Kako spremenit interval brisalcev?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Tule mi boste najbrž znali pomagat ... brisalci na intervalu mi mirujejo predolgo (glede na razmere na cestah) in mi gre na jetra, da pri majhnem pršenju pri 40+ km/h ta nastavitev ni več uporabna.
Vem, da imajo eni avti to kontrolirano preko BC-ja in lahko spremeniš interval v 10 minutah po nedeljskem kosilu. No, prepričan sem, da ima moj avto najbrž rustikalen sistem - se da rešit? Je ta interval odvisen od releja? Ga je možno zamenjat za krajšega?

Hvala lepa za odgovore.
wink-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
saj japonski in korejski avtomobili (cudno, da tvoj tega nima) imajo za intervalno brisanje ponavadi dodan potenciometer s katerim nastavljas hitrost. tako, da imas pravzaprav hitro stopnjo, normalno in še enih 5 v intervalnem brisanju.. nekaj v tej smeri bi moral narediti.

RedBaron

Zelenc'
6. jun 2008
19
0
1
včasih so pri conradu prodajali tak rele, ki je imel poljubno nastavljive intervale. Takšen sistem je imel golf 3, nastavlja se pa tako, da vključiš intervalno brisanje in če ti interval ne ustreza, izklkučiš in po poljubnem času spet vklopiš intervalno brisanje. Razlika med izklopom in vklopom pa je novi interval.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Felicija ima eno čudno foro in sicer ko daš na prvi interval, se brisalci premaknejo čez cirka 20 sek, če preklopiš na 2. interval in takoj nazaj na 1. interval pa se bo prejšnjih 20 sek "počitka" spremenilo v cirka 3 sekunde.
Kako pa spet prit na 20 sek razmika? Da ugasneš brisalce, počakaš cirka 15 sekund in spet daš na 1. interval.

To je meni čudno, ne vem al je kaj zjebano ali je to tovarniško, prej bi rekel da prvo:D

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mogoče je bil vgrajen kak testni sistem za VW? Je pa sestra pri 1.6 Feliciji to imela, jaz pri 1.3 pa ne, pa je njena bila leto dni starejša.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik RedBaron pravi:
včasih so pri conradu prodajali tak rele, ki je imel poljubno nastavljive intervale. Takšen sistem je imel golf 3, nastavlja se pa tako, da vključiš intervalno brisanje in če ti interval ne ustreza, izklkučiš in po poljubnem času spet vklopiš intervalno brisanje. Razlika med izklopom in vklopom pa je novi interval.

Nič od tega ni ... Najraje bi mel fiksno kot zdaj, ampak krajši interval, ker ta mi res skoraj nikoli ne prinese koristi, na počasnih regionalkah ob slabem dežju pa bi bilo fajn, ker mi na 2. stopnji začnejo po nekaj časa že brisalci škripat, če preveč zglancajo steklo.
wink-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
vem kako je, meni je potenciometer boljsa pogruntavscina (in najbolj enostavna) kot kakrsnikoli senzor, avtomaticni brisalci in podobno..

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Najbolj fino je bilo na Nexiji, ko si imel ta potenciometer in si lahko pri enem položaju ročice določal dolžino intervala z vrtenjem gumba poleg volana. Res ne vem zakaj je to proizvajalcem tak težko vgradit v novejša vozila...
tongue-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
jaz imam na rocici za brisalce kolescek ki ima 3 ali 4 stopnje za nastavitev intervala.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja tocno o tem govorim, moj ima sicer 5 velikih stopenj ampak je mogoce izbirati vmes. vec kot to res ne potrebujes
tongue-1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Citat:
Takšen sistem je imel golf 3, nastavlja se pa tako, da vključiš intervalno brisanje in če ti interval ne ustreza, izklkučiš in po poljubnem času spet vklopiš intervalno brisanje. Razlika med izklopom in vklopom pa je novi interval.

Hudirja... Jest sem pa že hotu temo odpret o tem, da se mi spreminja interval pri brisalcih pri VW Vento-tu (Golf III)...
hysterical-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
potenicometer zakon:
pogrešam pri oplu
bom testiral če vžge na tisto foro da ga sam določiš glede na zgoraj opisani vklop brisalcev

20. okt 2008
327
25
28
Saj Opel ima poljubno nastavljiv interval (vsaj zadnji model Astre 100%, mislim pa da prejšnja generacija Corse tudi). Interval preprosto nastaviš tako, da najprej prestaviš ročko navzdol -- da samo enkrat pobriše, nato pa v želenem intervalu na prvo stopnjo navzgor in briše v tem intervalu.

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
sem imel felicijo. stvar je zelo uporabna. naštimaš si želeni interval med 3 in 30 sekund če se ne motim. še daš na 1 stopnjo imaš 30 sekundni interval, če pa premakneš ročko samo do točke da pobriše in to ponavljaš v intervalu, ki ti odgovarja se prva stopnja ravna po tem intervalu. zelo uporabno in preprosto. ni potrebe po prestavljanju 10x, vendar samo nakažeš ene 3-4x kakšen interval hočeš in to je to.

me pa zanima če ima civic 6g (1996-1999) kaj podobnega? sam nisem še nič odkril, tople vode pa tut še nisem odkrival pri njem.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Citat:
Takšen sistem je imel golf 3, nastavlja se pa tako, da vključiš intervalno brisanje in če ti interval ne ustreza, izklkučiš in po poljubnem času spet vklopiš intervalno brisanje. Razlika med izklopom in vklopom pa je novi interval.

Hudirja... Jest sem pa že hotu temo odpret o tem, da se mi spreminja interval pri brisalcih pri VW Vento-tu (Golf III)...
hysterical-1.gif

Zadeva deluje
wink-1.gif