Kako spraviti betonsko železo iz sten?

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Pozdravljeni.
Včeraj sem odštemal jašek v kleti, ki ga nisem rabil. Na dveh mestih je bilo v steno zabito železo, ki se uporablja pri betoniranju, da je bila nanj vezana konstukcija. Danes sem opazil, da mi tam, kjer sem z fleksarico odrezal železo, v klet vdira vlaga. Na tleh je bila luža. Z zunanje strani ne morem izolirat, ker je stena naslonejna na temelje hiše.
Plan imam sanirat od znotraj - zvrtat luknje in nafilat z tesnilno maso oz. tistim kar se uporablja za hidroizolacijo (se navrta v beton in nafila).
Sedaj me zanima ali obstajajo kakšne klešče za to ven spravit?
Druga varianta, ki mi ne diši a je bolj verjetna je odštemat okoli cca 10 cm, nato odrezat, zvrtat luknjo ob železu in nato nafilat in nato celo steno zgladit ter izolirat od znotraj.
Prosim za kakšno idejo.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ideja:

ideja.jpg

Morda le kakor princip, kako lahko nekaj izpuliš. Utež je seveda gladko gibljiva in primerno težka.

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Zanimivo. Hvala za idejo. Če bi povečal utež in probal malce "zamajat" železo.
Pa si že sprobal na čem podobnem?

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.054
457
83
tam ko se terc po tori rola
V orodjarstvu precej znan sistem. Ne vem, kolikšna je debelina palice, nemara malo odštemaš in privariš podaljšek, pa s takšno utežjo izpuliš ven. Seveda pa moraš v redu zavariti...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik cerko pravi:
Zanimivo. Hvala za idejo. Če bi povečal utež in probal malce "zamajat" železo.
Pa si že sprobal na čem podobnem?
Sem, vendar ne na primeru, kakršnega imaš ti. (slika, ki sem jo prilepil ni moja)
Pred desetletji sem tako 'rešil' situacijo pri popravilu izvenkrmnega motorja, kolikor se spominjam, je bil največji problem pri vijaku, ki sem ga moral podaljšati z palico. Takrat sem to zavaril, danes bi verjetno vrezal kakšen navoj.
Seveda pa je ideja, ki jo je zapisal 'motofrik' verjetno prav tako uporabna, torej direktno varjena palica na kosu, ki bi se izpulil.

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Kljuke ni ker je bilo navrtano pa notri zabito. Vem pa, da bo težka ker sem se skoraj 1 uro zafrkaval z enim "štiftom" pa se ni premaknilo niti za mm. Imam jih pa 6 tako da bo še zabavno.
Bom poizkusil z zgoraj predlaganim, samo moram kolega počakat da mi našvasa - moram pa v tem tednu rešit.
V skrajni sili mi verjetno ne bo preostalo drugega kot štemanje, odrezat čim globje, navrtat ob železu, vbrizgat maso, nato zapret z cementom za bazene, premazat z hidrostopom, pa iz notranje strani z izotekom.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Ce je rebrasto notri nabito se lahko po domace povedano samo slikas
smile-1.gif

Razen ce bi malo odstemal ga zakrivil in zavaril nato pa z kako zanko in hidravlicno dvigalko ali kakim podobnim hid. instrumentom, ven z veliko silo spravil.
Ostalo vidim kot zgubo casa..