Kako "zradirati" sistemske faile iz diska?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pozdravljeni!

Torej situacija, en "pameten" ima disk 1TB. Ob nakupu diska ni naredil 2 particij (ena sistemaska, druga, tretja, četrta pa za stuff) in sedaj hočemo na novo spečt gor Windowse ker je vse uničeno. Vse lepo in prav ampak preden bi posnel gori nove Winse bi radi pobrisali vse stare sistemske mape, faile, Windows, Program files direktorij in ostalo nesnago. Doma imam Windooh Pro boot DVD preko katerega ti naloži ob zagonu iz DVDja lasten OS ampak težava nastane da grejo iz tega diska brisat samo določeni faili in mape, še vedno pa ostane kar nekaj failov ki so zaščiteni proti vsemu možnemu sranju in jih ni mogoče izbrisat! Torej kakšna ideja s katerim "toolom" se lotit tega podviga? Hvala

PS:. Vem da bi lahko šli naredit backup 1TB podatkov ampak enostavno ni ne prostora in ne energije...

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Linux maybe ?.Tukaj si zbereš eno distribucijo, zapečeš in poženeš sistem iz cd-ja. Potem čaraš dalje.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ideja z Linuxom je najboljsa, sicer bi pa moralo delovati: disk v drugo skatlo, vkljuci prikaz sistemskih fajlov, "Take ownership", izbris.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Windows 7 ti ob taki situaciji preimenuje obstoječe mape Window (in podmape), Program Files, Users, User Data...
Skratka na novo ti postavi sistem, stare mape pa preimenuje in obdrži. Tako da imaš clean inštalacijo..

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Hirens BootCD ima ob zagonu Mini XP verzijo. Butaj pa briši kar ne rabiš.

Drugače pa pri inštalaciji zbriši particijo in ponovno formatiraj.
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz to vem... To je uporabno v primeru da imaš 1 disk, eno particijo in bi rad naredil na novo namestitev brez da bi izgubil podatke... Uporabno. Drugače pa sem za dostop do pokvarjenih particij uporabil Ubuntu Live! CD...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Windows 7 ti ob taki situaciji preimenuje obstoječe mape Window (in podmape), Program Files, Users, User Data...
Skratka na novo ti postavi sistem, stare mape pa preimenuje in obdrži. Tako da imaš clean inštalacijo..
Ni imel to že XP?

WINDOWS.OLD map se nekako spominjam.

Ker močno dvomim, da se je Windows kdajkoli instaliral na obstoječo instalacijo in zamešal stare in nove fajle.
Stavim gajbo, da niti W2K tega ni delal.
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he... Dejansko je pobrisal %Systemroot%\System32 in še nekaj podmap, prepisal pa Program Files... Ko si se prvič prijavil, je poimenoval tvoj profil z npr. Administrator.MojPC
Tako da tudi programi, ki so prišli z samimi Winsi niso delali stabilno, dokler jih nisi popatchal na verzijo pred reinštalacijo..

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ni imel to že XP?

WINDOWS.OLD map se nekako spominjam.

Ker močno dvomim, da se je Windows kdajkoli instaliral na obstoječo instalacijo in zamešal stare in nove fajle.
Stavim gajbo, da niti W2K tega ni delal.
wink-1.gif

Hmmm.. .Sem naredil kar precej inštalacij XPjev pa mi ni nokoli naredil Win.OLD mape?!
rolleyes-1.gif

Je preveril, če je že kaj na disku in potem predlagal brisanje Win ali neko kvazi repair varianto kjer je pustil inštalirane programe
in samo povozil zjagano verzijo windowsov... S tem je pustil use potrebne in nepotrebne DLLje in ostalo solato.
bonk.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hvala za vse predloge! Najenostavneje mi je res bilo da sem z Windooh boot cdjeme bootal v OS ki ga naloži direkt z DVDja ter nato potegnil dol register fail s katerim "hackaš" Windowse =>

http://www.howtogeek.com/howto...-menu-in-vista/

in ko daš na mapo desni klik imaš takoj v padajočem meniju opcijo "take ownership" in ko to stisneš brišeš karkoli brez kakršne koli težave! HVALA

Lp