Kako spravit iz Mini-DV na PC?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pozdravljeni

Imam eno težavo...namreč posnetek iz kamere jvc bi moral posnet na pc.

Kako in s katerim programom bi lahko to naredil?Imam pa priklopljeno na usb in zadaj na pc-ju na IEEE .

Pa niti kamere mi ne prepozna.

Prosim za kak nasvet.

Hvala.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
iz kasetke se zajema preko firewire kabla. kot prvo imej priklopljeno samo preko firewire, brez usb.
en free program ti je že disco povedal. mislim, da bi tut z windowsmoviemakerjem moglo it. Profi program je adobe premiere, potem za domačo uporabo pinnacle pa še kak bi se našel, sam niso free. Spet odivsno kaj bi potem naprej rad delal.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Daleč najenostavneje in najhitreje je, če kamero priklopiš na kak videorekorder s firewire vhodom in ki snema direktno na DVD.

Zajem videa preko PCja še vedno ni enostaven, ne zanesljiv in še časovno potraten je. Seveda to ne velja za tiste, ki to redno počnejo, za ostale, ki pa se tega lotijo le občasno, ali pa le enkrat, je pa prvi način primernejši. Če takega snemalnika nimaš sam, pa malce pri znancih preveri.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Mi je uspelo......kamera je bla priklopljena samo z enim kablom (ieee) ma problem je bil v vhodu v pc...je bla napaka v gonilnikih (register)......pa sem zadevo še enkrat postavil gor in zdaj deluje.

Sem uporabil kar movie maker.

Bom poiskal še kak boljši programček....kaj od predlaganega seveda

Hvala za pomoč
LP