Kako se znebiti termitov / mravelj

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Pozdravljeni,

Na morju imamo vsako jutro in tudi cez dan kupcek "zaganja" in ko sem pogledal od kje je to je spodnji plasticen del na zunajem delu dna pogrizen oz. ga ni vec. Ze celo sezono spejam s biokillem, povsod smo nastavil pasti za mravlje, ampak vsako jutro je se kar kupcek pod prikolico in manjka vedno vec plasticne zascite dna.

Prosim za nasvet, kaj nam unicuje prikolico in kaj bi se lahko dal narediti. Nikoli pa nismo na temu meatu videli mravljo al kar koli drugega.

Hvala

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
mislim, da termiti ne živijo pri nas...
če nisi videl mravlje in če je žagovnje je to v lesu vjretno? potem so pmoje kakšni črvi. tisti strupi ki imajo cevko na koncu, da strup pošpricaš globoko v luknjo so dokaj učinkoviti. šoricat samo okoli ne pomaga nič.

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Nekaj je,ampak nevem, ce je sam les, ker dno je plasticno in je cisto pozrto. Eni pravijo, da so mravlje, tako, da nek prasek obstaja, ki ga posujes in ga raznesejo in to bomo naslednje poizkusili. Ampak zanimajo me vse moznosti oz. resitve.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Če ne veš kaj je potem ne veš s čim se borit (prvo pravilo vojne, spoznaj svojega sovražnika!). Enostavno ne morejo pred tvojimi očmi uničevat prikolice, ti jih pa ne vidiš.

Torej par pivic v roke pa cel dan opazovat kaj se dogaja, če podnevi ni nič so ponoči.

Poleg mravelj (ki dostikrat res uničujejo tudi plastiko zato da delajo gnezda) so lahko tudi ose/sršeni, kobilice, kakšni lesni črvi, ali pa celo ptič, glodavci, kune ...! Brez opazovanja, poslušanja čudnih zvokov ipd. ne bo nič!

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Se strinjam s teboj, ampak bili so spiti cel platoji piva in neprespane noci, ampak da bi kaj konkretnega videli ni bilo nic, razen kaksna mravlja sem ter tja, ampak nikoli na mesto kjer je pozrto.

Sej to je problem, ker ne vem tocno kaj bi bilo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
mravlje bi verjetno videl....če so one kupiš Forth, našpricaš njihk, ter tamk je se zadržujejo (tudi les, kje naj bi bile) in bojo v roku parih dni pocrkale.

a meni se bolj dozdeva da imate črva oz. črve ...teh se je pa bolj težko znebiti. Običjano pomgajajo raznorazni pripravki, ki jih prek injekcije (in igle) špricaš v luknjice, ki jih navrtajo..vse v upanju da ta zvarekrp ide do njih.

Zdaj kaj uporabit...pa...bo vsak po svoje napisal
grin1.gif

Zase vem, da če mi uspe naciljat zlobca, da ga 100 % sesujem s triklorom (mralvje npr. samo padejo na hrbet, ko jih špricneš, ose podobno,...).