Kam na smučanje?

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Pozdravljeni!

Všeč so mi ne prestrme in široke proge in seveda da so dolge
wink-1.gif

Kakšni predlogi kam v ITA Dolomite? Bil sem že na Kronplatzu (San Vigilio), zdaj pa bi še kaj drugega...kje so najbolj take proge in da je še kaj lepega za videt zvečer? Ortisei, Alta Badia, Val Gardena, Arraba?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
zdaj odv kaj si ti predstavljaš kot široko progo.
če je to to da ne vidiš od enega konca do drugega potem je vse zgoraj našteto ozko.
v zgoraj naštetih so pač standardne proge. brez blema vlečeš dolge široke zavoje in se zdivjaš.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Ja hehe, ne rabi bit ravno 600 metrov široko...recimo kot A1 piste v Katschbergu je čist ok...

Kak si drgač ded?
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.079
5.653
113
V mislih ma tako k je v dolomitih na Belvederju...recmo pr 0:41 al pa od 1:32 naprej k lah pol minute sam en zavoj delaš k je tok široko smučišče
smile-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Dolomiti so pogoj ali pride v poštev tudi kakšna Francija? Slednja je ugodnejša, imaš pa nekaj pravih avtocest na hribih, ki niso preveč strmi...
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.079
5.653
113
Francija ugodnejša?
shocked-1.gif
Spiš ko cigan.......do ke je 10-12ur....pa še vseh prog ne rihtajo....ostane pršič na njih in pol ne morš karvat ker je ko da smučaš na valovih

ahac

Pripravnik
19. avg 2007
99
1
8
Spiš kakor plačaš....
Če daš tolk dnarja kot bi dal v Avstriji boš tud v Franciji fajn spal.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Francija ugodnejša?
shocked-1.gif

Ja je, ker takih ugodnih nastanitev v Avstriji ali Italiji enostavno ne ponujajo. In poznam ljudi, ki jim je vseeno, da so v čebelnjaku, če imajo v zameno za nizko ceno nastanitev za to carving avtoceste in kilometre celca. Lahko pa se brez problema skeširaš za **** ali ***** nastanitve in boš užival kot kralj.

Sicer pa dovolj debate o tem, če je za OPa predaleč, pač ne bomo razglabljali o njej.
smile-1.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Pozdravljeni!

Všeč so mi ne prestrme in široke proge in seveda da so dolge
wink-1.gif

Kakšni predlogi kam v ITA Dolomite? Bil sem že na Kronplatzu (San Vigilio), zdaj pa bi še kaj drugega...kje so najbolj take proge in da je še kaj lepega za videt zvečer? Ortisei, Alta Badia, Val Gardena, Arraba?

ostani na kronplatzu..
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.079
5.653
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Lahko pa se brez problema skeširaš za **** ali ***** nastanitve in boš užival kot kralj.

OK.....to se lahko povsod......sam v italiji že če kej srednjega vzameš je že čisti luksus.....

Stem da ne glede na to kolk ***** maš v FR so proge še zmeram dostx nezrihtane če ponoč mal zasneži....v ITA pa AUT tega ne doživiš

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Ja hehe, ne rabi bit ravno 600 metrov široko...recimo kot A1 piste v Katschbergu je čist ok...

Kak si drgač ded?
smile-1.gif

ok če ti je A1 ok pol bo vse ostalo tam pravljica
smile-1.gif

ker A1 oziroma cel katchberg je podn.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
jst sm bil v švici zelo zadovoljen. Cene normalne, folk super prijazen in normalen, smučišča zrihtana, koča tip top in velika, relativno blizu,...

lp

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
OK.....to se lahko povsod......sam v italiji že če kej srednjega vzameš je že čisti luksus.....

Stem da ne glede na to kolk ***** maš v FR so proge še zmeram dostx nezrihtane če ponoč mal zasneži....v ITA pa AUT tega ne doživiš

Bova težko midva skupaj prišla, kaj...
tongue-1.gif

ad1) V primerjavi s ponudbami za 99 EUR se je treba nekaj več skeširati, še vedno pa je ugodno. Primerjalno prednost izgubiš pri precej višjih stroških vožnje, zato niso več tako super poceni.

ad2) Če ponoči malo zasneži, nimajo ratrakisti kaj hoditi na progo, ker nimajo kaj narediti. (to bi lahko vedel, če bi smučal toliko kot hočeš dajati vtis...)

ad3) 30 cm novega snega zjutraj je jackpot.
grin1.gif

ad4) Jaz sem tudi v Italiji in Avstriji še naletel na slabše pripravljene proge, se pa vseeno strinjam, da so overall bolje pripravljene kot v Franciji.

Moj zadnji off-topic. O&O.
smile-1.gif

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
Mimogrede, Kronplaz - nisem še bil --> Ali mi lahko kdo kakšno dobro namestitev priporoča? Link zaželjen. Katere kraje se sicer splača gledat (živahnost kraja, dostop do smučišča...)?
hvala in lp! j.