Kam v Mariboru na Pivo in Burger

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Drugi teden šibam f Maribor, sicer bo ura jutranja ob prihodu, pa me vseeno zanima, kam na kakšno dobro pivo ali pa pivnico in burger, morda na tržnico še na kak deci...časa bo kar nekaj.

Kar sem tukaj gor prebral, bi se splačalo morda it v pivnico Štajerc, vsaj zaradi kasnejše lakote in burgerja? Morda na pivo v Alf-a? Še kaj, vredno obiskat?
smile-1.gif

Hvala za predloge!

Nazadnje urejeno:

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
glih v četrtek smo se menli, da majo dobre hamburgerje v Qju. mogoče za probat. kaj pa Žajfa ?
jedel sem njjihove kao full ql u iber dobre perutničke, pa sem bil razočaran. nič posebnega. žal. kak je pa s hambijem, pa nimam pojma.

edit: glih berem, da je žajfa Delovni čas: Do 1.2.2016 zaprto zaradi renovacije.

Nazadnje urejeno:

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
ksz. Meni Q ni nič posebnega, samo reklama, naješ pa se drugje zagotovo bolje in tudi ceneje. Za malice v centru MB je super Štajerc, Cantante center, občasno kitajska restavracija Zvezda, 3Faze (menza pod stavbo elektra MB). Ancora za pice in testenine. Novi svet za kakšno ribjo zadevo. Hamburger & kebab & jufka iz Pande pri modni hiši. Cenejša varjanta pa je Marburger ali pa puranju dunajski v lepinji pri pandi pri cityu (Pri podhodu ob Slaviji). Čepapi Sarajevo, Baščaršija, Gril Ranca na Lentu.

Malo "bolj fancy oz. na višjem nivoju" malice pa imata Leon pod Slavijo in pa Rožmarin. Restavracija v Hotelu City ne vem, če še ima malice, bolj Ala Carte. Nujno pa je za probat Rožmarinov goveji burger + pomfri, če se že menimo o hamburgerjih.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Ce kot pivo mislis kaj drugega kot union in lasko, priporocam pub na vogalu postna ulica, glavni trg. Ima ga en anglez in je kar dober izbor pira.
Pri hamburgerju pa je v centru moj favorit panda pod modno hiso.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.566
1.090
113
Titograd
Za hamburger, če hočeš dobrega, velja Q, Žajfa, pogojno tudi Šiš, od katerega se pošteno naješ. Q ima manjši hamburger, ampak če nisi mrtvo lačen ti bo dovolj, poleg itak dobiš še krompirček. Žajfa isto, le da njihov Big Boss preseže lakoto večine gostov hehe. Ostalo so pač šipek pleske, ki so ok pri Hambiju, ostalega pa pač tak-tak oz. vseh niti ne poznam.

Pleska v lepinji je ok pri Grillu Ranca na Lentu in Baščaršija na Poštni.

Za na ok pivo it (kar seveda zelena piksna Laškega in rdeča Uniona nista) imaš Pivarno, Patrick's pub, Living room (to oboje je na Poštni ulici v centru)

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.812
113
40
MB
renovirajo. d00h
smile-1.gif

drugače pa shooters kr hvalijo za burgerje, že bil kdo ?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Precej dober in velik je burger v Restavraciji Rotovž, maš kar nekaj različnih "modelov" na voljo. To je na glavnem trgu v centru. Piva imajo tudi kar nekaj na izbiro. Če hočeš samo pivo imaš zraven ŠIŠ-a tudu pivnico, kjer je kar nekaj zelo posebnih piv. Štajerc je lukna v kateri je pivo OK, hrana pa za en drek. Q-ja se jaz na veliko izogibam, ker se samo hvalijo ni pa tam nobenega presežka. Panda pod modno hišo je burger kot burger....

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
V Rotovžu pa res ni velik burger. Sam pojem v splošnem malo in se mi v Rotovžu ne zdi nič posebnega, prej mali (srednji) kot velik. Je pa po okusu dober. Tudi v štajercu burger je ok-dober, ostala hrana bolj tak. V šišu je pa odvisno kako naletiš, včasih se mi zdi dober z debelo pleskavico, občasno pa ni nič posebnega, še vedno pa nad "šiptarskimi" hambiji. V žajfi ga pa še nisem poizkusil, morem ob priliki.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Dober burger imajo v Ulici, na Cafovi. Sploh burger Ulica je meni dober, ker je s pršutom, jajcem,sirom itd... samo za info. Kje pa je ta Shooters? Tam ko so meli biljard noter al malo nižje, tam,ki je tista lesena terasa?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.812
113
40
MB
nisem še bil, ljudje kr hvalijo, drugače ma pa mislim da mišo to prek

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.792
113
Mi zdaj večkat uletimo v PepiBurger v Zg. Polskavi. Res dobro narejeni in okusni. Se pozna, da ima sveže meso sveže pripravljeno itd.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
Žajfa se potem danes odpre, je kaj novega ali je prišlo do samo optične prenove?