Kam v LJ al okolici peljat da mi popenzla flek?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Na havbi imam flek nekje kvadraten centimeter ali dva, sčohana barva dol in ker seka ven grdo bi rad samo da mi nekdo "popenzla"/"špricne" z približno barvo avta. Sicer sem se tako navadil da niti ne vidim več ampak vseeno, če ne drugega da ne začne rjavet. Rad pa bi poceni variajnto. Ličar? Lahko kako sam to uštimam? Hec je ker rabim pomojem ne več kot čajno žličko barve.
Kako se to rešuje? Penzl? Sprej? Nasvet? Rje ni gor, če grem s prstom čez se malce čuti, ni pa nekaj globokega, tako da kit odpade. Gledal sem barve v bauhausu, samo sem skeptičen ker to bi moral ven nest h avtu da primerjam barve katera je najbolj podobna + kako potem ko s čopičem greš čez izgleda?

Hvala
cheer.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Za male pikice dobiš mali korekturni flomaster ali pa flaškico s penzlnom (kot lak za nohte). Celo eni uradni servisi to talajo v serijski barvi vozila, sicer pa vsaka trgovina z barvami oz. avtoopremo.

oorosh

Pripravnik
17. jan 2010
123
1
18
Ljubljana
Jaz sem šel do Blika na Fužinah, kjer so mi namešali 2dcl barve in sem potem s finim čopičem popravil pikice od kamenčkov. Ni ravno enako če bi dal štrihati celo havbo, ampak vseeno bolje kot je bilo prej pa je. Strošek cca. 15€.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Če še gre za starejše vozilo, samo zaradi rje sem sam pri svojem samo s prozornim lakom špricnil oz. zaščitil, da zadeva ni šla naprej
wink-1.gif

ampak to je dobro nardit takoj na začetku, ker bolj ko odlašaš, bolj je potreba po ličarju.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Jst sem šel v Blik v stegnah... pa mu poveš, številko barve(ponavadi je na vratih ploscica) in a boš popezlal ali sprej.

Pa ti nameša v parih minutah, par deci pa tudi stane ene 20€ recimo.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Kako zdaj popenzlat? Vzamem kar nek fini čopič recimo za tempera barvice, pa narahlo potegnem čez parkrat? S čem spucat površino prej? Malo pošmirglat prej?