Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Ko daš vse skozi - ne samo prebereš vse eno za drugim, ampak tudi sam probaš določene stvari, vidiš flash fotografijo v čisto drugačni luči.
To pa 100%. Najbolje je, da opraviš vse assignmente, tudi na flickru si lahko ogledaš kako so drugi delali.
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Edino to je lahko problem, da strobist redko uporablja en sam eksterni flash
To pa mislim da danes ni več tak problem (imet več flashov). Kot sem že prej napisal, imam 3. Enega sem nabavil original olympus (fl-36), mislim da sem dal okrog 200 eur za rabljenega. Potem sem nabavil wireless triggerje (cca 40 eur prožilec + 2 recieverja, recieverja imata tako hot-shoe kot pc-sync). Potem sem se prijavil na ebay (hehe
) in naročil sicer iz anglije, dobil pa iz kitajske dva fleša, ki sta me skupaj s poštnino in DDV-jem stala nekaj manj kot 120 eur. Fleša sta sicer manualna, tudi glava je brez zooma (fiksnih 35mm), vendar se vrti v vse smeri. Imata vgrajen tudi optični slave z možnostjo "preskoka" prvega bliska, tako da niti ni nujno da vedno uporabim wireless prožilec. Normalno se prožita tudi z uporabo vgrajenega fleša na fotoaparatu, ki mu pač do konca zmanjšam moč, če ne želim da vpliva na fotografijo.
To so bile moje dosedanje "investicije" (poleg fotiča in objektivov jasno), nabavil bi si rad še gele in nekaj modifikatorjev, trenutno imam samo belo bounce marelo, želja je še srebrna in zlata ter shoot-through, kakšen odbojnik in stativ ter softbox in mogoče kakšen studijski fleš (kit variante). Ob priliki