Kako z Adobe-om odpret .cdr?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
V službi dobim občasno kak cdr (corel draw) fajl in ga ne morem odpret z Adobovimi programi.
Obstaja kak plugin, dodatni progič... da bi jst to lahko odprl in editiral?
Fajn bi blo če je free, če pa ne, bom pa šefu zagnjavil, da nabavi;)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
S tem sem že kr neki časa nazaj probal in ker imam še vedno nameščenga sem tudi sedaj še enkrat probal. Napiše mi tole kar je videt na sliki.
Sedaj sem še to dol potegnil ko piše ša mi ni nč več jasno. Pol sem še neki googlal pa neke kode omenjajo v terminalu. Tu mač...

picture-3.png

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
CDR se odpira samo s samim seboj (Corel). Sicer delujejo zadovoljivo nekateri exporti v druge formate, ampak uporabite samo za pregled. V kontra smeri pa še nisem dobil orodja, ki bi bil sposobno zapisa (recimo SVG v CDR) ...

Kot se greš profesionalo pozabi na konvertiranje ker se izgubljajo podatki. Bolje potem exportat v raster v neki solidni resoluciji kot pa se igrat s CDRjem.

In ja CDR sux, eden od zaprtih formatov, ki se uspešno drži na površju ravno zaradi takih prijemov.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Za ogled obstaja par konvertejev, ki povečini znajo iz corela narediti približen raster. Da bi pa dobil editable corel sliko pa bolj tako tako, kot je nekdo omenil, inkscape v kombinaciji z unikonverterjem lahko naredi 100% OK dokler nimaš kakšnih zahtevnih shape oblik, pa kakšne posebne tranzicije layerjev.

Sam sem za kakšne simple logote na linuxu uporabljal precej sk1 .. ki pa tudi ne deluje tako kot obljublja!
grin1.gif

Na koncu sem potem vedno pristal na inkscapeu in pa ročnemu prerisovanju originala (za manjše stvari)! Seveda to deluje dokler ti tiskar ne postavi CDR zahteve!
10.gif