kam z ABC karticami po uvedbi vinjet ?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
to bo se zanimivo
grin1.gif

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Bojda je na njih še za 7 mio € dobroimetja. Pa še za mlajše kartice od 7 let bodo morali vrniti denar.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja res grozno je to...kam z vsemi tablcami, za katere se je plačvalo kok...4 jurje SIT?
hysterical-1.gif

Pa na vsakem portalu z novicam piše, kaj znjimi, pa tudi če bi papirje ob nakupu prebral, bi vedel da nisi lastnik, ampak imaš tablco sam v "najemu".

• Če jo je potrebno zamenjati ali je ne potrebujete več, vam upoštevamo ali povrnemo sorazmerni delež financiranja glede na njeno neamortizirano vrednost in dobroimetje.
• Vrednost se amortizira po letni amortizacijski stopnji 14,29 %. Po preteku sedem let je njena vrednost 0 EUR. Če po sedmih letih elektronska tablica sistema ABC ne deluje več, je potreben nakup nove, na katero se opravi prenos dobroimetja s stare elektronske tablice.
• Ob vračilu ABC tablice se morebitno dobroimetje (brez popusta) nakaže na transakcijski račun uporabnika.

Kolk je treba bit genij, da najdeš ta info...
bonk.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
tudi jaz sem se to vprašal

pa predvidevam da bojo odkupili nazaj vrednost, ki jo boš že imel na kartici?...mene bolj to matra
smile-1.gif
ker je na njej krepko čez letno vinjeto (potrošil pa ne bom do takrat).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Tudi to najdeš v zadnjem delu mojega posta...

res je...nisem v štartu vsega bral.

Samo...kako boš pa 'dokazal' starost kartice?..upam da ne z računom
crazy1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Se pa še lahko...

Sicer sem pa stem hotel povedat, da nič bat...Dars bo vse iz kartice razbral.

Sicer pa...jaz tistim, kateri izgubijo certifikat oz. tist listek, kateri pride zraven in lepo piše, da ga je za shranit in je tudi tako oblikovan, ne bi vrnil niti centa za samo kartico...sami krivi za svojo malomarnost, pa pač par € revnejši.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Sicer pa...jaz tistim, kateri izgubijo certifikat oz. tist listek, kateri pride zraven in lepo piše, da ga je za shranit in je tudi tako oblikovan, ne bi vrnil niti centa za samo kartico...sami krivi za svojo malomarnost, pa pač par € revnejši.

a dej ga srat doktor. folk zgublja osebne, potne, boga in pol pa da ne bo enga usranga listka. čudno da jim kar državljanstva ne vzamemo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja in če zgubiš osebno ti država plača za novo (oz. ti celo da nekaj denarja za povračilo, ker še ni potekel rok trajanja osebne)?
stupid-1.gif

Če listek zgubiš si si sam kriv, ne pa DARS.

Drugače pa imam jaz ABC vezan na Diners in ko bodo vinjete jo bom preprosto s kladivom razbil in vrgel v smeti, se ne bom čisto nič sekiral, da je stara 3 leta in bi lahko dobil celo enih 10€ (
shocked-1.gif
) ali koliko že, nazaj.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kje imaš:
kopijo državljanstva
davčno
rojstni lis
potrdilo o zaključku osnovne šole
maturo, zaključni
diplomo
magisterij, doktorat
papirje o plačani dohodnini
vse račune, ki si jih dla v dohodnino
papirje o stanovanju
garancije
in pol še ta usran abc listek. zarad 10€ se ne splača hranit. država, ki te je antegnila, ker je bistoumno izvedla enoletno testiranje vinejt pa naj poskrbi, da vrne kar ni njenega

in potem vidimo zakaj so pametni uvozniki avtov.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
In za naštete stvari ti vračajo denar, ker še ni poteklo 7 let od izdaje oz. ni amortiziran list papirja?
hysterical-1.gif

Pi*** si les... Neverjetno, kaj vse se najde na netu.
cry12bpy.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Saj ti v škatlici, v kateri dobiš kartico lepo piše, da shraniš račun. No, jaz sem svojo ravno lepo kupila januarja, zdaj jo pa lahko odpraskam dol.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
In za naštete stvari ti vračajo denar, ker še ni poteklo 7 let od izdaje oz. ni amortiziran list papirja?
hysterical-1.gif

Pi*** si les... Neverjetno, kaj vse se najde na netu.
cry12bpy.gif
Pri navedenih dokumentih si ti LASTNIK, pri ABC kartici jo imaš pa v najemu. Lastnik je pa DARS. Saj vse piše v navodilih.
evil.gif
Zato ti pa vrnejo preostanek vrednosti.