Kako ugotoviti kdo od državne uprave mi piše.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Na naslov kjer sem živel pred skoraj 5 leti v tujini (v času študija) je prišla priporočena pošta, ki bi jo bilo treba podpisati. Sedanji najemnik je vprašal na pošti od koga je in so mu smeli povedati prvo vrstico pošiljatelja, da gori piše Republika Slovenija, in je to sporočil lastnici stanovanja, ki me je kontaktirala.

Ali obstaja kakšna možnost, da bi izvedel za kakšno pošto gre? Tisoč kilometrov daleč ne grem na uro gledat, ker ne vem niti ce posta se vedno caka? Stalni naslov imam ze dolgo drugje.

Hvala v naprej za ideje

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
@lost

...... Na pošti ti pokaže kuverto BP ... ...

preberi moj post! Na naslov v tujini je prišla priporočena pošta. V Sloveniji bi se zapeljal na pošto, 1000 km tja in 1000 km nazaj pa ne grem, razen če mi ti plačaš pot.

P

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Saj če te ni več gor tako ali tako ne moreš prevzeti pošiljke in bo vrnjena pošiljatelju ... ne sekiraj se preveč ...
tongue-1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Saj če te ni več gor tako ali tako ne moreš prevzeti pošiljke in bo vrnjena pošiljatelju ... ne sekiraj se preveč ...
tongue-1.gif

Zelo, zelo pameten predlog.

Še posebno zato, ker se po ZUP šteje, da je pošta prevzeta tudi, če je ne prevzameš
wink-1.gif

Torej - ne prevzameš, postopek se nadaljuje kot, da si prevzel... naletiš na mino.
Naprimer Ti pošljejo, da si dolžan neko dokumentacijo, drugače je kazen 4.000€. Ker ne prevzameš nadaljujejo postopek in gredo v izterjavo. Imaš kar nekaj težav. Alternativa: Pošto prevzameš in ugotoviš, da je napaka - jim sporočiš, popravijo in si miren.

Splača se nekako (ne vem kako) izvedeti kdo pošilja (kot želi naslovnik) in ugotoviti, kaj je.

Včasih bi bilo dobro, da bi bilo osebki, ki ne vedo kaj pišejo, preprosto tiho.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Hm....a da bi se pa gor na pošti zmenil da plačaš prepošiljanje
sprasujem se.gif

Scan osebne pa po faxsu da vedo da si taprav pa kam (pre)poslat....

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
tongue-1.gif

Še posebno zato, ker se po ZUP šteje, da je pošta prevzeta tudi, če je ne prevzameš
wink-1.gif

Torej - ne prevzameš, postopek se nadaljuje kot, da si prevzel... naletiš na mino.
Naprimer Ti pošljejo, da si dolžan neko dokumentacijo, drugače je kazen 4.000€. Ker ne prevzameš nadaljujejo postopek in gredo v izterjavo. Imaš kar nekaj težav. Alternativa: Pošto prevzameš in ugotoviš, da je napaka - jim sporočiš, popravijo in si miren.

Splača se nekako (ne vem kako) izvedeti kdo pošilja (kot želi naslovnik) in ugotoviti, kaj je.

Brihta, kako pa naj jo prevzame če ga že pet let ni več gor? A se v primeru, ko je bila pošta poslana na napačen naslov tudi šteje kot da je nisi hotel prevzet?!
rolleyes-1.gif

Kot je napisal @kameleon bi bilo najboljše da se poskuša s pošto dogovoriti da mu pošiljko dostavijo na pravi naslov.
zmaga.gif

Sicer mu lahko pa ti, ki si očitno precej dobro podkovan v teh zadevah, svetuješ kaj storiti.
tongue-1.gif

... pa brez zamere.
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Bodo terjali tistega v tujini, ali bodo takrat čudežno našli naslov v sloveniji?
A si pet let že prijavljen v SLO, oziroma si RS obvestil o novem stalnem naslovu?
Kaj ko bi se obrnil na veleposlaništvo oziroma na zunanje ministrstvo?
Mogoče imajo oni boljši nos, (in se mogoče komu celo da vohat )kaj ti je država slovenija poslala, oziroma imajo vsaj veze da naredijo preusmeritev pošte na tvoj SLO naslov?

Nazadnje urejeno:

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Pošta ne preusmerja uradnih pošiljk, torej je treba ugotoviti kdo od organov jo je poslal in mu povedati, da naj pošlje an naslov v centralnem registru prebivalstva. Naj kdo od državne uprave pove kakšen je postopek za to?
P

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:

wink-1.gif

Pa tole velja tudi če oni falijo državo? Ker - po tej logiki jim sploh ni treba pošiljati pošte, ocurijo te ker nisi dvignil pošte, čeprav je dejansko nisi mogel...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Saj o tem pišem jaz ... če več ne živi na tistem naslovu v drugi državi, nekako ne more prevzeti pošiljke... verjetno bi morali poiskati njegov pravi naslov, ker lahko glede na njegove poste sklepamo, da je spremembo naslova uredil že davno.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Kaj pa, če bi se obrnil na Pošto Slovenije in razložil situacijo? Glede na to, da si naslovnik in se identificiraš z dokazili (vse živo od tu in tam?) in daš poizvedbo kje se pošta nahaja in kdo je poslal. Ker gre po navadi za vročilnico oz. priporočeno pošto, mora biti zavedena v sistemu.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
V bistvu je najbolj pravilno, da v Nemčiji oseba, katera je bila seznanjena s pošiljo, le to zavrne z obrazložitvijo, da je naslovnik preseljen na ta in ta naslov.

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Odvisno, kako imajo to v Nemčiju urejeno.

jaz sem imela skoraj enak problem, ker je na naš naslov prišla priporočena pošta za gospo, ki ne živi več tukaj. Vmes se je poročila-nov priimek in preselila na nov stalen naslov. Spremembo je seveda na UE ipd. seveda javila. Na pošti nisem smela dvigniti, ker nisem bila pooblaščena, niti mi ni dovolila pogledati kuverto od koga je, ko sem želela, da naj napiše, da naslovnika ni na tem naslovu, pa je rkela, da ne sme. Da to lahko javi samo prejemnik pošte.

Smo mislili, da bo čez 14 pač kuverta pristala v nabiralniku. Pa ni. Čez pol leta je prišla spet pošta, tokrat naslovljena na pavi piimek in še vedno na stari naslov.

Po 2 letih še vedno ni dobila pošte tja kjer sedaj živi. Je bila pa kuverta verjetno od zavarovalnice ali pa od policije.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Žalostno je, da ima vsaka ”čistilka” dostop do CRP, na nekaterih uradih se pa norca delajo in delajo po lastnih evidencah. Zanimivo je to, da pride davčna številka na dom prej kot pa otrok iz porodnišnice.
Še tretji absurd. Prihodnosti morajo za tri leta vrniti penzijo ker so ob penziji še nekaj delal ali imeli sončne elektrane in podobno. Žalostno je da ob ajpesu, Zpiz, E-vem in podobnih zadevah niso penzionista na to opozorili ob nastopu penzije oziroma odprtju sp.
Skratka no comment.

Nazadnje urejeno:

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:

wink-1.gif

Predlog je čisto pameten.
ČE bo pošta poslala pošiljko nazaj z dopisom, da se je preselil oz. neznan, definitivno ne bo mogoča fikcija vročitve.