Kam jih prijavit prašiče?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Torej kam prijavit turistično agencijo,

Ki je:
- zašuštrala datume in je bilo treba prvo noč plačat
- pozabila prijavit vse goste (za četrtega smo mogli dodatno plačat, čeprav je bilo vse predhodo poravnano)
- pokasirala denar za "ture" po mestu, nismo pa dobili niti ene, ker v hotelu niso o tem vedeli 0

Ki ni:
- uredila prevoza od letališča do hotela kot dogovorjeno
- še po 3 tednih ni bila sposobna izstaviti "orginalnega računa" čeprav je bilo vse plačano
(problem je pri dajanju v stroške letos/lani)

Hvala!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
So dali 75%, ampak iz principa 25%, gremo na inšpekcijo, odvetniško mnenje je celo tako da znamo izborit
še enkrat enak dopust z vsaj 50% popusta. (v smislu druga oseba potuje zastonj)...

Nebom rekel da se gre za princip, ker se mi gre za denar, jebat ga, pošteno sem plačal, pošteno hočem nazaj denar za nedobljeno,
ker dokazila o vseh stroških (tut taksi prevoz za 97€ imam račun), tako da jih nameravam stisnit za ene 500€, al pa dopust za 800€.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Hm... malo smrdljiva zgodba (kot ponavadi...).

1. Je na kraju letovanja predstavnik agencije ali ste imeli samo vavcerje? Ce je bil, mora on urediti probleme z nocitvijo (ce si skakal s pistolo po dolenjskih lokalih, ti to ne bi smel biti problem
tongue-1.gif
). Ce ste imeli vavcerje, pa tam lepo in razlocno pise stevilo oseb, nocitev in datumi. Oziroma - vse skupaj pise na potrdilu o potovanju(beri spodaj), ki ga morate prejeti pred odhodom. Ce ga ne, je stvar med drugim zrela tudi za kaksno trzno inspekcijo, ampak dvomim, zato ker so zadnje case kar ostri nadzori nad turisticnimi agencijami in dvomim, da bi si katera privoscila tako salabajzerstvo.

2. Kaksne ture? Je bil predstavnik ali spet vavcerji?

Sicer pa takole... ce predpostavimo, da nimas spet prevec bujne domisljije:

Odvetnisko mnenje se pomojem moti.

Odskodnina se ponavadi izracunava po Frankfurtski tabeli, en izvod imas recimo tukaj: http://www.zps.si/index2.php?o...&Itemid=250

Razmerje organizator - potnik ureja Obligacijski zakonik, tam nekje od 880. clena naprej.

Recimo:

Citat:
Organizator potovanja mora najkasneje ob sklenitvi pogodbe potniku izdati potrdilo o potovanju ali skleniti pogodbo v pisni obliki, ki vsebuje vse obvezne sestavine potrdila o potovanju.

Potrdilo o potovanju mora vsebovati: kraj in dan izdaje, označbo in naslov organizatorja potovanja, ime potnika, kraj in dan začetka in konca potovanja; dneve bivanja, potrebne podatke o voznem redu, cenah in pogojih prevoza ter kakovosti prevoznih sredstev; potrebne podatke o bivanju z navedbo kraja namestitve, tipa in kategorije namestitvenega objekta, o številu obrokov (npr. polni penzion, polpenzion, zajtrk), natančen program potovanja ter podatke o drugih storitvah, ki so zajete v skupni ceni; ali je potrebno najmanjše število potnikov za izvedbo potovanja in rok za obvestilo potnika o morebitni odpovedi potovanja; skupno ceno za skupek storitev, predvidenih v pogodbi; pogoje pod katerimi lahko potnik zahteva razvezo pogodbe, rok za pritožbo in zahtevo za znižanje cene zaradi nekvalitetno ali nepopolno opravljenih storitev; potrebne podatke o mejnih in carinskih formalnostih, sanitarnih, denarnih in drugih upravnih predpisih oziroma druge podatke, za katere se šteje, da bi bilo koristno, če bi jih vsebovalo potrdilo.

Imo nimas sans, da bi pravno dokazal, da si upravicen do zastonj potovanj, to je le dobra volja agencije, ce te zeli obdrzati kot potnika. Upravicen si do povracila stroskov in glede na to, da si dobil nazaj 75%, pomeni da 3/4 potovanja ni bilo izvedenega, kar je precej veliko. Posteno si placal in posteno si sigurno dobil vec kot 3 cetrtine placanega. Preveri zgornjo tabelo in si prihrani zivce.

lp

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Tale frnakfurtska tabela je pa ena bedarija. No ja, prepričan sem,d a se da na sodišču dobit več - ker so notri res bebave.
Primer: ni nudistične plaže 10-20%
Hmmm ... Torej jaz grem nekam zato, ker sem nudist, (in drugače sploh ne bi šel), obljubijo mi tam nudistično palžo, potem pa je ni.
Sorry, ampak zame je to 100%, ne pa 10 ali 20 ...
Se vidi, da so tole pisali turistični delavci, ne pa nekdo neodvisen ...
Odvetnika pa tožit.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
tožit nima smisla
takko je kot je napisal Thrivial . največ kaj lahko narediš je antireklama za določeno agencijo, ampak če so dali 75 % popusta ne vidim razloga. vsakemu se lahko nekaj zgodi in so pač poravnali svoj strošek. iebat ga.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Malce OFF:
Ka se sam men zdi, al tale naš malkom živi zares polno življene, da se mu tolk dogaja, al pa samo na veliko naklada
sprasujem se.gif

Ker recimo jaz hodim v službo, tudi občasno potujem, imam žensko s katero sma skup že 6 let, sedaj kopujeva stanovanje itd. verjetno veste kaj mislim rečt,
PA SE MI NITI PRIBLIŽNO NE DOGAJA TOLIKO STVARI KAJ ŠELE PROBLEMOV!!!
evil.gif

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
še nisi skapiral, tale malcom je attention whore.

p.s. pa brez zamere malcom, ampak tko je.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Ni nujno. Če dokažeš. da je bila tvoja škoda večja, kot je tale pavšalna, dobiš večjo odškodnino.
Je pa zajebano dokazat, koliko je realno bilo. Da se pa in nekaj dobiš, ampak je treba bit trmast. Oz v opisnem primeru (brez nudistične plaže) pač jo zahtevat in ko jo ni, prekinit počitnice in it domov (potem pa 100% refundacija cene + vsi potni stroški + izgibljen čas + duševne bolečine + ...)
Problem je le v tem, ker se s tem ne da nikomur j...
Če bi to vsi striktno počeli, bi agencije hitro ugotovile, da je splača obljublejenga držat do pike natančno (pa še kaj dodat za dobro mero).