Kako pretocit dolarje v evre? Najugodneje?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Moral bom zamenjat vecjo vsoto dolarjev za evre, kaj je najugodnejsa varjanta? Trenutno sem v avstraliji z ameriskimi dolarji in
pa novi zelandiji, pravtako z ameriskimi. Ali naj menjam vse ob koncu, ko vec nebo priliva, naj menjujem sproti, ali naj poslem
dolarje domov, pa da domaci zamenjajo v evre?

Prosim za (strokovno) pomoc.

LP!

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Jaz še držim zajetno količino USD, ker mislim da še nismo na vrhu.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Kako pa misliš poslati večjo količino dolarjev domov?
Po pošti
bonk.gif

Saj dolar zdaj raste.
Če vir ni kriminalen, ga lahko zamenjaš na banki.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Da bi še počakal kake 3 mesece, če bo obama kaj prinesel dobrega?
confused-1.gif

Še kakšni predlogi?

Clinton je bil recimo balzam za dolar. Zna biti, da bo Obama tudi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
jaz bi čakal, da pa se nebi obesil čez nekaj mesecev, bipa nekaj 10 %menjal sedaj. Nekako pričakujem da bo dolar dobil napram evru. Nekoč si moral dati 1,1 evra za dolar, danes moraš dati 1,3 dolarja za evro. Se pravi je bil pred nekaj leti v precej boljšem položaju (dolar namreč)

Upam, da razmišljaš o tem da ne nosiš polletnega lepega zaslužka v žepu?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Sem odprl račun pri Wells Fargo in dobil VISO, ampak se zmeraj so gor dolarji ne pa evri...

Najbolj me zanima, al naj kupim evre zdaj al cez tri mesece in ali jih naj kupim v avstraliji, novi zelandiji ali
v evropi,...

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Obdrži dolarje oz. če si jih boš poslal na domači račun, pošlji dolarje... Trenutno ni potrebe po konverziji v evre... Gospodarska kriza gor ali dol...

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
Dolar bo po vsej verjetnosti šel v pm.ž
Če pa bo američanom uspel lobij pa bo leta 2009 v USD že nova valuta
amero . Menjava pa 1 amero = 20EUR.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Obdrži dolarje oz. če si jih boš poslal na domači račun, pošlji dolarje... Trenutno ni potrebe po konverziji v evre... Gospodarska kriza gor ali dol...

To je bil tudi prvotni plan... Vrjetno bom pustil dolar kar na racunu, nenazadnje ga lahko dignem tudi doma, če bi bla potreba...

Hvala za pomoc.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik jh07 pravi:

grin1.gif
Še kakšni drugi viri kot teorije zarote?

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik jh07 pravi:

grin1.gif
Še kakšni drugi viri kot teorije zarote?

ja
grims-1.gif

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik jh07 pravi:

Za začetek bi bil zelo hvaležen, če bi mi lahko raztolmačil besedno zvezo 'uspeti lobij', pol pa se bova začela z vsebino ukvarjat.

Srotko_Bos

Pripravnik
13. nov 2008
144
0
16
Laško
www.pivo-lasko.si
Dolar ostaja, nič bat. Kitajci ko bedasti kupujejo ameriške obveznice z NEGATIVNIM donostom. Pazite NEGATIVNIM. Očitno so pripravljeni kupit nekaj kar bo naslednje leto vredno kak procent manj, kot pa nekaj, kar bo vredno 80% manj.
wink-1.gif

No, če bo dolar rastel, bodo obveznice v lokalni valuti še vedno imeli kar pozitiven donos.
smile-1.gif

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
> Še kakšni drugi viri kot teorije zarote?

Jaz se sprasujem kak lahko FED natiska 2 triljona dolarjev, jih vrze na trg ne da bi to devaluiralo valuto? Po fractional reserve banking principu je to potencialno 20 triljonov novih dolarjev v obtoku. Ti se ne?

In isto velja za vse drzave z megalomanskimi injekcijami v bancni sistem.

Trenutno je pa v deflaciji zaradi krcenja kreditov. Izdani krediti SO denar. Denar ni neka fiksna ali celo dolocena kolicina, denar SO krediti, krediti so denar. Torej ce ni kreditov ni denarja, manj denarja visja vrednost.

Lahko se pa konca v dolgi deflaciji zacaranega kroga recesije, ala japonska v '90. Lahko se pa tudi kako drugace konca. Noben ne ve
wink-1.gif

bye.
S.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Srotko_Bos pravi:
Dolar ostaja, nič bat. Kitajci ko bedasti kupujejo ameriške obveznice z NEGATIVNIM donostom. Pazite NEGATIVNIM. Očitno so pripravljeni kupit nekaj kar bo naslednje leto vredno kak procent manj, kot pa nekaj, kar bo vredno 80% manj.
wink-1.gif

No, če bo dolar rastel, bodo obveznice v lokalni valuti še vedno imeli kar pozitiven donos.
smile-1.gif

V tvojem pisanju je čutiti posmeh. Se zavedaš kaj bi se zgodilo, če bi Kitajci naenkrat od USA zahtevali poplačilo vsega dolga?