Kako vi to razumete?

Kako razumete ta odgovor?

• Skupaj glasov
    107

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Sicer nepomembna zadeva, a mnenja se kresejo že nekaj dni. Organiziram namreč nek event in eden izmed predavateljev mi je na vprašanje o njegovem honorarju napisal:

Honorar znaša 80€ neto vključno s potnimi stroški.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Hvala.
smile-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
ponavadi se tak stavek napiše, kadar so že notri. Drugače se napiše 80 neto plus potni stroški. Vsekakor pa je pravilen postopek, da se ga vnaprej vpraša, kaj je s tem mislil, da se ne boste post festum pregovarjali.

Nazadnje urejeno:

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Če potni stroški ne bi bili vključeni bi moral navesti njihovo skupno višino ali pa vsaj način izračuna (javni prevoz ali kilometrina*xxx + ure na poti+.....)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Stavek je čisto jasen, če se ne zna uporabljat jezika pa je problem tistega ki ga uporablja narobe.

SSKJ pravi:
Citat:

vkljúčno prisl. (ȗ) 1. izraža, da je navedeni končni čas vključen v omejeno časovno obdobje: prošnje je treba oddati do vključno 20. januarja; tečaj bo trajal od ponedeljka do vključno sobote / publ. otrokom do vključno dvanajstega leta je vstop prepovedan do dopolnjenega trinajstega leta 2. izraža, da je kaj upoštevano v kaki količini; skupaj, vred: na tekmovanju bo vključno z našo reprezentanco sodelovalo petnajst držav / piše se tudi z vejico odbor šteje dvanajst članov, vključno s predsednikom; publ. prenočišče, vključno z zajtrkom, stane petsto dinarjev prenočišče z zajtrkom // publ. izraža, da se kaj ne izvzema; tudi, celo: lokal je odprt vse dni vključno v nedeljo / piše se tudi z vejico raziskava obravnava pojave modernega življenja, vključno javna komunikacijska sredstva ♪

Pa še minuta za slovenski jezik, zanimiv nasprotni izraz ki bi opisal da potni stoški niso vključeni bi bil: "... izvzemši potne stroške"!
grin1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tudi jaz mislim, da ga je potrebno vprašati. Cene za predavanja se navadno sučejo v taki višini brez potnih stroškov. Odvisno od kje bo prišel. Če izza prvega vogala, ne bo stroškov.
smile-1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Organiziram namreč nek event in eden izmed predavateljev mi je na vprašanje o njegovem honorarju napisal:

Honorar znaša 80 eur; neto vključno s potnimi stroški.

Kako razumete ta odgovor?

80€ že vključuje potne stroške

potne stroške bo potrebno še dodatno doplačati
bonk.gif

Vso srečo pri poslovanju.
10.gif

Kam smo prišli.
uf-1.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Lahko nekdo, ki je odgovoril da to pomeni, da potni stroški niso vključeni v 80€ razloži svojo plat? Meni ni niti približno jasno kako si lahko to nekdo razlaga kot, da potni stroški niso vključeni, saj pa se ve kaj pomeni beseda vključno, ali pač?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Okoli potnih stroškov je jasno - ob taki formulaciji jih nosi predavatelj (kar je sicer neobičajno).

Pa še vprašanje glede "neto" - a bo izdal račun? Avtorska? Podjemna?