Kam po driverje

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Kolega je kupil prenosnik http://www.mimovrste.com/artikel/2750009730/q=hp/prenosnik-hp-probook-4730s-24-ghz-a1e71ea-hp-torba ,
ker noče linuxa na mašini je lepo vtaknil win7 cd not, inštaliral win7 zdaj pa, ko je formatiral disk, je pobrisal zraven še nekej od HP-ja, zdaj mu winsi ne najdejo nobenih drajverjev ( za grafiko, modem,wireles,...). Kje naj zdaj najdem pack driverjev za to mašino. Ko sem gledal po hp strani mi ni bilo nič jasno kaj downloadat?
Help
crazy1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Zanimivo, imam 4530 pa ni bilo treba nobenih gonilnikov nalagat je vse win sam pohendlal
wink-1.gif

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Sej to sem najdu. Inštalirane ima win7 ultimate 64bit. Na tej strani sicer nimam možnosti izbire ultimate verzije, ampak samo win7 professional, in če to izberem potem pa mi jih vrže cel kup ven za recimo network driver. Kako pa vem kateri je pravi?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če nisi računalničar bolj težko ugotoviš kateri je pravi. Jih pa ni toliko, da nebi mogel vseh potegnit dol.

Če rabiš za LAN potegni dol ''Realtek Ethernet Controller Drivers''.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Zanimivo, imam 4530 pa ni bilo treba nobenih gonilnikov nalagat je vse win sam pohendlal
wink-1.gif

Si imel pač srečo. Se mi je že neštetokrat zgodilo, da sem imel recimo wi-fi in ni našlo ravno gonilnikov za wi-fi, da bi preko interneta prenesel ostale. Ali pa obratno, sem imel LAN, pa ravno za mrežno ni bilo gonilnikov v Winsih
uf-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, lahko jih po vrsti proba. Tisti, ki ni pravi, bo zajamral, da ni takega hardvera, ki bi ga podpiral, in se ne bo instaliral. (čeprav so izjeme).

Lahko v Device Manager--ju v lastnostih vsake naprave pogledaš na zavihku Details pod izbiro Hardware Ids vendor ID (prva številka, za "VEN") in pogledaš v tabeli tule: http://pci-ids.ucw.cz/read/PC/

Primer: Jaz imam PCI\VEN_14E4&DEV_165B&SUBSYS_705D103C&REV_10

Torej na tisti strani pogledam 14E4 in vidim, da je to "Broadcom Corporation". Če to ni dovolj natančno (HP ponuja dva gonilnka za Broadcom mrežno), lahko klikneš naštevilko na tisti web strani in dobiš spisek identifikacijskih številk za naprave.
To je druga številka iz Device Manager-ja, v mojem primeru ("DEV") 165B, vidim v tabeli, da je to "NetXtreme BCM5723 Gigabit Ethernet PCIe".

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
wink-1.gif

Si imel pač srečo. Se mi je že neštetokrat zgodilo, da sem imel recimo wi-fi in ni našlo ravno gonilnikov za wi-fi, da bi preko interneta prenesel ostale. Ali pa obratno, sem imel LAN, pa ravno za mrežno ni bilo gonilnikov v Winsih
uf-1.gif

odkar so win7, nevem če sem že ročno inštaliral kake gonilnike, windows update zrihta če kaj slučajno po defaultu ne štima
smile-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
In če windows nima na DVD-ju gonilnikov za tvojo LAN ali wi-fi kartico? Se vse ustavi, ker ne more nič iz interneta potegnit. Pa se mi je to že na marsikaterem računalniku/laptopu zgodilo. Na enem je iz DVD-ja namesti čisto vse samo wi-fi ne
tongue-1.gif
Pa sem že LAN kable iskal po predalih...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
Lahko pogledaš z AIDO, SIW ali katerikolim drugim programom za pregled strojne opreme. In, po mojem mnenju je veliko bolje, da se gonilniki za chipset ipd. stvari vseeno namestijo. četudi jih w7 vse najde. Včasih pride do težav
smile-1.gif