kako zamenjati sodelavca?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
v službi imamo nekaj posameznikov, ki "fejkajo". kaj mislim s tem? namišljene bolniške, če pa že so v službi, bulijo v prazen monitor, srfajo po netu, so skoz na kavi ... okej, delamo podobno vsi, ampak ko je delo, je pa treba poprijet, a trem posameznikom se to ne da ... kaj storiti, šef je brezupen primer in lenobo prenaša, ker ima kao zavezane roke. žal nimamo destimulacij, ki bi morda lenuhe spodbudile k delu. vsi s(m)o zaposleni za nedoločen čas. a se res ne da nikogar v teh časih odpustiti (vsi smo mlajši od 50. let).

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Po mojih izkušnjah imaš samo dve opciji. Ali se prilagodiš sistemu, ali pa zamenjaš okolje. Jaz sem zamenjal okolje.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Kam naj se javim, sem učljiv in hitro prilagodljiv
tongue-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Tipična slo firma - trajalo bo leta preden bo nekdo popizdil do amena.

Se pa ne bo nič spremenilo, dokler eden ali dva podelata vse (namesto še petih drugih ljudi okrog). Dokler stranke ne dobijo vtisa, da se za njih nič ne naredi, ne bo efekta znotraj firme...
tongue-1.gif

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
To z destimulacijami je tako tipično slovensko. Zakaj pa nebi se uspešne dodatno nagradilo s stimulacijami?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Zakaj tipicno slovensko? Ucinkovita destimulacija je prekinitev delovnega razmerja. Samo to mora sef oz lastniki pogruntat...pac da nekaj ne stima. Se pa take lenobce da porihtat... sef mu mora nalozit neko delo...in striktno kontrolirat. Ko rpide do napake oz nekaj ni anrejeno - disciplinska. Prvo opomin nato pa rdeci karton in nasvidenje v naslednji vojni.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Diši po javnem sektorju, kjer pa so žal največji lenuhi ravno vodje služb, oddelkov itd. Zato pa je v takih primerih treba začeti pucati na vrhu, saj ravno ti podpirajo lenuhe.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
To z destimulacijami je tako tipično slovensko. Zakaj pa nebi se uspešne dodatno nagradilo s stimulacijami?
stimulacija mora v obe smeri. tako v dodatke kot v kazni.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
v službi imamo nekaj posameznikov, ki "fejkajo". kaj mislim s tem? namišljene bolniške, če pa že so v službi, bulijo v prazen monitor, srfajo po netu, so skoz na kavi ... okej, delamo podobno vsi, ampak ko je delo, je pa treba poprijet, a trem posameznikom se to ne da ... kaj storiti, šef je brezupen primer in lenobo prenaša, ker ima kao zavezane roke. žal nimamo destimulacij, ki bi morda lenuhe spodbudile k delu. vsi s(m)o zaposleni za nedoločen čas. a se res ne da nikogar v teh časih odpustiti (vsi smo mlajši od 50. let).
delaj svoje delo. če ti bodo probali dati dodatno (lenuhi) jih pošlji nekam in reči naj svoje delo opravijo samo... aja si pomislil da mogoče oni svoje delo naredijo tako hitro da jim ostaja čas?
stupid-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
stimulacije so le na pol leta ... destimulacij žal ni. tudi če mu rečeš, naj nekaj naredi, te zignorira in ne jebe 5%. šef ne more skoz kontrolirat, tudi ko kaj reče, je dostikrat preslišan. eden od sodelavcev in tudi problem z alkoholom ...
težave pometamo pod tepih že nekaj let, a se ne da nič narediti ...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
naloge žal niso striktno razdeljene. mislim, na žalost sem takšen, da če vidim delo, se ga primem in naredim. eni so pa bolj na drugo stran, se mu izmaknejo ... in "hvatajo krivine". nisem pa šef, da bi razdelil že v štartu, jaz bom to, ti pa to ... to bi moral narediti šef, ki pa večkrat ne dela v isti izmeni. sem nekakšen šef v senci brez pooblastil. pa tudi šefova pooblastila niso prav velika ... in ne, ni javna uprava.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
hmm da nimaš ti ideje kako bi komandiral pa te par starih mačkov ne uboga... in gredo raje na pir kot da tebe poslušajo zdaj si pa užaljen?

ti delaj SVOJE delo, skrbi zase in je. ostalo nej pa šefi poštimajo...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.988
9.532
113
Citat:
naloge žal niso striktno razdeljene. mislim, na žalost sem takšen, da če vidim delo, se ga primem in naredim. eni so pa bolj na drugo stran, se mu izmaknejo ... in "hvatajo krivine". nisem pa šef, da bi razdelil že v štartu, jaz bom to, ti pa to ... to bi moral narediti šef, ki pa večkrat ne dela v isti izmeni. sem nekakšen šef v senci brez pooblastil. pa tudi šefova pooblastila niso prav velika ... in ne, ni javna uprava.

Majčken nasvetek. Delaj svoje delo in se ne oziraj preveč za drugimi monitorji. Kaj kmalu boš ugotovil, da bo življenje lepše. Klele okol pri nas en leta in dela na polno cele dneve, pa večino tistega, kar on naredi v celem dnevu povprečen človek shendla v dveh urah.

Brigaj se za svoje delo, ko boš šef v pravem pomenu besede s pooblastili in ne samooklicani, potem boš pa imel delo, da gledaš ljudem v monitorje.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
no...stari macki so le in samo sodelavci. Lahk ze 30 let tam delajo pa to ne pomeni da jim ni treba delat ker so dlje tam. Kar se alkohola na sihtu tice lahk tud delovno inspekcijo obvestis.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Ogromno koristnih nasvetov. Da bi se pa "ensotavno" vsi zavzeli in skupaj postorili čim več ter bi tako več ostalo za vse pa najbrž ne gre, a ne?

PS: Tole ne leti na OP-a.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
naloge žal niso striktno razdeljene. mislim, na žalost sem takšen, da če vidim delo, se ga primem in naredim.

Te popolnoma razumem, žal pa je tako, da so na svetu ljudje, ki to, kot sam vidiš, zelo uspešno izkoriščajo. Te navade se preprosto čimprej znebi. Naučiti se moraš, da svoje samopodobe ne smeš graditi na tem, da svoje delo opravljaš dobro. Preprosto moraš prepričati samega sebe, da ni nič narobe s tabo, če po 8 (9ih, 10ih) urah na šihtu vstaneš in greš.

Ko bo zato delo ostajalo nepodelano in ga bo kdo hotel prevaliti nate, se moraš naučiti reč: ne, ne morem, ker imam preveč dela.

Gotovo se tega ne boš naučil čez noč, poskusi pa čim prej. Srečno.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
Ogromno koristnih nasvetov. Da bi se pa "ensotavno" vsi zavzeli in skupaj postorili čim več ter bi tako več ostalo za vse pa najbrž ne gre, a ne?

PS: Tole ne leti na OP-a.

Lažje iztisneš vodo iz kamna.
zmaga.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
seveda so tudi "stari mački" samo sodelavci. in tudi on ni šef... se pa hitr najde kašen pametnjakovič ki začne pametovati, gledat za drugimi "koliko delajo" in špilat šefa pa talat naloge... kar pa drugim sodelavcem najbrž ni všeč (če to dela en mulček pa še brez uradnih pooblastil...)

ne more kar vsak šefa špilat... in vsak naj se briga zase

apolo, po spominu se je nekaj zakonodaja spreminjala glede alkohola na delovnem mestu...