kam po mali TV za v avtodom?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
najmanjša na mimovrste je 22 (56 cm), kar se mi zdi preveliko. kje bi dobil manjšo?

samik

Zelenc'
30. nov 2015
19
0
1
kupi si 17-19 inčni monitor pa v šparu DVB sprejemnik z HDMI ali dvi izhodom pa antenskim vhodom.

Pa po potrebi kabel za spremembo iz HDMI v dvi-vga (odvisno od monitorja).

je najlažje, pa tudi cene teh monitorjev so na bolhi napol zastonj. Pač stestiraj jih prej.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz sem že par potovanj naredil z avtodomo, ki je imel TV vgrajen ... samo žal ne vem kako deluje. enostavno ni časa za gledat
smile-1.gif
(je pa bil nekje 17-ka)

Čez dan si okoli, zvečer pa če smo že bli noter smo "pili" za mizo in pripovedovali dogodivščine za naprej in nazaj.

Tv mogoče edino za kake otroke zamotit, če res ne dajo miru.

Če imaš tablico, lahko kupiš tudi USB sprejemnik in lahko potem preko tablice gledaš programe.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Jaz ne rabim tvja.ker pa si avtodom delim z očetom,on pa tv rabi,zato iščem nekaj manjšega.monitor ni slaba ideja.bom prestudiral.ta dvbt pretvornik je treba kaj posebej pazit?

elth

Pripravnik
20. avg 2007
417
24
18
Kavčke
Ali pa kaj takega kot imam jaz Tivizen
Dela na prenosniku, tablici, telefončku.Ni pa mogoče vzpostaviti več povezav naenkrat.

samik

Zelenc'
30. nov 2015
19
0
1
karkoli boš kupil, glej da nima pritrjene antene, ampak da imaš anktenski konektor. Tako ali tako boš rabil aktivni ojačevalnik antenskega signala, tiste igračke ki imajo fiksno anteno švoh lovijo. Sploh če se boš vozil stran od mest, med hribi in imel slabo pokritost.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Kako imajo avtodomi narejeno elektriko? Gledaš lahko samo, ko se zadeva premika oziroma, če priklopiš na vtičnico na za to primernih mestih? Kaj pa če kampiraš nekje odmaknjeno? Oprosti za najbrž neumno vprašanje.

samik

Zelenc'
30. nov 2015
19
0
1
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
http://www.ebay.de/itm/Lenco-D...lIAAOSwa39UthGR

samo pa ne vem če se pri nas še uvaža...

Nisem avtor, niti ne vem kaj si on točno želi za nekoga, ampak za tale denar z malo iznajdljivosti in Bolhe sam doma narediš vsaj tri enakovredne sisteme. Predvidevam da je avtor vsaj malo tehničen tip, ter da nima dveh levih rok.

Naj nabavi nekaj preverjenega z Bolhe:

+ Rabljen manjši monitor
+kabel dvi/vga/hdmi
+DVB-T sprejemnik
+aktivno anteno.

Za željeno velikost, ne bi smel biti problem dobiti za do 60-70€. Če pa rabi avtor kvalitetno aktivno DVB-T anteno, pa naj mi piše. Odstopim ugodno, ker je ne rabim več.
smile-1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Avtodom ima ločene sisteme elektrike ... sprednji del "kabina" avta ima svoj 12V sistem, zadaj bivalni del ima pa tudi ločen sistem, ki deluje na 220V ko si priklopljen na zunanji vir 220V, ali na baterijo.

Tako da tudi izven kampa, si lahko kak dan na lastnem napajanju.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Aktivno anteno z ojačevalcem imam,Monitor se bo tudi našel,rabim še dvtb pretvornik.nekak bomo že zrihtali. Strom je pa tako kot je en napisal,ko si v kampu na 220,ko si zunaj na 12 v posebno baterijo.