Kako zbrisat my documents

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. Kako uporabniku zaklent/zbrisat/onemogočit... da ne more shranjevat v my documents, my pictures, desktop... in ostale te privzete windows mape, ki so vse locirane na C disku? Lepa beseda in navodila ne zaležejo
uf-1.gif

2. kako povečat C particijo? (C se bo itak formatiral, na D pa morjo ostat podatki)

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Spremeni lokacijo mape "My documents". To storiš tako, da klikneš na mapo moji dokumenti z desnim gumbom, potem pa je odvisno ali imaš xp ali 7. V vsakem primeru je možno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
1. Kako uporabniku zaklent/zbrisat/onemogočit... da ne more shranjevat v my documents, my pictures, desktop... in ostale te privzete windows mape, ki so vse locirane na C disku? Lepa beseda in navodila ne zaležejo
uf-1.gif

2. kako povečat C particijo? (C se bo itak formatiral, na D pa morjo ostat podatki)

AD 1. Če je mašina v delovni skupini/samostojen PC, potemna vsakem PCju preusmeriš lokacijo mape na D disk. Če je mašina v domeni, to lahko rešiš z GPO folder redirection (v tem primeru lahko preusmeriš te mape na home direktorij na mreži)
AD 2. ČE je WIN7 zelo enostavno... Najprej v disk managementu skrčiš D particijo, potem pa povečaš C particijo. On the fly. Če imaš predpotopni OS (recimo XP), pa to narediš s kakšnim urejevalnikom particij (Partition MAgic, Acronis). V tem primeru si predhodno najdi HiRens Boot CD zadnej verzije, ki ima že vsa ta orodja. Bootaj s CDja in uredi particije.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
AD 2. ČE je WIN7 zelo enostavno... Najprej v disk managementu skrčiš D particijo, potem pa povečaš C particijo.
A ni tak, da krči/širi le navzgor ("desno"), torej primer tule ne bo šel?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, tako je, sem preveril.

Če dve particiji zavzemata ves prostor na disku, potem z Disk Managementom iz Windows 7 ni mogoče eno zmanjšati drugo pa povečati na sproščen prostor.

(razen če je "Dynamic Disk", ampak verjetno ni; priporočam enega od namenskih programov)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Thnx fantje!
Sem zrihtal.
Za premikanje particij sem uporabil Easeus partition master (malo googlanja je potrdilo @steinovo domnevo). Free programček. 3x klik in en doooolgi reboot, pa vse dela:)
Je pa treba najprej D zmanjšat, ustvarit novo particijo, in potem združit s C.

Tudi "moje dokumente" sem polinkal drugam.
Pa "knjižnice oz. libraries" v win7 so načeloma zlo uporabne. Samo desni klik in polinkaš jih na svoje mape:)