Kam na krvne teste za protitelesa hepatitis...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Kot zdravstvenega delavca so me cepili proti hepatitisu B in se ne vem cem pred ca. 20 leti. Pogosto sem v stiku s slino, krvjo in pojma nimam ali imam v sebi se dovolj protiteles. Kaj je pa najbolj zalostno? 20 let nazaj me je drzava "zastonj" cepila, danes pa mi niti osebna zdravnica iz ZD-ja ne zna povedati kdo bi lahko te teste opravil. Torej, ima kdo tu bolj pameten odgovor? Rad bi pac preveril in se po potrebi cepil...

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
Zavod za zdravstveno varstvo. Oz. po novem NIJZ.

Samoplačniško, razen če uspeš izbranega zdravnika naštimat, da krije iz ZZZS.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ampak a testirajo tudi? Vsaj na ceniku nisem nasel te storitve. Sicer bom pa poklical. Kaksen nasvet s cim omehcat zdravnico? Sicer sem prirpavljen placat, ampak glede na to, da vsaj zaenkrat zdravstva ne koristim se mi pa zdi tudi zakaj pa ne, ce lahko.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.569
4.490
113
49
Na sončni strani ALP
Daš kri v laboratoriju in naj naredijo teste?!

Sem imel neke probleme z jetri in so zagnali paniko. Dali kri testirat na vso živo Hep sranje,
na koncu pa so ugotovili, da imam prirojeno napako in zato višje vrednosti...

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Če si še zdravstveni delavec, ti itak pripada testiranje preko službe.
SIcer pa: To testiranje opravljajo na IMI: http://www.imi.si/
Oni te bodo poanalizirali, je pa problem da oni nimajo odvzema krvi in moraš to opraviti kje drugje.
Torej: Greš v en ZD, plačaš odvzem krvi (okrog 2€) Morajo ti vzeti rdečo ali pa rumeno epruveto. Tole ti nato zapakirajo in takoj odneseš na IMI, kjer plačaš račun analize, izvide titra protiteles ti bodo pa pomoje poslali domov.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
s.p. sem, pa ne morem verjet, da je treba se naokol kolovratit zaradi ene take stvari. Odvzem v ZD, odnesi na test drugam, cepit se pojdi na tretji konec in vse lepo placaj!
bonk.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Poznam ogromno ZD delavcev, ki nočejo tega sranja v žilo. Kdo ti pa garantira, da po cepljenju ne zboliš?

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Že s tem ko si rekel v žilo si degradiral svojo izjavo. Se lahko kar preselimo v temo o cepljenju...

Sicer pa govorimo ne o cepljenju, ampak o preverjanu koliko je cepljenje pred dolgimi leti zaleglo...
Žal Schumi je kar zapleteno, če to delaš na svojo roko. Bi pa pomoje šlo tudi tako da pri svojem zdravniku plačaš analizo, on ti izda napotnico, v labu ti odvzamejo kri in pošljejo na IMI. Zdravnik te pa čez kake tri dni obvesti o rezultatih

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Poglej cepilno knjižico, kjer imaš štampiljke vseh treh doz (upam), verjetno si se med šolanjem cepil samo za HEP B. Jaz bi vprašal na ZVD v LJ,da ti vzamejo kri in določijo koliko protiteles imaš in se potem zmeniš za osvežitveno dozo, če je sploh potrebno. Če si še zaposlen v zdravstvu, bi itak moral imeti preventivne preglede, kjer bi se to pogovoril z zdravnico...

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Delam v ZD-lj v labu in mu ne moremo določiti protitels.
Lahko vzamemo kri in pošljemo na IMI, vendar rabi napotnico. Lahko pa sam nese in plača tam.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Koliko pa stane tako testiranje. Zanima me bolj za KME.
Ne bi se rad po nepotrebnem dodatno cepil če ni potrebno. Dohtar iz Bežigrada bi dal kar vse tri doze(eno sem dobil prejšnji mesec). Pa čeprav sem pred leti že dobil vse tri doze. Je pa res da je več kot 5 let od takrat.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Nevem, vsaka analiza ima svojo ceno, ker imajo tudi reagenti različne cene.
Piši na IMI, ali pa probaj nekje najti njihov cenik

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pred nekaj leti sem na IMI nesel kužkovo kri na analizo protiteles. Kolikor se spomnim, cena ni bila pretresljiva.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Meni so predzadnje delali na medicini dela v Šiški v sklopu pregleda za službo. Nazadnje pa na infekcijski, ko so želeli izključit okužbo, pa pogruntali, da so titri za vse kar sem se cepil še vedno dovolj visoki.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
@ schumi - v našem lokalnem ZD na periferiji brez problema vzamejo kri v laboratoriju in tudi uredijo transport na Mikro. itak se vsakodnevno kaj vozi v LJ. Napotnico napiše os. zdravnik (ker na Mikro vseeno rabijo en papir) - ampak se označi, da je samoplačniško in pacient poravna račun. Ne vem, koliko so protitelesa za hepatitis, pred par leti sem se testirala za ošpice, pa je bilo nekje 15€ (plus / minus kak € ). Skratka, niso to veliki zneski.

@ hanzi - KME cepljenje. Če si bil cepljen komplet tri doze, je naslednji en odmerek po treh letih, potem po en odmerek na 5 let. Če je med prvimi tremi odmerki in četrtim več kot 5 - 6 let (tudi 10 let recimo), se cepi enkrat, naslednji poživitveni odmerek je spet čez tri leta in ne čez pet let. Potem pa na 5 let naprej. absolutno nobene potrebe po vseh treh dozah. To je uraden podatek iz ambulante za cepljenje na IVZju (oz. kakorkoli se zdaj imenujejo)

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Lepo jim povej, da se motijo. S sabo imej sprintano cepilno shemo s spletne strani IVZ.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
A nimajo decembra na Metelkovi v sklopu boja proti HIV zastonj testiranj? Mogoče bi dali še za hep
To njemu nič ne koristi, ke titer protiteles se ne gleda za sveže okužbe, kot so antigeni na HIV in hepatitise.
Njega zanima ali je zaščiten in ne ali je okužen