kako priklopiti avtoradio?

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Dobil sem rabljeni avtoradio provision ....
Vedno ko izklopim avto se avtoradio resetira (vse nastavljene postaje, nastavitve se zbrišejo), verjetno zato ker mu odvzamem elektriko, avtoradio se ponovno sam ne prizge
rab bi imel tako, da ko ugasnem avto se avtoradio ugasne (ne resetira) oz stand by in ko dam kontakt se spet prizge.

avtoradio ima europriklop

je to možno
hvala

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Seveda je možno.

Poskusi med seboj zamenjati žički za stalni plus in za ignition (stalni plus je pač stalna napetost z aku., ignition pa je napetost, ki je prisotna le ob kontaktu). Stalni plus ti ohranja spomin v radiu, ignition signal pa mu pove, kdaj naj se prižge in ugasne. Nekateri avtomobili žice za ignition v original inštalaciji nimajo, pa jo moraš sam potegnit.. ko sem še imel Stilota, sem jo potegnil iz ključavnice.

Če si dobil zraven kakšno dokumentacijo, poglej notri, kakšna je razporeditev pinov na konektorju in z inštrumentom ali fazenbrifarjem pomeri, če zadeve štimajo..jaz žal tega radija ne poznam, mogoče ima kaj izvenstandardnega
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

mISLIM, DA IMAŠ DVE RUMENI IN DVE RDEČI ŽIČKI. mALO SE POIGRAJ IN JIH MED SEBOJ RAZLIČNO POVEŽI. mED VSAKIM UGAŠANJEM AVTA POČAKAJ CCA DVE MINUTI. sKURIT NIMAŠ KAJ (NAJ NEBI).

LP

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
super sem srihtal, enostavno ko pasulj

hvala leta vsem

padajo zvezde vsem