Kako se znebit da ti nekdo neha pisarit?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Od ene osebe dobivam konstantno sporočila (tako po 3 SMSe na dva tedna recimo; ne odpisujem)
Osebo poznam, povedal naj neha pisat, ker bom zamenjal številko.
Oseba še kar piše in teži.

Kakšen je postopek? Oseba je simobilov naročnik.

Se da poklicat na center, in zaprosit, da jo barem opozorijo?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.009
1.815
113
Emona / Carnium
Pokliči, da. Vprašaj, kje se moraš oglasiti, da izpolniš prijavo zoper nadlegovalca/ko. Torej, moral boš izpolniti obrazec, navesti podatke in pravilno vpisati številko s katere prejemaš sporočila. Od tam naprej pa gre nekako tako: pošiljatelja sporočil opozorijo. V primeru ponovitve, pa ga sankcionirajo (ne vem kako). To je preverjeno učinkovit način.
Ne govorim o konkretnem operaterju. Velja za vse.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
prijava o nadlegovanju se vedno poda svojem operaterju, tistemu pri katerim SI TI uporabnik. Če je nadlegovalec pri istem operaterju ga le-ta po preverbi opozori, v kolikor je nadlegovalec pri drugem operaterju, tvoj operater posreduje naprej itd itd... skratka prvo preveri koliko primerov rabiš, da se smatra kot nadlegovanje, če odpisuješ nazaj gre za obojestransko komunikacijo in se ne smatra kot nadlegovanje... moraš pa se zavedati, da prijava zaleže za nekaj časa potem pa jovo na novo, edina rešitev je zamenjava številke...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
http://www.androidzoom.com/android_applications/communication/cold-shoulder-free_gejm.html

To pa ne ker si preveč firbčen kaj ti je pisal
hysterical-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Bom moral menjat št. ni druge... Pa pikola, že 8mo leto jo imam + mali miljon predplačniških :D

Zaradi treh SMSov na dva tedna (1,5 na teden, 0,214 na dan), boš ti menjal številko??? A se ti res čisto nič ne dogaja v življenju, da te to tolk s tira spravi, ignoriraj ga al si pa namontiraj na telefon kakšen bloker.

Lahko pa tudi njega namontiraš na kakšno drevo in bo mir.

PS: ko boš zamenjal številko, obvesti vse iz imenika.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ali pa zrihtaj, kar si obljubil / placaj,kar si dolzan / nehaj pecat njegovo bejbo / vstavi po potrebi
smile-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Bom moral menjat št. ni druge... Pa pikola, že 8mo leto jo imam + mali miljon predplačniških :D

Naredi podobno kot sem jaz... Je zaleglo... Več na PM. Piši, če te zanima.

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

A v telefonu je ne moreš blokirat ?

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Gre slučajno za vedno enak sms? Potem možno, da je kaj narobe s tvojo SIM kartico ali telefonom.
Se je zadnje čase zgodil parim znancem na Androidu (predvsem v povezavi s Simobilom).

cokla

Zelenc'
3. maj 2011
2
0
1
Trbovlje
Pozdravljeni. Sem nov na forumu in nekako ne vem kam bi vtaknil tole vprašanje. Ga bom pa kar tukaj...ker se mi dogaja podobno.

Že nekaj dni se mi dogaja, da dobivam na približno vsako uro SMS sporočila za katera ne vem od kod prihajajo. Pošiljatelj je RMM...nobene številke ali podobno. V sporočilu pa piše le - 0 . To se mi dogaja le preko dneva. Ponoči sporočil ni kljub vključenem telefonu.
Na Simobilu so mi blokirali komercialna sporočila...kaj več pa pravijo, da ne morejo storit.

Upam, da bo kakšna drobtinica padla iz vaših iskušenj. Že vnaprej hvala..

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Blokiranje neželenih sporočil ne stvar ponudnika.
Če ne zna, pa razmisli o menjavi le tega. (številko seveda vzameš s sabo).