Kam na sankanje?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Zbiram predloge za sankanje za prihajajoči vikend. Recimo da pridemo na lokacijo ob 14h ali 15h in se sankamo kake 3 ure. Pogoj je, da je utrjena proga (čim daljša) in da je primerno tudi za majhne otroke (2,5 in 4,5 leta).
Nočne variante ala Vršič ali Vogar (s terencem gor, 2 ta kratka skozi jetra, s čelko dol
smirk-1.gif
) odpadejo. Lahko je z vlečnico, ni pa nujno.

lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
da je primerno tudi za majhne otroke (2,5 in 4,5 leta).

Po mojih izkušnjah...na dvorišču kup snega od kidanja preurediš v tobogan.par stopnic, ter drča navzdol, pa še malo po dvorišču...pod rit 'lopato' in gremo.

Ga ni sankališča, ki bi nadomestil tak tobogan.

Ko ne zmorejo več...jih samo slečeš in zabrišeš v hišo da se pogrejo in napojijo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
No, saj če bo vremenska napoved držala bo cel vikend kar mrzlo (vsaj zjutraj) in utegne tako podlaga kot novozapadli sneg zmrzniti in se bomo morda dričali po okoliških gričkih tako kot predprejšnji vikend. Ostalo je pa enako kot pri tvoji varianti s kupom snega (v krogu 500m od doma). Lahko gremo pa tudi v Šentjošt (najbližje smučišče tako zame kot zate Vincent
grims-1.gif
).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Ob zadnjih padavinah smo se mi načeloma šlii sankat na breg par sto metrov stran od hiše...samo je bilo na koncu (po kaki uri) smeh in solze ob enem..še bi, tečni, utrujeni, lačni...je pa ni štimalo hkrati. Tako da smo naredili konec in odpeketali. a ko smo prišli do doma sta odkrili ta famozni kup...malo predelave... sta noreli še dve uri po dvorišču (in samo smeh
grims-1.gif
).

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
V nedeljo sem sankal na Veliki Planini .... od 10:30h do 16h (ko ustavijo sedežnico) ...karta celodnevno sankanje + gondola 19€, karta do 12h, 16€ ...najem sank 10€ celodnevno, 5€ nočno ...

Gužve ni bilo, na vrh smučišča vozi 2sedežnica ... sankaška proga je bila še kar ok, zadnji del se prisanka ob robu smučišča do sedežnice ...

Vreme je bilo oblačno z rahlim vetrom, -5st ... z 2x nim postanko v gostilni sem se spustil 10x po progi ... super
smile-1.gif

1706832-sanke.jpg

Priponke

• 1706832-sanke.jpg
    1706832-sanke.jpg
    56,8 KB · Ogledi: 489

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
včasih je bil aktiven tale link, zdaj pa zgleda ne deluje več. Na njem so bili opisi, slike, telefonske številke koč in različne informacije o sankaških progah.

www.sankanje.com

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
tudi sankam.se je nekako ok
smile-1.gif

Drugace bo pa nasleni petek sankanje, v Javorniskem rovtu.... ob 17.00 je zbor, potem pa pohod na Krizevce in pa spust do Pristave...
Cesta je zaprta in malo osvetljena..... kar fajna progca,..

Je pa tudi sankaska proga v Savskih jamah urejena za rekreativno sankanje.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
No, po mojem zadnjem postu smo se odpeljali v Logatec na ti. "Skirco" in je blo bomba. Sicer je treba peš gor, ampak to itak ni problem - mal športa pa mora bit. Pa še žlahto mam(o) tam blizu
nahrung002.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.378
170
63
38
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Stari vrh pri Škofjaloki - greš na 6 sedo in se pelješ na vrh, potem pa dol...

http://www.starivrh.si/cenik-za-nocno-sankanje/

http://www.starivrh.si/informacije/sankalisce/dnevno/
Pri Škofji Loki!
grin1.gif

Je pa ta proga kar nevarna! Da bi šel z majhnimi otroki je no go! V tem primeru priporočam Mišouh . Se pa nahaja na cesti Škofja Loka - Železniki, pri odcepu za Stari vrh (desno čez ozek most).

Sta bla pa starša prejšnji vikend v Gozd Martuljku in je baje zakon, pa še osvetljena proga je (luči, ne bakle
smile-1.gif
). Sem 3 leta nazaj gozdaril pod Špikom in se vozil po tej cesti in je res fajna! Priporočam!