Kako sanirati jašek

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Ker mi je jašek spustil sem moral sanirat, zdaj nimam ideje kako zaključiti zadevo.

Problem je ker mi smrdi iz jaška, ki gre naprej v greznico. Ne sprašujte zakaj je jašek v predprostoru
stupid-1.gif
Kako začasno sanirati to zadevo? Ploščice ne pridejo v poštev, ker nimam rezerve teh, ki so položene. Novih ne bom dajal na zimo, ker je preveč dela pa premalo časa. Sploh pa bom moral narediti tako da bom jašek lahko tudi kdaj odprl. Torej; kako zatesnit zadevo začasno?

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Kakšen predpražnik z gumo spodaj vrž čez. Ne bo u nulo, bo pa bolš. Zdej, lahko se tud s kakšnim silikonom mal prlima, da bo bolje tesnilo.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Daj odkrij in slikaj, da vidimo ležišče poklopca.

Na prvo žogo, da se vsaj smradu rešiš, v ležišče poklopca daj "gumi kit".

Drugo - a je poklopec v višini ploščic? Če ja, ti ostane samo barvanje.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz bi kupil jašek s protismradno zaporo ...

Vzameš takega da pokrije ta okrogli jašek ... odrežeš ploščice na mero jaška, s hiltijem urediš višino, da bo pokrov v nivoju ploščic, zabetoniraš (prilepiš) ta nov pokrov. Olje noter in ne bo smrdelo.

Če nimaš kake ploščice v rezervi za postavit v pokrov, bi jaz dal beton, pa pobarval z barvo, nekako čimbolj podobno ploščicam.

pokrov ....

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
purpenati nimaš kaj. Purpen se tako razširi, da ti bo pokrov dvignilo. Tale guma se mi zdi nekam tanka. Nabavi kakšno debelejšo, bolj mehko (kakšno gumijasto cev-debelejšo) in jo prilepi na ravni del tam, kjer se pokrov vsede na cev.
Okol pokrova lahko popraviš keramiko tako, da nalepiš okoli pokrova lepilni tral ali pa folijo... lepilni trak, kart tisti papirnati.... ličarski. Pokrov položiš na cev in potem kar z fugirno maso izravnaj do pokrova. Papir ali folija okoli pomeni samo to, da se fugirna masa se prime s pokrovom in boš lahko pokrov odpiral.
Protismradna zapora je pa še boljše

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.637
727
113
verjetno bi se najbolje obnesel termobutilni trak, ali kaj podobnega npr. "TKK Tekastrip" ali v tubi od Sike "Sikalastomer 710"
te stvari so namenjene, da tesnijo in da se jih da razstavit

pokliči podporo in vprašaj, če je še kaj boljšega

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Za moje pojme si ponesrečeno izbral tip 'jaška'..ker ta zadeva se uporablja za zunaj. Za znotraj pa - ko je že bilo svetovano, kaj bol eststeskega ter s protismradno zaporo.

Koliko pa imaš namen ta jašek odpirat in kukat noter?

Ena od opcij ej tudi ta, da kos stiroporja (še bolje stirodurja) 5 cm odrečeš po notranjem krogu..na konus. Vstaviš v luknjo ter obrneš tako je zgornji del konusnega roba navzgor...v ta vmesni prostor našibaš purpeno. In problem rešen. Če ti kdaj useka voda gor zna tovrstna zapora toliko vodo zadržat da je ne dobiš v prostor (seveda 'zdražat' v mejah...)

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Hja, jaška nisem sam izbiral, ker jetam že 25+ let. Če bi hotel nareditit tako kot je treb, bi moral cel predprostor podret in speljat tako kot se zagre. Zdej sem z gumo zadihtal, vmes pa še silikonski kit in zadeva je ok. Zdej moram še nekaj cez dat, nekaj da dobim višino s ploscicami potem pa pvc cez in to je to. Pomoje bom kar zabetoniral cez, jasek se ne bo odpiral več....upam.

Naredi si prilegajoče silikonsko tesnilo.

Najprej daj (smiselno) preko odprtine tanek polivinil ali "stretch" folijo. Na prilegajoča mesta pokrova (po obodu) nanesi navaden silikon. Pokrov nato povezni na odprtino. Zariši položaj pokrova. Naslednji dan pokrov dvigni in odstrani folijo. Če ne gre, samo poreži viške. Nato daj pokrov nazaj točno v pozicijo, kot je bil, preden si ga dvignil.

Ne bo več smrdelo.

Nazadnje urejeno: