Kam na popravilo nest električno kitaro v LJ?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
torej neki malega mam za popravit za na kitari - en kabel je na novo za zalotat, pa ne vem kam gre pa bi moral nekomu nest, ki zadeve obvlada

kje bi to zrihtal v LJ (pa čim cenej, ker je tud kitara bolj poceni varjanta)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Od RedDevila nasvet je taprav!

jest tud tja nosim zvočnike rihtat! in je res faca un tip. malo drugačen, in se mu tud vidi, da res obvlada zadevo! Vedno ko pridem tja ima polno zvočnikov, ojačevalcev, instrumentov... pa vse v vrednosti 1000€+. K njemu nosijo tud znani glasbeniki stvari rihatat!

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
moji kolegi in jaz nosimo kitare k Šinko Tomažu, s.p. (njegov www) , korekten dec, ve kaj dela.

Slapšaku pa ne nosim več. Enkrat sem mu dal za zamenjat lampe na Fenderju Hot Rod DeLuxe in zamenjat žarnico pri On/Off stikalu. Fender je imel slabši zvok, lučke ni zamenjal.
sprasujem se.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
v bistvu gre za eno cheap el. kitaro, in se je snel kabel nekje iz outputa in ne vem kam paše

tk da po mojem zna to vsak popravit v 5 minutah

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a yamaha reciverje tut popravlja? je pa že 9let star.
mi je na A in B priklopi crknu desni kanal
frown-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
uf, pa še koga bi bilo treba!

sam pomoje tok pa tud ta tip nima pojma o zvoku, da bi murkota skup spravil!

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Za zalotat ne rabiš Slapšaka. On praviloma popravlja ojačevalce, ne kitare. Šinko (Mengeš) popravlja kitare. Vsi ti strici majo zasoljene cene in trdo glavo.

Pojdi do prve trgovine z elektroniko pa jim pokaži, kaj ti naj zalotajo. Če maš kolega s spajkalnikom, pa do njega.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Za zalotat ne rabiš Slapšaka. On praviloma popravlja ojačevalce, ne kitare. Šinko (Mengeš) popravlja kitare. Vsi ti strici majo zasoljene cene in trdo glavo.

Pojdi do prve trgovine z elektroniko pa jim pokaži, kaj ti naj zalotajo. Če maš kolega s spajkalnikom, pa do njega.

mam v bistvu doma tudi sam spajkalnik, samo ne vem točno kje se je snela zadeva, nikjer pa ne najdem slike, kako je zvezana kitara

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Poslikaj, pa rešimo. To boš pa že sam zalotal.

Katera kitara, kakšen layout magnetov? SC ali humbuckerji? Dva, trije? Koliko potenciometrov - kateri?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
evo jih, nekaj amatersko sem že poizkušal, pa ni delovalo, ker nisem vedel s kod se je snelo - neki sem videl, da ima dva mesta kjer se je držal cin, pa sem žico pač iz dveh koncev pripel - pa tud obrnil sem, vsaj mislim da, ker že nekaj časa to tako stoji

mi je pa vse skup zelo čudno, saj gre samo en kabel, pa nič iz magnetov...

alim3221.jpg

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Kje te zeza masa? Pri vtiču ali na tremolu? Ta žica gre iz tremola na potenciometre, s potenciometrov pa z drugo žičko na vtič.
Če ni te mase, maš brum, ko ne držiš strun. Dobro jo zalotaj na ploščici, ki se zašraufa v kitaro, moral boš malo bolj konkretno zalit vse skup, ker se na ta material cink ne prime fajn.

Magneti dobijo maso s potenciometrov, tako da bela (signal) gre na stikalo, črna pa na skupno maso.

Ni pa neke panike, če te mase sploh nimaš, špilat se še zmeraj da normalno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
zeza me pri vtiču, tam na fedrah je še originalni spoj, pa tud masiven zgleda - samo jaz bi najraje zamenjal žico ker je ta bolj boga, pa malo kratka je za eksperimente moje
smile-1.gif
kako pa naj kupim, 2 žilno bilokako?

ker trenutno veršterker ne oddaja nobenga zvoka, pa mam 2 (enga cheap 15W, ki sem ga kupil hkrati s kitaro, pa enga 2x40W Marshalla - tak da veršterker ni kriv) veršterkerja

pol jo pa zalotam zadi na fedre in spredi na 2/3 zavihkov, tretji pa drži plug not?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Menjat je še najboljša ideja. Vzami navadno enožilno, ne garantiram ti pa, da boš lahko preveč izbiral debelino. Prepričaj se najprej, da ti luknja dopušča debelejšo žico.

Masa na tremolu sigurno ni iz fabrike tako zalotana na ploščico, kot je na tvoji kitari, ker je zdaj na enem zobu fedre. Kaj pa, če bi rad mel 5 fedrov?
wink-1.gif
Lahko tudi z malim svedrom narediš luknjico in tam skozi zalotaš to žičko.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Menjat je še najboljša ideja. Vzami navadno enožilno, ne garantiram ti pa, da boš lahko preveč izbiral debelino. Prepričaj se najprej, da ti luknja dopušča debelejšo žico.

Masa na tremolu sigurno ni iz fabrike tako zalotana na ploščico, kot je na tvoji kitari, ker je zdaj na enem zobu fedre. Kaj pa, če bi rad mel 5 fedrov?
wink-1.gif
Lahko tudi z malim svedrom narediš luknjico in tam skozi zalotaš to žičko.

samo kako pa naj enožilno na dva mesta zalotam pri vtičnici? pa to je kitara za ne vem, manj kot 100 eurov, zato je možno da je vse iz fabrike tk, ker je bolj enostavno - bolj poceni
grin1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Že razumem, ti maš do vtiča potegnjeno oklopljeno žičko - v sredini je signal, okrog je masa. Tudi to žico menjaj, ampak zdaj daj eno belo in eno črno, to je vse. Namesto oklopa potegneš in nalotaš črno, namesto bele pa belo.
Ta žica (črno-bela) gre samo do potenciometra, oklop je na ohišju, bela pa na enem pinu. Naprej pa gre sigurno samo ena žička do tremola.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Že razumem, ti maš do vtiča potegnjeno oklopljeno žičko - v sredini je signal, okrog je masa. Tudi to žico menjaj, ampak zdaj daj eno belo in eno črno, to je vse. Namesto oklopa potegneš in nalotaš črno, namesto bele pa belo.
Ta žica (črno-bela) gre samo do potenciometra, oklop je na ohišju, bela pa na enem pinu. Naprej pa gre sigurno samo ena žička do tremola.

aha jaz bedak, zdaj sem sprednjo ploščo odšraufal in vidim da tista žica od vtiča ne gre nazaj na fedre, ampak not na master volume

in zdaj ko vidim, kam bo to treba na fino lotat, ne vem če bi se še sam loteval
smile-1.gif

torej gre za žico ki je označena z rdečo - puščice kažeta kam se razdeli - v bistvu je ena prepletena okrog druge in sta zalotani na dve različni mesti na master volume zdaj pa tud ne vem kam gre pol katera na vtičnici - saj na vtič še zalotam sam, samo to žico ven dobivat in drugo namesto nje pa ne vem če bi se sploh loteval, je kar finomehanika to
smile-1.gif