Kam z odpadnim oljem?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Kolikor se spomnim se da na enem Petrolu v Ljubljani odpadno olje legalno pustiti. Morda ve kdo na katerem?
A je možno še kje drugje?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ne vem iz katerega konca kure si, ampak ziher je v bližini kak center za ravnanje z odpadki, ločeno zbiranje in to. Eni inajo tudi kontejnerje za te nevarne snovi, barve,olja in podobno. Najbolje pa je imeti kakega mehanika za znanca, pa v njegov sodček vliješ
smile-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Kolikor se spomnim se da na enem Petrolu v Ljubljani odpadno olje legalno pustiti. Morda ve kdo na katerem?
A je možno še kje drugje?

Kot se za klenega Slovenca spodobi, moraš reč zlit v bližnji ribnik, potok ali reko.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:Kot ze za klenega Slovenca spodobi, moraš reč zlit v bližnji ribnik, potok ali reko.
zmaga.gif
To smo do sedaj delali
grin1.gif
(joke, da ne bo kakšne pomote). Baje zaradi ekologije to ni dobro, pa bi raje kam bolj ekološko odložil.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
1 x letno sigurno v tvoji občini odvažaj nevarne odpadke....torej shraniš olje do takrat in ga ob primernem dnevu, na primerni lokaciji pustiš tam

Druga malo bolj hinavska opcija (pa še vedno 'ekološka') da ga pustiš na cisterni na Petrolu, kjer zbirajo odpadno olje - po možnosti da te ne vidijo
evil.gif
.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
kje ga lahko oddaš (da te ne gledajo postrani?).

Mah mi doma kupčkamo...ko pride odvoz pa ga nesemo tja.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Jaz sem ga kar v kestel zlival. Pomojem tvoj TDI tudi to prežveči. Samo doziraj po malem. Slišal sem, da olje, ki ga ljudje prinesejo na črpalko kar v naftne/bencinske rezervarje zlijejo. Menda še najboljša reciklaža.

lp