Kamera na dvorišču

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Rad bi postavil kamero na dvorišču, ker se neka čudna vozila in ljudje vozijo ter obračajo. Malo me je strah za avto in pa predvsem za družino.

Kaj vse potrebujem? Ali je možno imeti sistem tako nastavljen, da lahko dogajanje spremljam preko interneta? Približna cena?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.374
302
83
Seveda se da, poglej za IP kamercami. Kej tazgale recmo je že pocen...

http://www.ebay.co.uk/itm/Wire...=item45ff893c59

Lah še prek telefona al pa kompa pol gledaš ko te ni doma
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Rad bi postavil kamero na dvorišču, ker se neka čudna vozila in ljudje vozijo ter obračajo. Malo me je strah za avto in pa predvsem za družino.

Kaj vse potrebujem? Ali je možno imeti sistem tako nastavljen, da lahko dogajanje spremljam preko interneta? Približna cena?

Ceneje bo veriga čez dovoz.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
IP kamera se priklopi direktno na net oz. modem/router. Ima svoj hw, ponavadi omogoca tudi, da posilja slike na ftp ali mail in a seveda da se preko broswserja logiras gor in v zivo gledas kaj se dogaja.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Kaksna je pa kaj nizkocenovna ponudba kamer, ki delujejo preko "GSM" omrežja? Recimo da jo "poklices" in ti ona odda trenutno sliko. Pri starih starsih imajo namrec v hlevu napovedane dogodke pa ne bi zeleli biti stalno prisotni in dezurat. Interneta pa ni.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
mene pa zanima, ali to sploh lahko kam shranjuje (recimo za en dan nazaj) ali ne?
jaz bi rabu 3 wifi kamere, ki bi bile vezane na neko centralno shranjevalno enoto. je ta kamera primerna za to?

B81

22. jul 2007
36.791
10.392
113
Najbolje da na youtubu poiščeš kak test od teh china kamer in potem ponavadi spodaj piše, kje se dajo kupit.
Vsaj na filmčku vidiš, kako dela, čeprav to ni referenca, ker ti lahko pošljejo čisto tretji model
smile-1.gif

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
@fusion
Jaz imam točno tale model od EasyN. Cheap kitajska roba. Lahko preko spleta tud pogledam na kamero. Vsaj s puncinim samsungom mini deluje. Kamero lahko tudi obracas. Slika je bolj tako tako. Kvaliteta slike pa ni taka da bos ti prepoznal al je sosedina hcer al je matka. Razen ce stojita 10m od kamere
smile-1.gif

@japke
Ja shranjujes lahko na ftp streznik ali pa na lokalni racunalnik...izberes mapo in je. Sem probal samo s slikami, z video posnetkom nisem probal.
Pa bi rabil precej velik disk, ce bi shranjeval video iz 3 kamer. Ze slikc se hitro nabere. Razen ce vkljucis motion detektor in ti snema samo kadar zazana gibanje. Sam s tem se pa nisem zajebaval, ker imamo kamero v hali kjer se non stop kaj premika.

Aja, pa jaz sem se leco na kameri zamenjal, ker je imela presirok vidni kot in sem nabavil eno z ozjim zornim kotom, kar pribliza sliko.
LP

Nazadnje urejeno:

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
alfist555: "Ja shranjujes lahko na ftp streznik ali pa na lokalni racunalnik."
Jaz sem razmišljal o naslednji kombinaciji...potrebujem snemanje samo ene IP kamere, na router (ASUS WL-500Gdeluxe z USB vhodom) bi priklopil en 16Gb usb ključek (ali HDD) in potem na routerju "naštimal" FTP strežnik(še ne znam)....A bi to delovalo???

Seveda bi na kamerci naštimal "motion detector", da se vklopi/snema samo ko se kaj premika...Vprašal bi tudi: Kako hitro se kamerca vklopi in začne snemati (video/foto)??? Ker jaz bom v bistvu nadzoroval hodnik v bloku-osebe potrebujejo približno 20-30sekund, da gredo mimo kamere....((Zavedam se varstva osebnih podatkov!!))

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Moje mnenje: če bi že jaz kupoval kamero bi vsaj hotel da se nekaj vidi. Če mam kamero zato da vidim da je pes al je človek (mačke in psa se itak ne da razločit na sliki) potem mi taka kamera nič ne koristi. Je dobra potem tudi ona fejk kamera. Če boš lahko pogledal a se je kdo gibal na tvojem ozemlju al ne boš to itak ugotovil ko ti bo kaj zmanjkalo
smile-1.gif

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
@sulaco
Ja moglo bi delovat. Jaz sem slike shranjeval kar na racunalnik, vendar bi se pomojem dalo nastavit tudi da bi shranilo na USB kljuc na routerju. Sam to mores pa pravilno nastavit router.

Kako hitro se vklopi ne vem, ker sam nimam vkljucen motion detector. Ma mislim pa, kolikor sem gledal filmcke na netu, se kar hitro vkljuci. Mislim da celo sam dolocis na katerem delu zaslona, naj se motion detector aktivira, ko zazna gibanje.

@alijen
Ja za kako bolj resno delo bi se moral stegnit za bolsimi kamerami z HD resolucijo, ne pa te plasticne kitajske kamerce za 50 funtov. Ampak za mojo uporabo, nadzor strojev je OK.

LP

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Mene tudi to zanima te Ip kamere so nekako OK, samo naj kdo svetuje malo boljšo verzijo take kamere, da se kaj vidi, kljub temu, da bo cena višja.