Kako se reče....?

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
...vrsti podna, katere so včasih uporabljali v starih mizarskih delavnicah?

Narejen je bil tako, da so od manjših "hlodov" narezali prečno hlod na kakih 4 cm debele kolutke oz kolobarje ( da se vidijo letnice), potem pa jih polagali po tleh, vmes med fugami pa so zalili z betonom.

Če ima kdo informacijo o tem, prosim za pomoč

Hvala

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
..... ni bilmprav odgovor...

Sam nasvet......če boš mel to zunaj ti bo žal!!!! Kapilare vlečejo vodo vase.....in je tak podn če je izpostavljen vlagi/dežju smrtno nevaren! You brejka your nekKa
wink-1.gif

Smo mel okol roštilja k smo eno smreko podrl na parceli pa smo vn vrgl pa dal betonske plošče
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.943
113
pri taščici
V hlevu pod konji je bilo vcasih. Mislim da je se vedno. Samo je visoko kaksnih 10 cm, les je pa borovc se mi zdi. Kaj je med posameznimi poleni ne vem, ceprav sem ga sam pred kaksnim 15-20 leti menjal.

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Ja cca 10cm "štorčki" so...smo mel tud mi tko! Mi smo dal umes kr pesek....sam je blo res samomorilsko tm čevape pečt...si se zložu 1,2,3....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.943
113
pri taščici
Al pa zato ker niso bili vsi enako visoki. Mislim pa da je res bila kar mivka vmes fugirana,
kako pa se takemu tlaku rece pa ne vem. Na sliki bi se pa denas najbrz bolj malo tlaka videlo, ce ti jo naredim.

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Ne zložu sm se zarad tega ker ta tlak če je zunaj in je konstantno moker postane ubijalsko spolzek!

Kapilare so navpično tko da k je 1x moker doooolg rab da bi se eventuelno posušu....je prej nasledn dž predn je suh...

Na manj pohodnih mestih začne celo mah gor rast.......tko da pivo or no pivo....you can became dead meat
bonk.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Slovenskega izraza, kolikor vem ni, popularno pa se je uporabljal 'hirnholc poden'.
Večinoma je bil sicer zelo primeren za kovinarske delavnice, predvsem za delovna mesta, kjer je delavec moral dalj časa stati na enem mestu (stružnice). Pod, ki sem ga sam pomagal obnavljati, je bil zalit in lepljen na podlago z bitumensko smolo, uporabili pa smo kostanjev les, kocke pa so bile cca 8x8x8 cm

Nazadnje urejeno: