Kalo in internetna trgovina

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.226
113
Celje
Pozdravljeni!

Imam internetno trgovino s pasjo in mačjo hrano. In pravkar sem naredil inventuro...

Pred sabo imam sedaj pravilnik o odpisih, razsipu oziroma kalu... Pa če ga še 10x preberem, ne vem kam bi se uvrstil! 1% verjamem da je dovoljenega, a je mogoče še kaj več?

Hvala

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
neki daš v odpis - uničenje (ker je recimo potekel rok trajanja itd) ampak to pred inventuro ne vem pa kako je z ddv-jem
nekaj je kala (pri tehtanih zadevah) t

je pa mislim da 1% lahko neobdavčenega inventurnega manjka (to je pa tista razlika kar pač ni:))

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
neki daš v odpis - uničenje (ker je recimo potekel rok trajanja itd) ampak to pred inventuro ne vem pa kako je z ddv-jem
nekaj je kala (pri tehtanih zadevah) t

je pa mislim da 1% lahko neobdavčenega inventurnega manjka (to je pa tista razlika kar pač ni:))

Ja odpis gre v enako kvoto kot kalo ali manko pri inventuri. In za to ni potrebno obračunati DDVja. Pravilnik je napisan po "slovensko", kar pomeni, da se iz njega ne znajde nihče. 1% je sigurno dovoljenega, mi je pa to malenkost premalo, da bi pokril dejanske odpise (pa smo precej pazili). Ma nima veze. Bomo pač še to plačali cesarju...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
odpise lahko delaš že med letom nimajo veze s inventuro (Vsaj mi tak delamo)... nisem pa zihr kako gre s ddv pri njih... ker drugače jih ni smisla delat lahko narediš na inventuri manjko pa je;)

manjko pri inventuri je mislim da 1% prometa opravičen ddv-ja... za več morš plačat ddv...

kalo je pa itak normiran glede na izdelke...

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
odpise lahko delaš že med letom nimajo veze s inventuro (Vsaj mi tak delamo)... nisem pa zihr kako gre s ddv pri njih... ker drugače jih ni smisla delat lahko narediš na inventuri manjko pa je;)

manjko pri inventuri je mislim da 1% prometa opravičen ddv-ja... za več morš plačat ddv...

kalo je pa itak normiran glede na izdelke...

Ja odpise lahko delaš med letom. Za to zgodbo obstaja pravilnik o stopnjah odpisa. Iz če si znotraj teh kvot ti ddvja ni potrebno obračunati. Napisan je pa tako, da se praktično ne moreš najdit v njem, če nisi čisto klasična štacuna.

In kolikor jaz zadevo razumem, je seštevek medletnih odpisov + manko na inventuri številka, ki bi morala biti v mejah pravilnika (recimo 1%), če želiš biti pokrit kar se ddvja tiče.