kako se zavarovati

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Kako se zaščititi v tem primeru. Jaz za podjetje iščem dodatne kupce, vsak kupec ki kupi izdelek/uporabi storitev "preko mene" oz z mojim priporočilom mi prinese določen odstotek vrednosti njegovega nakupa pri tem podjetju.

Imate kakšno idejo kako bi s kakšnim kuponom oz čim podobnim bil prepričan ali je me oseba iz podjetja nateguje ali ne? Prav dolgo še nisem razmišljal vendar se mi zdi da če ta oseba ni poštena potem ni neke zagotove metode da dejansko izveš kaj in kako.

B81

22. jul 2007
36.703
10.334
113
S podjetjem dodajte aneks k pogodbi o ekskluzivnem zastopništvu...koliko je to sicer težko v praksi, pa ne vem, nekaj je...če on najde drugega kupca, se bo izognil tvojemu % in tako mu bo ostalo več...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
To je vse [censored], kaj bo potem ga šel tožit ? V slo...lahko kar pozabi.

Malo več bo potrebno povedati, kakšna prodaja? internet, trgovina, potnik ?

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Ni še nič konkretnega, ampak recimo da podjetje ponuja domene, spletne strani. Drugo podjetje izdelek katerega prodaja. Jaz grem do teh podjetij in jim povem, da bi jim dobival stranke.

Kot sem že rekel, ni še nič konkretnega, samo zanima me kako bi to preprečil, ker se mi zdi da niti ni važno kaj se prodaja, pri vsaki zadevi potrebuješ eno zaščito.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Če je spleta prodaja, potem lepo preko affiliate programa. Stranka pride na njihovo spletno stran preko tvoje, kar je vse lepo zabeleženo, ko opravi nakup, pa je tudi lepo vidno, da je prišla od tebe. Za to so že razviti sistemi in delujejo b.p.

Če pa bi ti hodil okoli po firmah, jim predstavljal "produkt" druge firme in bi potem te firme same opravile nakup, ti pa pričakoval od druge firme plačilo, pa bo zelo težko urediti tako, da bo ve "ok", ostane edino zaupanje.