Kako spraviti sliko na TV s pomočjo DLNA serverja

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.598
68
48
Kaj naj storim v programu Tversity, da poženem film iz računalnika in ga gledam na TV ju? Zaženem iz TVja ali iz PCja video file? TV mi zazna ne znam pa zagnat datoteke

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Ne poznam TVersity ampak ce je podobno kot pri ostalih DLNA serverjih, potem na racunalniku samo nastavis playlisto/knjiznico (library) oz. s programom samo dodas filme v skupno rabo, da jih TV lahko predvaja oz. prepozna. Film pa pozenes na TVju.

LP

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.598
68
48
Res je, hvala, iz tv jih gre zagnat. Zdaj pa mam še eno vprašanje. Pa je slučajno možno podnapise zraven še predvajat al bi to že blo preveč, :D oz. iz katerega DLNA serverja bi blo možno?

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Podnapise ti bo predvajalo ce je ime datoteke podnapisov enako imenu datoteke filma.
Npr.:
The.Shawshank.Redemption.1994.BluRay.1080p.x264.DTS-WiKi.mkv
The.Shawshank.Redemption.1994.BluRay.1080p.x264.DTS-WiKi.srt

Serviio zaenkrat se ne podpira vgrajenih podnapisov, ampak le zunanje. Kako je pr TVersity ne vem. Poglej na spletno stran.
LP

Nazadnje urejeno:

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.598
68
48
Aha, bom še probal s Serviiom. Na Tversity ne dela čeprav je isto ime datotek, probal sem tudi s pomočjo ffdshow pa ni učinka

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.598
68
48
Tudi Serviio ne prikaže podnapisov, čeprav se je vsaj odprla opcija za vklop podnapisov na TV. :D
Verjetno je kaj na Philipsu, da jih ne predvaja, čeprav iz usb ključka ni problemov

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.553
1.084
113
Titograd
Verjetno ja, meni podnapisov prek DLNA ne zazna sploh, niti preko USB ključka in je to znana fora Philipsa. Res pa da nisem naredil nobene nadgradnje, morda je ta popravek bil kdaj vključen.

Imama izgleda zelo podobne težave, sporoči če boš našel rešitev glede podnapisov ali predvajanja dvd-jev
smile-1.gif
jaz imam gor windows media player.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Imam kombinacijo Samsung smart TV in Serviio in podnapisi delujejo. Lahko jim določiš tudi velikost, zakasnitev...

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
serviio dela samo na samsung, sony, panasonic, lg, toshiba, ps3 ipd.. (http://www.serviio.org/features).
philips ne dela s serviio. žal.

popravek.. le nekateri novejši philipsi delajo.

Nazadnje urejeno:

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.598
68
48
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Verjetno ja, meni podnapisov prek DLNA ne zazna sploh, niti preko USB ključka in je to znana fora Philipsa. Res pa da nisem naredil nobene nadgradnje, morda je ta popravek bil kdaj vključen.

Imama izgleda zelo podobne težave, sporoči če boš našel rešitev glede podnapisov ali predvajanja dvd-jev
smile-1.gif
jaz imam gor windows media player.

Pri mojem modelu delajo podnapisi iz USB kakšna dva meseca komaj. Mislim, da od predzadnjega popravka. Je pa res model moje TV relativno nov pa še je imela nekaj hroščev.