Kako prenesti sliko brezžično na TV?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Moj nabor igračk je tv, av reciever, pc, nexus 7, nexus 5, xtreamer sidewinder 3 in me zanima če obstaja bilo kakšen način da preko bilo katere kombinacije prenesem sliko brezžično na tv? Gre se mi samo za youtube da lahko na tv gledam. Še najbolj mi diši če bi lahko android namizje prenesel na tv. Google ima neko igračko, chromecast ali nekaj takega. Bi šlo s tem, ali moram kupit še kako drugo zadevo?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.663
6.521
113
miracast. ali tv, ki podpira ali pa dongle z ebaya.

z nexusom 5 bo šlo

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če imaš pametni tv?

ali tablico priklopiš na tv in slediš tem navodilom http://lifehacker.com/how-to-turn-an-android-phone-into-a-chromecast-for-free-1131227012/all

se mi zdi, da ima xtreamer tudi youtube aplikacijov meniju in web remote. torej moreš it na spletno stran (ip xtreamerja) in upravljaš xtreamerja. Morda so celo app že nardil?

dokupiš rasberry pi, na katerga daš xbmc in imaš skos priklopljenga, ti ni treba, tablice priklapljat na tv. vrjetno bi ti tudi xtreamerja nadomestil. ker preko xbmc lahko potem tudi musko furaš brezžično;)

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
to že, ampak če prav vidim, se da s tvojo metodo samo filme in slike pošiljat s tablice na TV. kaj pa screen mirroring?

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
kaj pa kakšna zadeva, s katero bi sliko s tablice prenesel na PC ali raspbery, ki sta preko HDMI priklopljena na TV? na ta način odpade potreba po dodatni napravi (chromecast itd), in ker gre signal samo pol poti po zraku, je verjetno tudi manjša latenca

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Če ne kažeš žive slike iz tablice, potem latenca nima veze. Boš pač kakšno sekundo kasneje začel gledati film. Glavno da je predvajanje gladko in da sta zvok in slika v sinhronizaciji.

Načeloma je screen mirroring zelo neprimeren za predvajanje videa, je recimo dosti bolj primeren kak DLNA.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
AppleTv, pa maš youtube že vgrajen, upravljaš pa ga enostavno z iPhonom
evil.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zakaj točno bi rad mirroring delal? Ker jst vidim uporabo samo za igrce igrat:)

Moje izkušnje z xbmc na htpc-ju;
- youtube video, boljš skor ne bi moglo bit:)
- filmov mislim, da še nisem streamal, zato imam htpc, da vleče dol in predvaja;)
- slike in video s telefona, pa najprej s filemanagerjem prenesem na htpc in potem upravljam preko xbmc-ja. To pa zato, ker "3dni" traja da naslednjo sliko prikaže na tv-ju. Slika je velika 3MB, se pravi more vsako posebej poslat na tv, tam jo more zmlet in prikazat. Pa še backup nardim v istem koraku;)
Se mi zdi, da se da nekak tudi telefon dat v skupno rabo in zna potem xbmc brskat po telefonu. Že pozabil če ja in kako:(
- video s telefona sem nekaj sprobaval preko vlc-ja, samo to tako redko počnem, da sem že pozabil, če je blo vredu al ne.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Htpc je za geeke, ki imajo prevec casa. Sem ga imel 4 leta in se mi res ne da vec ukvarjat s tem. Imam pa eno res stylish ohisje za prodat ce koga zanima :)
Mislim da bo kar chromecast padel in je stvar na zelo enostaven in poceni nacin resena.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za g33ke?? instaliras windowse, xbmc, vlc, utorrent, remotedesktop, zrihtas iptv, pa enkrat na mesec ga restartaš:)
Sam sem res že večkrat razmišljaš, če bi prešaltal na kaj manjšega (rasberry pi, android tablce...) pa vedno najdem nekaj, kar mi ni všeč in tako ostanem na preverjenih windowsih:)

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
xbmc + airplay je še vedno zakon. Imaš za airplay tudi appe na play store-u.

@Fusion screen mirroring je fajn za fotke kazat na TV.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa imaš izkušnje s kazanjem fotk na tv? ti dela tako tekoče, kot če jih gledaš samo na telefonu?
kaj uporabljaš za mirroiring na androidu;)?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Na androidu še nisem probal. Enga androida, ki sem ga mel, sem pa dal sestri, tako da sedaj ne morem probati. Sem pa videl, da so aplikacije za airplay v play store.

Mirroring sem uporabljal samo na desktop(na projektor) preko aplikacije Air Server. Malenkost je bilo laga, čeprav je delovalo presenetljivo dobro.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
@fusion:
screen mirroing bi imel mogoče za igrce, pa recimo malo bolj tekoče predvajanje slik in filmov ter pogojno kakšno brskanje po straneh (da se ne stiskamo vsi naenkrat pred tablico). skratka nič blazno pomembnega, mogoče gre bolj za afnarijo, zato pa iščem neko rešitev z ničelnim (ali minimalnim) denarnim vložkom
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za surfat si nabavi chromecast, ker je ravno v tem fora, da lahko zavihek pošlješ na tv:) pa še za youtube ti bo prov prišel.
sej sem ti že gor dal linke, da si lahko tablico spremeniš v chromecast in za začetek sprobaš, če je to to kar si želiš.

Ker smo ravni pri prenašanju, pa bom danes probal http://tuneblade.com/ Vse zvoke iz pc-ja lahko poslušaš preko xbmc:) To bi men občasno znalo prov pridet:)

Za brskalnik chome tudi obstaja plugin, da pošlješ video na xbmc.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.663
6.521
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Za brskalnik chome tudi obstaja plugin, da pošlješ video na xbmc.

povej malo več in mi reši življenje
nahrung002.gif

EDIT: Sem našel in to ni uporabno zame...

Nazadnje urejeno: