Kako preverjajo vinjete?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Že nekajkrat sem videl, da ko je kontrola vinjet, nekaj z daljnogledom opazujejo naši darsovci. A imajo to take super duper daljnoglede, da vidijo luknjice na tedenski vinjeti?
Po moje ne. Po moje jim uide polovica turistov, ki se vračajo z dopusta s pretečeno vinjeto.
Kakšno je vaše mnenje?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Moje mnenje je takšno da na vseh pomembnih izvozih, kjer gre največ turistov skos nastavit nadzornike, pa če je treba jih naj bo 10 in kontrolirat vinjete, vsaj v sezoni.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Z daljnogledom vidi ali imaš letno vinjeto ali polletno pa te fore, potem te pa ustavi pa pogleda datume. Ali pa če je sploh nimaš ane.

Ampak so pa glupi teli kontrolorji, v največji gužvi oni zapirajo pasove na cestninskih postajah, pustijo samo enega odprtega. Kolone so dolge tudi po več kilometrov, mislim glupi so ko točak. Potem so pa ljudje itak živčni, pa s sabo vzamejo za vsak slučaj še policaje, če bi jih kdo hotu prebutat tam na cestninski hehehe.

Nevem zakaj to nemorejo delati kot v tujini - lepo se sprehajajo po počivališčih, bencinskih, pa na izvozu vsak avto ustavijo pa pogledajo, ne pa da sredi avtocest ustavljajo kreteni.

LP

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa celoten promet spelejo na AC čez počivališče... In je nekajkilometerska kolona. Toliko v vednost

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa celoten promet spelejo na AC čez počivališče... In je nekajkilometerska kolona. Toliko v vednost

To je za tujino nekaj navadnega,. samo pri nas piz+++ čez njih

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Na koncu dolenjske AC pred Trebnjim skoraj vsak dan stojijo. In tako je tudi prav, ker imajo vsakič ko grem mimo ustavljenih par uvoženih nepridipravov brez vinjet. Me nič ne moti, če se peljem par km/h počasneje kot bi se sicer.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Če se ne motim imajo v Avstriji tudi avtomatski sistem za nadzor vinjet. Ne vem zakaj, kaj takega ne morejo narest v Sloveniji?
Raje se razpreda o nekih cestninskih sistemih za miljarde EUR, da jih lahko prikoritniki zbašejo v svoje žepe. Kr neki.
stupid-1.gif

Ogo

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Če se ne motim imajo v Avstriji tudi avtomatski sistem za nadzor vinjet. Ne vem zakaj, kaj takega ne morejo narest v Sloveniji?
Raje se razpreda o nekih cestninskih sistemih za miljarde EUR, da jih lahko prikoritniki zbašejo v svoje žepe. Kr neki.
stupid-1.gif

Ogo

Je bil ravnokar javni razpis (že zaključen) na Darsu
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In potem bo zopet predpisano fiksno mesto kamor se lahko nalepi vinjeta. In bo zopet kregarija...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Piše se Trebnjem...
wink-1.gif

Trebanjec.press

Sej jst sm tud. Uradno, s stalnim prebivališčem! Ampak sem priseljenc. Nad narečjem sem pa obupal, bo očitno ostalo edino dolenjsko, ki ga nikdar ne bom obvladal
wink-1.gif
To z narečjem nima veze kako se pravilno piše.

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
jaz sem že parkrat naletel na kontrolo in sicer tko, da so zaprli en pas in čez drugega spuščali en pa po en avto in gledali vinjete.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
In potem bo zopet predpisano fiksno mesto kamor se lahko nalepi vinjeta. In bo zopet kregarija...

No shit?
Morda zato, ker je v Avstriji OK bilokje na vetrobranskem steklu, razen na unem zatemnjenem pasu? Ker sistem zna prepoznat tudi 50 prilepljenih vinjet na šipo in ločit, če je med njimi tudi veljavna?
wink-1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

No shit?
Morda zato, ker je v Avstriji OK bilokje na vetrobranskem steklu, razen na unem zatemnjenem pasu? Ker sistem zna prepoznat tudi 50 prilepljenih vinjet na šipo in ločit, če je med njimi tudi veljavna?
wink-1.gif

Ogo

Tudi pri DARSovem sistemu bo lahko vinjeta poljubno na vetrobranskem steklu.

Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
stupid-1.gif

Ogo

Je bil ravnokar javni razpis (že zaključen) na Darsu
evil.gif

Če kdo potrebuje še besedilo razpisa (da boste vedeli, kako vas bodo oglobili), je tu povezava, priporočam samo poglavje 5 oz. tehnična specifikacija, ostalo je bolj pravna solata:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Glede na to, da so celo specificirali hardver za strežnik, bi rekel, da imajo željenega "dobavitelja" že izbranega v naprej.
smile-1.gif

Ker če greš izbirat najboljšega dobavitelja, potem narediš specifikacijo sistema, v smislu kaj mora sistem počet in kaki so vmesniki in interakcije z drugimi sistemi. Kak hardver in softver bo spodaj, pa je stvar dobavitelja. Seveda, če si hočeš odpreti vrata za čim več kakovostnih ponudb. Če pa hočeš not spravit konkretnega dobavitelja, pa se greš detajle do procesorja na motherboardu serverja, seveda tako, da samo željeni lahko izpolne pogoje.
wink-1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Kaj pa, če že imajo kup podobnih strežnikov (s tem naborom čipov, matično itd ...)? Potem je logično, da zaradi poenostavitve in pocenitve vzdrževanja zahtevaš podobno oz združljivo stvar. Tako recimo pri nas delamo. In potem imaš lahko na zalogi za primer okvare 1 matično, ne pa 5 različnih ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
No shit, Ogo
hysterical-1.gif

Če bi vedel kdo je hišni dobavitelj železnine in s kom imajo vzdrževalko za sistemske zadeve bi takoj vedel da bo razpis pravilno zaprt
evil.gif

Si lahko stokrat najugodnejši, a ker je predpisan proizvajalec železnine bodi siguren da bo distributer samo enemu partnerju dal najboljše cene. Domnevam da je v igri HP; non HP ponudbe bodo odpadle avtomatsko, hišni distributer pa je že prijavil posel na HP Slovenija in ima vsaj 15 posto boljše cene od najboljše ponudbe DISSa, Avtere, internetnih ponudnikov...
Pač pri firmah kalibra DARS, DURS, etc ne kupujejo no-name sestavljenih gajb...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
No sej strežnik (čeprav ni poceni) vseeno ni odločilen del ponudbe in predstavlja na koncu le majhne del cene.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne skrbi, njihove pogodbe o vzdrževanju strojne opreme so dobre; mora dobavitelj imeti nadomestno opremo za njih na lagerju... DARSu se sladko hebe za to... Domnevam pa, da so zahtevali HPjev blade B klase...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
No, saj si mi samo potrdil domneve. Razpis za brez veze torej. Klasika slovenskih državnih firm in države same ...

Ogo