Kam gre ta mesec Evro?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Jah sej se ponavljamo, ampak zadeva je aktualna in predvsem ŽIVA, zato rad vsak mesec preberem kakšno idejo na to temo.

V glavnem. Sprostilo se mi je nekaj denarja na depozitu in sem v dilemi ali podaljšati sa naslednje tri mesece ali kupiti norveške krone ali bosanske marke ali forinte,...
wink-1.gif
ali čakati v pripravljenosti?

Je tri mesece še varno za vezavo?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
Kakšne neumnosti ti sprašuješ, normalno da je varno, lahko vežeš tudi za dlje časa če mene vprašaš!

pa ti si res udarjen.... Glede na vse zgodbe se tebi zdi varno? Varno v smislu prevelike izgube vrednosti mislim!

Jeba je, da danes za 100k kupim recimo hišo, čez pol leta pa mogoče še samo dve kili kruha.

Sploh ko prebereš takšne ideje:
http://www.finance.si/337427/Tiskanje-evrov-klju%C4%8D-za-okrevanje-valute

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
Boš za 100k kupil dolarjev? Švicarjev? Zlata?

Najboljš da kupiš zemljo
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Živiš in delaš kje?

Četudi evro pušne 20% v primerjavi z usd, chf, gbp, jpy, cny... se ti bo poznalo kje? Ti jaz povem: nikjer. Ker če bi se ti, ne bi za nasvet spraševal tukaj.

In še odgovor: mirno podaljšaj depozit.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kolk si pa težak? Ker se mi zdi, da tu vsi sprašujejo za nasvete kako zavarovati 5k eur. Ce imas pa 100k jih pa nalozi v nepremicnino, vikend, zemljo... Dvomim pa da bo evro mrknil cez noc. Sem mnenja, da bo slo za mehke prehode na novo valuto ali stare, seveda z izgubo vrednosti, pri nas bojda okoli 20%. Nic ni ziher, ne zlato, delnice, valute, to so spekulacije, ce imas pa 100k viska pa kupi kmetijo v vukojebini, imas zemljo, streho nad glavo in njivo, kjer si bos lahko posadil krompir, ce gre vse v 3 pm. Ampak vedi, da ko bo jeba bo jeba za 4/5 folka, ne samo zate.

Se boljsa ideja pa je, spend it. Uzivaj, zivis enkrat in kratko. Daj na stran nekaj, ce izgubis sluzbo za kaksno leto, morda dve, ostalo pa pametno zapravi.
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Kolk si pa težak? Ker se mi zdi, da tu vsi sprašujejo za nasvete kako zavarovati 5k eur. Ce imas pa 100k jih pa nalozi v nepremicnino, vikend, zemljo... Dvomim pa da bo evro mrknil cez noc. Sem mnenja, da bo slo za mehke prehode na novo valuto ali stare, seveda z izgubo vrednosti, pri nas bojda okoli 20%. Nic ni ziher, ne zlato, delnice, valute, to so spekulacije, ce imas pa 100k viska pa kupi kmetijo v vukojebini, imas zemljo, streho nad glavo in njivo, kjer si bos lahko posadil krompir, ce gre vse v 3 pm. Ampak vedi, da ko bo jeba bo jeba za 4/5 folka, ne samo zate.

Se boljsa ideja pa je, spend it. Uzivaj, zivis enkrat in kratko. Daj na stran nekaj, ce izgubis sluzbo za kaksno leto, morda dve, ostalo pa pametno zapravi.
smile-1.gif

Hja... sej se fajn sliši... sploh tista varianta o zapravljanju.. in ja načeloma si relativno veliko privoščim, samo vseeno. Ne da se mi delat do 70 leta. Zato zadnjih 10 let malce več delam. Enkrat je bila ideja, da do 40-45 leta delam potem pa nekam v tople kraje, kjer je poceni in grem v "penzijo" (kjer bi delal za užitek in krajšanje časa). Računica bi se verjetno izšla, če me ne bi (bo) vmes ubila inflacija...
Zdaj streho nad glavo imam, sem brez kreditov, o "teži" pa nebi tukaj razpravljal. Če grem s to "težo" kupovat zlato, ga bom brez večje muke domov prinesel
smile-1.gif
Vseeno pa ti povem, da če bi bilo govora o 5 ali 10k nebi niti trznil na vse dogajanje...

Je pa zanimivo slišati še kakšno mnenje o variantah...

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Za Evrom stoji preko tristo miljonov ljudi in kar nekaj velikih gospodarstev, da ne govorimo o povezovalni ideji EU, ki ne sme ugasniti, saj je to garancija, da ne bo več vojn v Evropi, zato ne bo nekih nenadnih sprememb čez noč.

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
sam trenutno kar dolar jaham z vzponi in padci mi je vseeno uspelo na letnem nivoju celo biti v plusu 10%, verjetno bi moralo biti kontra ampak nekako v dolarju se vedno bolje počutim

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Jaz se ne bi sparal prevec. A ves, da bos docakal 70?
smile-1.gif

Jaz bi vse kar je pod 50k pustil v evrih in nekam, kjer mi dajo tist procent brez vezave in se ne bi obremenjeval z inflacijo. Ce bi imel pa 100 ali vec potem sem pa že v prejšnjem odgovoru napisal. Nepremičnine. Doma ali v "varni" tujini.