Kako začeti postopek pridobitve interneta

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Prosim za pomoč oz. nasvet! Kupil sem starejšo vrstno hišo, v kateri bom rabil seveda internet. Kako in kje naj sploh začnem? Leta 2007 je bila tel.linija odjavljena. jaz telefona sicer ne bom rabil, ne vem pa, preko česa lahko imam internet. Na podstrešju je cel kup kablovja. Na vrtu je tudi en koaksialc v cevi, pa tudi ne vem, komu pripada (Telemach..?) Res bi bil hvaležen vsake informacije
cry12bpy.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Če je bil kdaj telefon potem kabel imaš do bajte, notranjo inštalacijo boš pa moral poštimat sam. Pokliči enega operaterja (ker nimaš telefona predlagam Telekom, bo najhitreje preverba narejena), poveš da bi imel ADSL/VDSL, ter da bi to imel brez telefona, da pa je linija do bajte. Potem pa čakaš
grin1.gif

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Pokličeš enega ponudnika interneta mu poveš, da želiš internetno linijo mu daš naslov in oni ti povejo ali je možno tam priklopit njihov net, če ni možno pokličeš naslednjega.

DIGITel

Pripravnik
19. mar 2012
230
0
16
Citat:
Uporabnik eCoyote pravi:
Prosim za pomoč oz. nasvet! Kupil sem starejšo vrstno hišo, v kateri bom rabil seveda internet. Kako in kje naj sploh začnem? Leta 2007 je bila tel.linija odjavljena. jaz telefona sicer ne bom rabil, ne vem pa, preko česa lahko imam internet. Na podstrešju je cel kup kablovja. Na vrtu je tudi en koaksialc v cevi, pa tudi ne vem, komu pripada (Telemach..?) Res bi bil hvaležen vsake informacije
cry12bpy.gif

Pokliči na Telemach 080 22 88 da se preveri,če je naš kabel in pa,če je možnost priklopa.
Lahko tudi meni pošlješ podatke oz. naslov na ZS pa ti sporočim.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.745
1.534
113
Emona / Carnium
Bom malo izkoristil temo.
V najetem poslovnem prostoru bi radi internet priključek (brez telefona, brez TV). Lastnik pravi, da so internet prej imeli, vendar ne pove pri katerem ponudniku (češ, da se ne spomni
stupid-1.gif
).
Sem pa kontaktiral TS in so mi povedali, da priključka (širokopasovnega) na tem naslovu ni in da je potrebno vzpostaviti nov priključek (cca. 70€).

Če se vrnem na zgodbo lastnika, bi jaz vseeno rad preveril ali je bil na tistem naslovu kakšne druge sorte internetni priključek (npr.: kabelski?). Kje to preverim? Telemach je logična smer. So še drugi ponudniki, ki bi jih bilo pametno poklicati?