Kako priključit FireWire napravo če PC tega nima?

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Zdravo vsem. Imam čudnega soseda, starejši možakar, ki ima kamero. Želi jo priključit na namizni računalnik, ki pa nima firewire vhoda. Takoj sem mu predlagal PCI kartico z firewire vhodi pa pod nobenim pogojem ne pusti, da mu odprem staro kišto na katero je najbrž smrtno navezan zato ta opcija odpade
crazy1.gif
. Ima pa fraj USB. Obstaja kak adapter, da to kupi pri nas in zadevo priključi preko USB vhoda? Hvala za nasvete.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
eh tej stari so zgleda vsi isti.
jst sem tut meu enga skos za vratom, bi se on učil mal slike obdelat pa printat pa maile pošiljat. Pol sem mu tko na prikrit način pokazal, da to pač ne gre čez noč in je sedaj nehal težit.

Ti mu pa tut povej, da drugač ne gre. Al bo popustil al pa ne bo imel gor kamere.
Sam zavedaj se, da če boš priklopil kamero, ga boš moral še učit;)

S starimi je treba na trdo:(!!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Obstaja USB -> FW kabel, ampak če se ne motim stane okoli 100€. No, če mu neodpiranje kište več pomeni, pa si ga naj kupi
tongue-1.gif

Edit: Vidim zdaj na linku iz ebaya, da cena ni tak velika, kot je bila pred leti.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Malo bom še pogledal po netu, da vidim če bi tole šlo. Mi gre pa taka reč res na jetra, ker bi s kartico v petih sekundah rešil vse, odpreš, flikneš not, zapreš, inštaliraš, nobenih problemov. Ampak ne, na stara leta je pač treba bit tečen...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Rečeš mu, da druge možnosti ni. Potem pa ga pusti naj kak teden premišljuje, te bo že poklical in rekel ''no te pa odpri, samo bodi ultramegafakin previden''
grin1.gif