Kako se pravilno vroči sklep

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
delodajalca o prerazporeditvi v drugo PE v drugo regijo (v PZ je Ljubljana, prerazporeditev v Kranj). Ali je dovolj sklep ali je potrebno skleniti aneks k PZ, novo PZ?

Nujno rabim pravno mnenje...

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
V naši firmi je že v pogodbi o zaposlitvi zapisano da te lahko kadarkoli prerazporedijo v drugo PE seveda te o tem pisno obvestijo 3 dni prej. Potem ti pa v roke porinejo le list papirja v katerem piše da si premeščen v PE X od tega in tega dne.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ajde majstr, pa ti povej... V ZDR je to omenjeno 2x, pa še to se govori o sklepu za odpustitev. Kjer pravi, da se mora vročiti osebno in da mora delavec podpisati prejem sklepa ali zavrnitev sklepa. Če zavrne prejem sklepa velja, da v roku 8 dni po pisni odklonitvi velja sklep kot vročen. Če to ne gre (delavci brez stalnega/začasnega bivališča) se sklep objavi na oglasni deski.
Ampak to ni isti sklep...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
No, tukaj takega člena ni. Malo je čudno, če te iz Ljubljane premestijo v KR in ti nočejo plačati prevoza... Da ne bo debate; LJ je bližje in redne avtobusen linije, KR je dalj in nje avtobus (uradno po voznem redu) samo 1 par (ob 5ih v KR in ob 14ih nazaj).
Zahteva po lastnem prevozu v razpisu ni bila podana, keč je pa v popoldanskem delu.
Pa da ne bomo pametovali o odpovedi; zakaj, če to ni muha delojemalca pač pa maščevanje delodajalca (žena zalotila poslovodkinjo pri kraji gotovine iz blagajne in jo prijavila, ker je poslovodkinja zahtevala, da zaposlene potem poravnajo manjkoŽ)

I

Izbrisan uporabnik #488

Ok, ne gledaš prav.
Poglej si 47. člen ZDR in nato 29. člen ZDR in boš videl, da za spremembo kraja dela ni potrebna nova pogodba...

Kje in kako se pa delavcu vročajo papirji pa je tudi jasno, ponavadi ka rna delovnem mestu...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Že vidim kje bo reč končala. Po mojem zrelo za kazensko ovadbo. Tako bo v obrambni položaj morala poslovodkinja in ne tvoja žena.
Kakor trenutno gredo reči, bo tvoja žena prej kot slej letela iz firme, le še izvedbo iščejo, da se to izpelje brez posledic za poslovodkinjo in podjetje.
Za krajo se gre namreč na zastojn ričet na Dob. Sedaj pa odvisno od poguma. Poslovodkinja ga očitno ima.
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
You got a point.
grims-1.gif

Rahel problemček za delodajalce je v tem, da je na skrajšanem delovnem času zaradi varstva in nege otroka in ji kar tako ne morejo dati odpovedi (ker ima tako dejanje v primeru pritožbe na delovno sodišče kar konkretne posledice za delodajalca) in iščejo način.

Torej kdo ima jajca in iskanje napak v postopkih. Sam sem jih našel kar nekaj, tako evidentnih, da sem jih našel kot pravni laik.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Svetujem odvetnika. Jaz sem šel k enemu (precej razvpita pisarna), se je splačalo. Je pa najboljše vnaprej vprašat, da odvetnika slučajno ne plačuje že druga stran.

PS. Mene so sprejeli, ko so ugotovili, da ni nobenega konflikta interesov.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Evo, izvedel in izvedel:
sklep se izroči osebno na delovnem mestu ali priporočeno na domač naslov.
Ostalo se tretira kot da sklepa ni bilo.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Vsekakor je najbolj ziheraški način po pošti priporočeno s povratnico. Če vročaš osebno na delovnem mestu, mora prejemnik obveno podpisati, da je sklep prejel.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Vsekakor je najbolj ziheraški način po pošti priporočeno s povratnico. Če vročaš osebno na delovnem mestu, mora prejemnik obveno podpisati, da je sklep prejel.

Niti ne.

Citat:

Način vročanja

140. člen

Če se tisti, ki mu je treba pisanje vročiti, ne najde v stanovanju, se pisanje vroči tako, da se izroči kateremu od njegovih odraslih članov gospodinjstva, ki so ga dolžni sprejeti. Če se tudi ti ne najdejo v stanovanju, se pisanje izroči hišniku ali sosedu, če v to privoli.

Če se vroča na delovnem mestu tistega, ki naj se mu vroči, pa tega ni najti tam, se lahko vroči pisanje osebi, ki je zaposlena na tistem mestu, če ga hoče sprejeti.

Izročitev pisanja drugi osebi ni dovoljena, če je ta udeležena v pravdi kot nasprotnik tistega, ki naj se mu pisanje vroči.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se je žena naredila šempjota in poklicala kakšen ima razpored za tekoči teden, glede na to da je niso obvestili v preteklem tednu. V roku 30 minut so ji sklep vročili osebno na domu...
Samo zanima me, sklep je bil samo kopija že prejetega. Rahel problem je v tem, da je sedaj veljal za nazaj... (sklep stopi v veljavo s 30.7, prejela ga je 2.8). A je to prav?