kalkulator

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Kakšen kalkulator priporočate za tehnični fax. Sedaj imam tega , kateri mi je všeč ker lahko pišeš ulomke kot imaš v zvezku, vendar pa mi ne omogoča računanja kompleksnih števil, kar bi nujno potreboval in sčasoma še marsikaj drugega.
17758-icon_confused.gif

Fuzija

Zelenc'
12. jul 2009
25
0
1
Predlagam ti kalkulator Texas Instruments TI-84 Plus (105 €).
Sam uporabljam malo starejši model TI-83 in sem z njim zelo zadovoljen.

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Rabiš osnovne računske operacije, kotne funkcije, konstanti e in pi, oklepaj in možnost izračuna x^y. Tako da je že ta kalkulator predober
smile-1.gif

Za zahtevnejše izračune pa uporabiš za to namenjene programe: Matlab, Mathematica, ...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.527
1.231
113
je fajn če znajo to računat.... imaš lahko kontrolo ko pišeš izpit

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
Od pravih kalkulatorjev noben ne zna izračunati simboličnega integrala ali odvoda, kaj šele analitično rešiti diferencialno enačbo. Če bi rad imel tako varianto, ti priporočam dlančnik ali telefon z WM in program SpaceTime 3.0. Ta stvarca je kot Mathematica v malem. Za šolsko rabo povsem zadostuje. Je pa res, da vam tega verjetno na kolokvijih in izpitih ne bodo dovolili uporabljati.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Čim enostavnejši kaklulator, ki zmore kotne funkcije in logaritme. Več ne potrebuješ. In čimmanj zapleten vnos naj ima - ne da sin(30) vnašaš kot "sin ( 30 ) =" ampak "30 sin"

Če pa imaš možnost in veselje, pa nabavi kakšnega preprostega HP-ja z RPN vnosom podatkov. Ko se tega enkrat navadiš ne zamenjaš za nič na svetu.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Točno tega imam in sem zadovoljen. Ga uporabljam na elektro faksu, pa ima skoraj vse, kar rabim (kake mal večje matrike bi lahk reševal edino). Rešuje kompleksna št., kvadratne enačbe, integrale (se mi je zgodilo, da je enega računal debeli 2 min
smile-1.gif
), ... To da z mal boljšimi kalkulatorji podpiraš lenobo ni res. Tiste osnove itak moraš znat. Prednost je le, da s časom prihraniš.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Če pa imaš možnost in veselje, pa nabavi kakšnega preprostega HP-ja z RPN vnosom podatkov. Ko se tega enkrat navadiš ne zamenjaš za nič na svetu.
To je to: HP 35S
Za delo je absolutno dovolj, za afnanje in trikrat več € pa kupi kak HP 49G ali 50G.
Meni sicer (poleg 35S - eden v torbi, eden na mizi) najboljše dela HP28S, letnik 1986. Ga ne zamenjam za nič na svetu. Če boš dejansko rabil kalkulator in ne fensi igračke, boš itak sam ugotovil zakaj HP in RPN; prej ko se vržes v to, bol,še.

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Kaj pa tale? 48gii Najprej sem mislil da bi kupil ti 89 vendar se mi zdi predrag. Ali kdo ve če lahko na ta kalkulator naložim .txt datoteko s formulami in mi jih prikaže na zaslonu?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kupi si Texasa Ti89 Titanium, če ne druga ga boš komot za pošten denar prodal ko končaš s faxom...

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Nisem za sledil na kateri fax hodiš. Za strojništvo ali gradbeništvo absolutno priporočam HPja, predvsem zaradi ogromne količine programov, ki so napisani zanj (izračuni vztrajnostnih momentov, strižnih središč, upogibov nosilcev, itd...)

JanBan17

Zelenc'
24. maj 2012
10
0
1
Predlagam vam kalkulatror casio fx-570es, preko šole stane približno 22e, imam ga že 4 leta in me še ni pustil na cedilu z nobenim izračunom. S tem sem hotel povedat, da ima res vse funkcije katere potrebujete.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Za elektro faks naredit je casio fx-570es čez glavo dovolj. Po mojih izkušnjah, ni štos v kalkulatorju! Fajn je da imaš možnost kako stvar sprogramirat, več kot računanja ničel iz kvadratne enačbe pa ne boš rabil.