Kako pride do krivih platišč?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Oziroma kaj povzroči "skrivitev" platišč, predvsem ALU?

Sem že naletel na rabljena da so dve od kompleta opletala na centrirki pri vulkanizerju, nakup sem odklonil.

V bistvu platišče postane nekao "jajčasto"
confused-1.gif

Mora biti zraven kak crash v kako luknjo, robnik, nekaj pač ali se skrivi zaradi "emšota"??

Ker vsi trdijo da niso nikamor zadeli, feltna je pa kriva in za popravit...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
vozili so po slovenskih cestah, malo manj po ac.

Da bi skrivile zaradi emšota, ta je bosa....:)
smile-1.gif

So pa določene firme platišč vredne pol kurca
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
2 leti imam trenutno stara platisca, original BMW, 19" + run flat gume gor ( trše od običajnih) ...feltne so popolnoma ravne, preverjeno 2 dni nazaj.

Tko da ne vem kako jim rata zjebat original feltno,ker so trpežne še pa še...

je pa imel kolega replike, hjaaa,tm je pa druga zgodba, v mal več kot pol leta in so feltne dobesedno popokale do tega stanja, da je zrak začel uhajati vn, in to na sredini feltne !!!

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Parkiranje ob robnik - tuki servo prav fino pomaga, še posebej kaki bjondi z velikimi žnabli in joški, še večjim avtom in malo manjšimi možgančki.
Plezanje na in z robnikov.
Povozit vsako udarno luknjo, ki jo najdeš na cesti.
Od povprečno zdrapanih SLO cest se feltna ne zvije.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Eno sezono sem lezel na konkretno visok pločnik , seveda s primerno brzino in pravim kotom, feltne še vedno brez poskodb...tko da res ne vem kaj folk dela s feltnami
grin1.gif

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
ce se vozita po lepih cestah razumem da nimate problemov, Na nasem koncu je se sedaj vse poluknjano od spomladi, tako da mene to ne preseneca, saj so bile tudi moje 17" original ALU na centrirki vidno zvite, pa tudi nisem imel nobenih bliznjih srecanj z robniki ali veco luknjo da bi bil udarec tako ociten. Ovinkasat hribovita razdrapana regionalna cesta, malce vecja ALU veltna, 35K na leto pa imas tak rezultat...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
In kako se potem poravna tako platišče?

Z jeklenimi platišči pa verjetno teh problemov ni?

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
jaz sem kupil nove, ker so bile tudi porajsane od robnikov pa se oblika mi ni bila vsec (prisle so z avtom)...

Sedaj za zimo bom kupil kar 16" jeklenke ...bo verjetno najbolje

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Vulkanizer ti lahko preveri platisca z gumami vred, ali je treba "razmontirati" zadevo?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Opletanje platišča ti vulkanizer pokaže tako, da med vrtenjem na centrirki prisloni kak predmet na notranji rob (ponavadi je ta zvit)

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Mene pa zanima, če kdo ve ali se da popraviti ekscentričnost litih platišč in kje.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Da se popraviti pri ALU mojstrih, se mi zdi da na stružnici, cca 25€ na platišče.

Dvoja je meni popravil mojster z Kokrice pri Kranju, obakrat v nulo
zmaga.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Zjebane ceste in pa udarne luknje, katerim se marsikomu ne da umikat. Pa nizkoprofilne gume tudi zelo pomagajo.
Na 16-ih sem imel ob nakupu rahlo zvite, pa mi je vulkanizer poštimal (kos lesa in kladivo
grin1.gif
) in so bile kot nove. Zdej pa orenk pazim na luknje in vse ostale zadeve. Tako da, tudi trese ne več pri višjih hitrostih. Se pa da KVALITETNE litke poštimat tudi, če so že kar orenk zvite. Mi je ene zelo zvite vulkanizer poštimal v nulo in so tudi po parih letih bile identične. Seveda sem spet pazil, kje vozim...