Kam po kratek kabel za notebook do adapterja

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Torej notebook napajalnik, na 220-v strani je Euro tič in t.im Tripolar priključek - na okroglo, dve manjši luknjici zgoraj, ena malce večji fi spodaj v sredini, skratka mikimiška. Ker je že na drugi strani skoraj 2 metra do notebooka je navadno bedarija še na 220v strani nosit 1,8m dolg kabel. Rad bi dobil nekaj dolžine 10-max 30cm. Skratka kje se pri nas da dobit tole, samo krajše: http://www.techtrade.si/product.asp?dept%5Fid=8510&pf%5Fid=0027561

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kot it je @Alijen rekel; kupi navaden kabel in en vtič. Če nisi farbenblind (barve žic) in imaš en izvijač doma bi to mogu skup spravt;)

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Razmisli, kako bo adapter visel na kablu, ko bo vtičnica za elektriko v steni višje, kot je tvoj kabel dolg. Ja, se bo zgodilo, da bo kdaj vse OK, se bo pa tudi zagotovo zgodilo, da ne bo. Že standardna višina vtičnice je mislim da 60cm ali kaj takega.

Pusti pri miru, pa zvij tisti kabel ali ga pa pospravi na stran. Bistveno bolj težavno je podaljšat kabel, ko je vtičnica predaleč.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Hmm, trije odgovori v stilu "napelji vtičnice drugam, da ti bo prav prišel daljši kabel". Vtičnico za katero rabim imam v parapetu 3cm nad mizo, tako da zaradi mene lahko kar visi. Samo vprašal sem če kdo ve kje bi se kaj kratkega dobilo. Je precej nerodno vlečt s sabo v torbi za notebooka še 2m kabla ki ga nikoli ne rabiš - je to tako težko razumeti? Varianta je da bi sam delal, ampak kabel me bo prišel 5 eur, vtič pa še 3, pa še 10 minut dela bo. 1,8m narejenega pa dobiš za 2,5eur - go figure zakaj bi dal 8 plus 15 minut dela če bi se mogoče našel tak za 2,5 kje. Hvala vseeno za brainstorming ideje.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
ki ga nikoli ne rabiš - je to tako težko razumeti?

Neskončno težko je razumet, kako boš s seboj VEDNO nosil še vtičnico, ki bo tako blizu prostora, kjer hočeš uporabljat notebook.

Moje izkušnje zadnjih... khmmmm... osem let z notebookom kot edinim službenim računalnikom in delom na terenu (po pisarnah, nekaj po vozliščih) govori le o tem, da je zelo težko vtičnico potegnit iz stene s kablom vred in jo prestavit bližje.

Ampak ja, kabel se da nardit, simpl je, konektorji se dobijo, pa vseeno ne povsod (en čas se jih sploh ni dobilo), kabel narest je pa zelo preprosto... a ne tolko preprosto, da bi ti priporočil to počet s poskušanjem.

Vso srečo.. tadolg kabel pa le nosi s seboj. Ne tehta prav dosti
wink-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Zdej ne vem.

A ni človek vprašal za konkreten kabel?

Kje med vrsticami piše, da prosi za življenjske nasvete o korelaciji med dolžino kabla, višino vtičnic ter nasveti o teži standarnega kabla?
smile-1.gif

LP,
PIC

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Ob nakupu asus prenosnika sem dobil tak kabel dolžine 80 cm in je prekratek za moje potrebe.
Če ti ustreza dolžina lahko zamenjava.

Nazadnje urejeno:

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
jebat ga, to je pa forum!

Lahko človek vpraša, kako se nardi špaga za obesit se s trama, al pa kdaj pelje vlak po progi, da se bo šel vrečt pod njega.... pa lahko mu poveš, pa mu hkrati še namigneš, da to ni najboljša ideja...

Eni smo pač dobre duše
evil.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
jebat ga, to je pa forum!

Lahko človek vpraša, kako se nardi špaga za obesit se s trama, al pa kdaj pelje vlak po progi, da se bo šel vrečt pod njega.... pa lahko mu poveš, pa mu hkrati še namigneš, da to ni najboljša ideja...

Eni smo pač dobre duše
evil.gif

evil.gif