kako sneti fronto od pomivalca

sass

Guru
1. sep 2007
5.219
857
113
V kuhinji imam podpultni pomivalni stroj znamke Gorenje, star dobrih 5 let, ne vem točno, kater model. Z vrat bi rad snel leseno fronto, da bi zamenjal ročaj, pa mi ne uspe. Po mojem spominu, ko sem to montiral, sem na zgornji strani fronto zataknil na vrata, potem pa na spodnji strani privijačil z dvema vijakoma. No zdaj sem odstranil tista dva vijaka spodaj, vendar mi fronte ne uspe sneti. Dvigam, sučem, vlečem na vse strani, vendar se fronta ne sname. Drugih vijakov ni videti na vratih (oziroma so torx in jih pri montaži sigurno nisem vijačil). Je tu še kakšna finta?

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik Upravnik_Mag_dom pravi:
Ti kar lepo cukni navzgor, pa bo šlo.
+1.
Zgoraj jo pritisni ob vrata pomivalca, spodaj pa jo primi in potisni gor..

Če tudi ta podrobnejši dodatek od @Rikolusa ne "prime", potem imaš nekje še en ali dva vijaka...ali celo kaj zalepljeno z obojestranskim lepilnim trakom.......ali pa - ne glede na to, kaj si napisal, sistem, ko so vrata pomivalnega stroja vijačena skozi.
Poizkusi - malo odvij katerega od torxov in poglej, če leseni del kaj odstopi.....

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.117
4.088
113
Pohištveni del je nasajen "drsno" zgoraj na vratca od stroja. Vleči moraš vzporedno z vratci; kot so že omenili je najbolje če pritisneš spodnji del (ki ima verjetno sedaj nekaj lufta -> mora ga imet) ob vratca stroja, ki je samo toliko priprt da boš lahko potegnil ploščo izpod pultnega roba (daš eno dilco vmes med vrata in pult) in potem potegneš navzgor. Če ne gre zlepa vzami kladivo in deščico pa fino potolči z vseh strani.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Pa si odvil ta prava dva vijaka? Fronta odstopi od vrat, ko jih odviješ?

To je res, da se =beš s tem...Na začetku tudi meni je štekalo, ampak drugič sem bil bolj odločen in je šlo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Moram pa pohvalit Gorenje, da drži isti sistem, jaz sem lahko fronto od starega uporabil na novem..

sass

Guru
1. sep 2007
5.219
857
113
urejeno
cheer.gif

problem je nastal, ko sem kupil pomivalni stroj, sem vrgel ven obstoječo omarico ter obdržal samo fronto, zato zato ročaj ni bil postavljen simetrično na sredino vrat, ampak nekoliko zamaknjen v eno stran. vrata od pomivalca pa imajo na sredini na vrhu neko izboklino in vijak od ročaja se je zataknil pod njega. problem rešil s tankim izvijačem, ki sem ga porinil vmes med vrata in fronto, ter (še) malo več sile, kot ste mi svetovali.
hvala vsem

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Vijake zamenjaj s takimi, ki imajo ravno glavo, pa se ne bo zatikalo, ali pa če samo malo pofrezaš, samo se bojim, da bo takoj predolg vijak
wink-1.gif