Kako Visto povezati brezžično?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Dones sem priklopil sosedu ttrio. Vse lepo laufa sam wlan mi ni ratal uštimat. Poveže se laptop a napiše da samo lokalno. Modem je Iskrin. Mislim, da je težava s winsi a ne vem kako jih rešit. Poleg tega sem naštimal TPC/IP a ne delal. Sem mogu se vseeno povezat.

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
288
33
28
Logiraj se kot admin (ne kot user z admin pravicami). Če se ti tudi tam ne poveže, potem definitivno nekaj ne štima s tvojimi nastavitvami. Sem opazil, da se vista na nekaterih mašinah ni najbolje povezovala na net v ostalih uporabniških profilih, ali pa je padla povezava na vsakih pet minut.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.874
756
113
www.jernej.org
Kako se pa povežeš preko kabla? PPPoE ali DHCP? Če se preko kabla povežeš z dhcp-jem, potem bi se moral preko wirelessa enako, če pa se s pppoe-jem, je pa logično, da te wireless poveže le lokalno na modem, saj ta modem (ki je tudi router) ni povezan na internet (poveže te namreč šele pppoe v windowsih). V tem primeru se poveži in logiraj na modem (kot je že en prej omenil) in tam nastavi, da se modem sam poveže preko pppoe na internet. Ko boš to storil, bo modem postal gateway, ki bo tvojo lokalno mrežo, v katero se povežeš brezžično, povezoval z medmrežjem. Skratka windows vista 100% ni problematični člen
smile-1.gif