč lastim 16:9 kamero z hard diskom (prej sem pa imel 4:3, obe sony višjega ranga) ampak imam vedno nastavljeno snemanje na 4:3 saj večino ljudi, tudi sam, nima 16:9 TVja tako da je to samo šit.

Ena ura DV kvaliteta pa vzame točno okoli 13Gb prostora, potem to seveda obdleaš in konvertiraš v dvd pa nastane okoli 3Gb DVD kvalitete. Ostalo so ti pa že povedali

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Ja v takem primeru ni razlike v 4:3 in 16:9 ...

Meni pride prav, ker imam veeeliko televizijo z WideScreen zaslonom in je dosti lepše gledat 16:9 kot pa 4:3 !

Tudi določene oddaje recimo na tujih TVjih so narejene že za Wide Tvje.

EDIT: primer ... najbolj sem bil z otroci navdušen, ko smo na to TV priklopili Xbox in na sami konzoli nastavili način predvajanja 16:9 , veš kakšna sprememba ? Ufff .... nepopisen užitek.
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.403
485
83
::1/128
Ma ja zdej gre itak vse na WideScreen, doma mam WS monitor in TV, pa je prou bedno pol gledat programe u 4:3, tko da 16:9 prou pride.

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
466
27
28
44
MB
zakaj bi v comtronu (ali kateri drugi trgovini) imel probleme z uveljavljanjem garancije za sony kamero (ali katero drugo znamko) če je itak samo en in edini servis v slo in vsi tja pošiljajo? zakaj bi druge trgovine hitreje porihtale? imajo mogoče veze na servisu?
stupid-1.gif
...